12 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Νικητής ο Φώτης Ζησιμόπουλος στο 40ό «Σπάρταθλον»

Ο Φώτης Ζησιμόπουλος πρώτευσε στο 40ό «Σπάρταθλον», επικρατώντας για δεύτερη διαδοχική χρονιά στον αγώνα μήκους 245 χιλιομέτρων, οι συμμετέχοντες στον οποίο διασχίζουν την απόσταση από την Αθήνα ως την πόλη της Σπάρτης.

Ο Έλληνας δρομέας υπεραποστάσεων ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε 21:00:50 και σημείωσε τον τρίτο καλύτερο χρόνο στην ιστορία του θεσμού, ξεπερνώντας την επίδοση 21:53:42 του Γιάννη Κούρου, ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Τόρου Σομίγια με χρόνο 21:18:06.

Ο Ιάπωνας δρομέας έδωσε «μάχη» με τον Ζησιμόπουλο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο δεν κατάφερε να τον ξεπεράσει. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε άλλος ένας Ιάπωνας, ο Γιοσιχίκο Ισικάουα με επίδοση χρόνο 23:06:46, ενώ τέταρτος τερμάτισε ο Ούγγρος Τίμπορ Έρος με χρόνο 23:23:44. Οι τερματισμοί των δρομέων συνεχίζονται.

Υπενθυμίζεται ότι η εκκίνηση του 40ού επετειακού «Σπάρταθλον» δόθηκε το πρωί της Παρασκευής (06:40) στους πρόποδες του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης. Στη συνέχεια οι αθλητές ξεκίνησαν την προσπάθειά τους με προορισμό τη Σπάρτη με τον χρονικό περιορισμό να καταφέρουν να τερματίσουν εντός 36 ωρών από την εκκίνηση.

Ο αγώνας τελεί υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού.

Περισσότερα Άρθρα

Βαριά πρόστιμα για πλαστά πιστοποιητικά-Τι προβλέπει η τροπολογία για τις αναστολές

Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε όποιο αποπειράται ή επιτυγχάνει την έκδοση πιστοποιητικού εμβολιασμού ενώ δεν έχει εμβολιαστεί ή βεβαίωση νόσησης ενώ δεν έχει νοσήσει καθώς και βαριές ποινές κατά ιδιωτών ιατρών οι οποίοι παραμένουν ανεμβολίαστοι, προβλέπει μεταξύ άλλων η τροπολογία του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή. Επίσης, για τους εργοδότες δομών υγείας […]

Εργατικά Κέντρα Κορίνθου, Κιάτου και Λουτρακίου: Συγκέντρωση βοήθειας για τους πυρόπληκτους

Η σκέψη μας και η συμπαράσταση μας αυτές τις ώρες βρίσκεται στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από την πύρινη λαίλαπα σε όλη την επικράτεια. Η Αλληλεγγύη για Όλους και τα Εργατικά Κέντρα Κορίνθου, Κιάτου και Λουτρακίου, θέλοντας να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, καλούν τους συμπολίτες μας να συνδράμουν την προσπάθεια συγκεντρώνοντας τα εξής αναγκαία […]