17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Διακήρυξη συνδυασμού «Δημιουργική συνΕργασία Επιδαύρου»

Η «Δημιουργική συνΕργασία Επιδαύρου», ο νέος συνδυασμός για την Επίδαυρο, με επικεφαλής ως υποψήφιο Δήμαρχο το Γιάννη Σαρρή, στηρίζεται σε σταθερές αξίες και αρχές που καταθέτει και δημοσιεύει σήμερα μαζί με τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων.

Ακολουθεί το κείμενο της διακήρυξης του συνδυασμού «Δημιουργική συνΕργασία Επιδαύρου ».

«Ο Δήμος Επιδαύρου είναι ο τόπος μας, η γη και οι άνθρωποι, που πονάμε και αγαπάμε. Δεν είναι απλά ένα μέρος που ζούμε αλλά ένα κομμάτι της ίδιας μας της ζωής. Ταυτόχρονα όμως αποτελεί και ένα κομβικό σημείο τεράστιας πολιτιστικής αξίας αφού θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους τόπους του αρχαίου αλλά και του νεότερου ιστορικού κόσμου.

Η τοπική αυτοδιοίκηση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε κάθε τομέα της καθημερινότητάς μας και έχει απώτερο σκοπό ,με την πολιτική που χαράσσει και υλοποιεί, να διασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για ανάπτυξη και ευημερία.

Η διοίκηση ενός δήμου οφείλει να αφουγκράζεται συνεχώς τον κοινωνικό παλμό και να δίνει άμεσες και εφικτές λύσεις με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Άλλωστε μαθήματα πολιτικού ήθους και πολιτικής ευθύνης έχουμε λάβει όλοι οι νεότεροι Έλληνες μέσω των θέσεων και των ιδεών που πρόταξε το πρώτο φιλελεύθερο σύνταγμα της Επιδαύρου για ισότητα , ισονομία και ισοπολιτεία.

Στην καρδιά όλων των ενεργειών είναι ο πολίτης. Οι ανάγκες και η βούληση του λαού αποτελούν απαρέγκλιτη γραμμή πορείας για τη διοίκηση του δήμου, μέσα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο και συνεχώς αναπτυσσόμενο τεχνολογικά περιβάλλον.

Με αφορμή τις δημοτικές εκλογές μία μεγάλη ομάδα συμπολιτών μας έχει κινητοποιηθεί για να συμμετάσχει στις διαδικασίες διεκδίκησης της διοίκησης του δήμου μας. Άνθρωποι από όλους τους επαγγελματικούς χώρους και τις υγιείς κοινωνικές ομάδες ενώνονται με μοναδικό σκοπό να εργαστούν αδιάκοπα και ανιδιοτελώς ώστε να εφαρμόσουν το όραμα μας για ένα δήμο που θα έχει μία υψηλή θέση στη σύγχρονη εποχή.

Με βασικές αρχές τη συνέπεια, την υπευθυνότητα, την αξιοκρατία και τη διαφάνεια θέτουμε υψηλούς στόχους για να αλλάξουμε ριζικά ότι αποτελεί τροχοπέδη στους ρυθμούς της καθημερινότητας και να βάλουμε τις βάσεις για μία βιώσιμη ανάπτυξη με κάθε δυνατό μέσο, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, κάθε υπαρκτό οικονομικό εργαλείο, πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Εγκαινιάζουμε τη νέα εποχή όπου οι ικανότητες των νέων ανθρώπων θα αναγνωριστούν και θα αξιοποιηθούν στο μέγιστο για το τοπικό συμφέρον με τη συμπαράσταση έμπειρων και καταξιωμένων συμπολιτών μας. Πιστεύουμε ακράδαντα στην αρχή της συνύπαρξης των νέων ιδεών με τη γνώση και την εμπειρία που ως αρμονικός συνδυασμός θα μας βγάλει από την ακινησία και την αδράνεια και θα φέρει την αλλαγή που όλοι διακαώς επιθυμούμε. Κοιτάμε μόνο μπροστά και ενωμένοι. Αντλούμε ενέργεια από το όραμά μας για ένα δήμο που το όνομά του θα συνδεθεί μόνο με θετικές αναφορές και με εικόνες βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας. Για ένα δήμο που θα βάζει τον πολίτη πάνω από μικρά ή μεγάλα συμφέροντα. Για ένα δήμο που θα αντιμετωπίζει τις κρίσεις ως πρόκληση και θα τις μετατρέπει σε ευκαιρία.

Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες, Απευθύνουμε ανοικτό κάλεσμα σε όλες και όλους να συμμαχήσουν στον αγώνα μας για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον, ένα μέλλον που μας αξίζει! Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Η στιγμή για την αλλαγή στο δήμο μας είναι τώρα και στον αγώνα αυτόν είμαστε όλοι παρόντες . Πάμε μπροστά όλοι για μια Δημιουργική συνΕργασία Επιδαύρου.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος
Γιάννης Σαρρής
Αρχιτέκτων Μηχανικός
Πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου.

Ονόματα υποψηφίων ψηφοδελτίου

Δημιουργικής συνΕργασίας Επιδαύρου

1. Εύη Αισώπου
Καθηγήτρια Φιλόλογος Μέσης Εκπαίδευσης

2. Κωνσταντίνος Βοριάς
Καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού
Πανεπιστημίου Αθηνών
( Βιοτεχνολογία- Κυκλική Βιοοικονομία )

3. Φώτης Διδασκάλου
Επιχειρηματίας

4. Μαρία Καραφωτιά
Απόφοιτος Τεχνολόγων Γεωπόνων Τ.Ε.Ι.

5. Κωνσταντίνος Κατσαρός
Ομοσπονδιακός Θυροφύλακας

6. Ηρακλής Κόλιας
Αστυνομικός

7. Ευσταθία Μαρκοπούλου
Ιδιωτικός Υπάλληλος

8. Χριστίνα Μελετίδου
Νοσηλεύτρια ΤΕ
Απόφοιτος ΑΣΠΑΙΤΕ

9. Γεωργία Μιχοπούλου
Αγρότισσα

10. Χριστίνα Ραχανιώτη
Ελεύθερος Επαγγελματίας

11. Γιάννης Στεφάνου
Αριστούχος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
τ. Δ/ντής Παθολογικής κλινικής και μονάδας Λοιμώξεων Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Γ. Γεννηματάς
πρώην Διοικητής : Νοσοκομείου Σωτηρία

12. Χαράλαμπος Φραγκάκης
Χωματουργικές εργασίες

Περισσότερα Άρθρα

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με την διευθύντρια της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συναντήθηκε χθες Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με την διευθύντρια της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας, Σοφία Ταγκαλάκη. Στη συνάντηση, ο περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο που παράγεται στην σχολή -στην οποία φοιτούν 40 εκπαιδευόμενοι και διδάσκουν 10 εκπαιδευτές-, μεταφέροντας προς την διευθύντρια τις εξαιρετικές […]

Μια έκθεση για τη Λέσβο στο Ίδρυμα Βασιλείου Παπαντωνίου στο Ναύπλιο

Έκθεση αφιερωμένη στη Λέσβο φιλοξενείται από ΣΗΜΕΡΑ Σάββατο 11 Ιουνίου στον πολιτιστικό χώρο του ΙΒΠ (Ίδρυμα Βασιλείου Παπαντωνίου), πρώην ΠΛΙ, «Σοφρώνη 13» στο Ναύπλιο. Θα διαρκέσει έως τις 10 Ιουλίου και θα λειτουργεί από τις 10πμ έως τις 2μμ. Η αφορμή γι’ αυτή την έκθεση δόθηκε όταν η εταιρία «Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου» έκανε μια […]