17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Σήμερα η απονομή του βραβείου Φωτέα στον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά

Σε εκδήλωση που θα γίνει στη συνεδριακή αίθουσα “Επτάνησα” του ξενοδοχείου Filoxenia, στην Καλαμάτα, σήμερα Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, θα επιδοθεί το βραβείο Δοκιμίου Ελευθέρου Στοχασμού στη μνήμη του Παναγιώτη Φωτέα, για το 2021.

Το φετινό βραβείο απέσπασε το βιβλίο του γνωστού δημοσιογράφου Αλέξη Παπαχελά “Ενα σκοτεινό δωμάτιο 1967 – 1974”, που θα παρουσιάσουν ο ίδιος ο συγγραφέας και ο υφυπουργός Παιδείας Αγγελος Συρίγος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Θα προηγηθεί η απονομή σε αριστούχους φοιτητές των υποτροφιών, τις οποίες είχε θεσπίσει o αείμνηστος καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος στη μνήμη του Παναγιώτη Φωτέα.

Η εκδήλωση, στην οποία θα υπάρξει μουσικό καλωσόρισμα από το “Hemiolion String Quartet” του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας και το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Περισσότερα Άρθρα

Οι Κιθαριστικοί Απόηχοι της Εσπερίας συνάντησαν χθες την Ελληνική Μουσική Παράδοση

Η εκδήλωση “Οι Κιθαριστικοί Απόηχοι της Εσπερίας συναντούν την Ελληνική Μουσική Παράδοση” πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, στις Στρατώνες Καποδίστρια με τη στήριξη της ΚΕΔΑΜ. Τα Κιθαριστικά Σύνολα και το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας επικοινώνησαν και συνεργάστηκαν μουσικά με αποτέλεσμα το ζεστό χειροκρότημα του κοινού.

Φονική πιπιλιά – Πώς ένα παθιασμένο φιλί σκότωσε 17χρονο

Ένας 17χρονος στο Μεξικό άφησε την τελευταία του πνοή ενώ έτρωγε με την οικογένειά του. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ο άτυχος 17χρονος άρχισε να έχει σπασμούς λίγο πριν καταρρεύσει μπροστά στα έντρομα μάτια των συγγενών του. Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα ο θάνατός του προήλθε έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο που προκάλεσε ένας θρόμβος. Η οικογένεια […]