18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ξεκίνησαν χθες οι διήμερες εκδηλώσεις για τον Ι. Καποδίστρια στο Ναύπλιο

Ο Δήμος Ναυπλιέων τιμά για μια ακόμη χρονιά τη μνήμη του Πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια του ευπατρίδη της πολιτικής που με την ευφυΐα του και την διοικητική του ικανότητα συνέβαλε στη δημιουργία και στη θεμελίωση του Σύγχρονου Ελληνικού Κράτους από το Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος.

Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου στα πλαίσια των διήμερων εκδηλώσεων Μνήμης, ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και το Ναυπλιακό Ίδρυμα “Ιωάννης Καποδίστριας”, πραγματοποίησαν στο Βουλευτικό την παρουσίαση του Επετειακού, Συλλογικού Τόμου: «Ιωάννης Καποδίστριας, Διεθνείς Θεσμικές και Πολιτικές Προσεγγίσεις (1800-1831)» από το Δήμο Ναυπλιέων και το Νομικό Πρόσωπο «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» σε συνεργασία με το Ίδρυμα Διεθνών Νομικών Μελετών, Καθ. Ηλία Κρίσπη & Δρ. Α. Σαμαρά-Κρίσπη.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Ανδριανός και Γ. Γκιόλας, ο Πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ. Πελοποννήσου Γ. Μαλτέζος, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μ. Ράλλη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ναυπλίου Γ. Καχριμάνης, ο Πρόεδρος του “Ναυπλιακού Ιδρύματος Ι. Καποδίστριας” Κ. Χελιώτης, οι αντιδήμαρχοι Ν. Αναστασίου, Π. Λέντζος, Κ. Ρούτουλας, Χ. Ζέρβας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ναυπλίου Ι.Δαμιανός κ.α.

Σήμερα Κυριακή 2 Οκτωβρίου, το πρωί, στον Ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα θα τελεστεί Επιμνημόσυνη δέηση και πάνδημο Μνημόσυνο στην μνήμη του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και των Ευεργετών του Δήμου Ναυπλιέων.

Tις φετινές εκδηλώσεις πλαισιώνουν ο Σύλλογος «Αρματωμένοι Μωραΐτες-Στάικος Σταϊκόπουλος Ναύπλιο 1822» και η Ομοσπονδία Συλλόγων Κερκυραίων Αττικής “Ιωάννης Καποδίστριας”.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των σημερινών εκδηλώσεων μνήμης έχει ως εξής:

10:30 Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα Ναυπλίου.

11.00 Κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Πρώτου Κυβερνήτη στην Πλατεία Καποδίστρια

Ομιλία από τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ναυπλιέων «Ιωάννης Καποδίστριας», κ. Κωνσταντίνο Χελιώτη.

Περισσότερα Άρθρα

Ενεργός – λόγω βλάβης – ο οδοφωτισμός του Δήμου Άργους – Μυκηνών

Όπως πληροφορούμαστε από την σελίδα του Δήμου στο facebook… ΛΟΓΩ ΒΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΔΕΔΔΗΕ Ο ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΝΕΡΓΟΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛEΙΣΤΙΚΑ Η ΔΕΗ!

Δημιουργήθηκε για πρώτη φορά μία πλατφόρμα για σύγχρονες ιρανικές ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους

Σε συνεργασία με το Μορφωτικό Κέντρο της Ιρανικής Πρεσβείας δημιουργήθηκε για πρώτη φορά μία πλατφόρμα για σύγχρονες ιρανικές ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους. Το ΙράνFlix είναι μια πλατφόρμα στην οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε ποιοτικό Ιρανικό κινηματογράφο. Με αφορμή την εθνική ημέρα του Ιράν αυτή η πλατφόρμα ξεκινά και επισήμως την λειτουργία της, και από την 1η […]