20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Αποκλειστικά και μόνο ο Καμπόσος είναι το πρόβλημα του Δήμου Άργους Μυκηνών

Σήμερα 10 Οκτωβρίου 2022, καταθέσαμε  δήλωση προς το Προεδρείο σχετικά με την αποχώρησή μας από τη δημοτική παράταξη «Αλλαγή Πορείας» και την απόφασή μας να παραμείνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Άργους Μυκηνών ως ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι.
Ορμώμενοι από βαθύ αίσθημα καθήκοντος και αντιλαμβανόμενοι το ισχυρό ρεύμα λαϊκής δυσαρέσκειας ανεξαρτητοποιούμαστε με την πρόθεση σχηματισμού παράταξης. Σκοπός μας δεν είναι να απαξιώσουμε την σκληρή δουλειά των δημοτικών συμβούλων και αντιδημάρχων. Ο λόγος για την αποχώρηση μας εντοπίζεται αποκλειστικά στο πρόσωπο του Δημάρχου. Ο αποκλεισμός του από κάθε κυβερνητική και κομματική αρχή, η πασιφανής έλλειψη προγραμματισμού και οργανωτικότητας  και οι σχεδόν παρανοϊκές δηλώσεις περί εχθρών της πόλης συναποτελούν τους βασικούς λόγους αποκοπής του Δήμου μας από σχεδόν όλες τις πηγές ευρωπαϊκής και κρατικής χρηματοδότησης από το 2019 και έπειτα, και την συνακόλουθη ερήμωση του τόπου μας. Παρά τις προσπάθειες των δημοτικών συμβούλων και αντιδημάρχων, οι κοντόφθαλμοι τακτικισμοί του Δημάρχου οδήγησαν σε έργα υποδομής με καμία περαιτέρω προοπτική. Σε καινούργιες πλατείες με άδεια μαγαζιά, σε χωριά με αγροτική παραγωγή αλλά μια συρρικνωμένη λαϊκή αγορά κ.λ.π.
Τέλος, η εξευτελιστική για κάθε ελεύθερο άνθρωπο – Έλληνα, απαίτηση υπογραφής δήλωσης υποταγής, αποτέλεσε την θρυαλλίδα που οδήγησε στην ανεξαρτητοποίηση.
Απευθυνόμενοι, λοιπόν, με απόλυτο σεβασμό, προς τους συνδημότες και τις συνδημότισσες που μας τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά και σε όλη την τοπική κοινωνία, σάς διαβεβαιώνουμε ότι με την ίδια διάθεση και τον ίδιο ζήλο θα συνεχίσουμε να τιμούμε την ψήφο σας και ως ανεξάρτητοι πλέον δημοτικοί σύμβουλοι, έχοντας πάντοτε ως βασική προτεραιότητα να υπηρετούμε τους πολίτες και να προασπιζόμαστε  τα συμφέροντα του Δήμου Άργους Μυκηνών.
Όλο αυτό το διάστημα, είμαστε ενεργά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας με έντονη παρουσία και ενδιαφέρον σε όλα τα θέματα που απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο. Η μέχρι τώρα πορεία μας στα κοινά έχει αποδείξει, ότι ασκούμε τα καθήκοντά μας με ουσιαστικό τρόπο, ευσυνειδησία και γνώμονα το καλό του τόπου. Υπηρετώντας την τοπική κοινωνία επί δέκα και πλέον έτη, τόσο ως δημοτικοί σύμβουλοι, όσο και από άλλες  θέσεις ευθύνης (Αντιδήμαρχοι, πρόεδροι νομικών προσώπων) αφήσαμε πίσω εγωισμούς, μικροπολιτικές σκοπιμότητες και το ατομικό μας συμφέρον.
Θεωρούμε, ότι τα δημοτικά συμβούλια δεν είναι παράταιρα αθροίσματα παρατάξεων, ευκαιριακών ομάδων, πρόσκαιρων συμμαχιών, λυκοφιλιών και κουμπαριών, αλλά δυναμική ένωση εκπροσώπων των δημοτών για να δίνουν ρεαλιστικές και συμφέρουσες για το Δήμο λύσεις σε όλα τα ζητήματα.
Με βάση όλα τα παραπάνω, τα οποία για εμάς αποτελούν βασικές αρχές και αξίες δηλώνουμε ότι δεν ταυτιζόμαστε πλέον με τον τρόπο προσέγγισης και με την τακτική που υιοθετεί η δημοτική παράταξη «Αλλαγή Πορείας». Αυτό το σχήμα έπαψε να εξυπηρετεί ως όχημα για την βελτίωση των συνθηκών στον Δήμο μας και μόνη ελπίδα για ανάπτυξη και πρόοδο στον τόπο μας είναι πλέον ο σχηματισμός μιας νέας παράταξης ικανής να εμπνεύσει εκ νέου και να συσπειρώσει τις υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις του Δήμου μας.
Σας ευχαριστούμε θερμά για την κατανόηση και τη δημοσιοποίηση της απόφασης και των απόψεών μας
ΠΕΤΡΟΣ ΔΙΟΛΙΤΣΗΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΠΕΖΑΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Περισσότερα Άρθρα

Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας: ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΟ  ΜΙΚΗ

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΟ  ΜΙΚΗ Από το Σύλλογο  «Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας» Αποχαιρετούμε την όρθια συνείδηση της Πατρίδας…. Ο  Μίκης  έφυγε όπως έζησε όρθιος, ευθυτενής, αγέρωχος με την κορμοστασιά, το ανάστημα και την περπατησιά, ενός Ολύμπιου Θεού! Η  Ελλάδα ολόκληρη, με   ομοθυμία, ενότητα και οικουμενικότητα, γονατίζει για να αποχαιρετίσει τον μεγάλο μας Μίκη . Μέσα από […]