14 °C Argos, GR
5 Δεκεμβρίου 2022

Τάσος Λάμπρου: Στηρίζουμε τα περιφερειακά και τα τοπικά Μ.Μ.Ε, ελέγχουμε την εξουσία

Δευτέρα 26/09/2022

Πρόσφατα ενημερώθηκα από τον περιφερειακό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ότι η Πολιτεία  θέλει να “εξυγιάνει” και να “αναβαθμίσει”   τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Επειδή ο διάβολος κρύβεται στις μεγάλες διακηρύξεις και στις λεπτομέρειες όλοι γνωρίζουμε όταν η εκτελεστική εξουσία θέλει να εξυγιάνει τα Μ.Μ.Ε αλλά  άλλος είναι ο σχεδιασμός της…

Τώρα  ήρθε η ώρα των περιφερειακών και τοπικών Μ.Μ.Ε με στόχο  πως θα τα ελέγξει, πώς θα τα περιορίσει, πως θα μειώσει την άσκηση ελέγχου και την διατύπωση μιας διαφορετικής κριτικής σκέψης.

Αυτονόητο είναι ότι στηρίζω τον αγώνα των περιφερειακών και τοπικών Μ.Μ.Ε  και τις θέσεις τους, όπως αυτές παρουσιάζονται από τα συνδικαλιστικά τους όργανα, γιατί εάν περάσουν αυτές οι προτάσεις του αρμόδιου Υπουργείου  και γίνουν εφαρμοστέες νομοθετικές διατάξεις, θα οδηγηθούμε με μαθηματική ακρίβεια στην  υπερσυγκέντρωση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, θα στραγγαλιστεί η πολυφωνία και ο πλουραλισμός και θα οδηγηθούμε στον απόλυτο έλεγχο της Τετάρτης εξουσίας.

Εύχομαι κάποιοι να βάλουν μυαλό  και να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους για το καλό της δημοσιογραφίας, για την αποτελεσματική λειτουργία του εντύπου και ηλεκτρονικού τύπου, για  την ποιοτική αναβάθμιση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.

Ευχαριστώ τα τοπικά και περιφερειακά Μ.Μ.Ε της Αργολίδας για την συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια, θα είμαι δίπλα τους στην προσπάθειά τους να έχουν φωνή, να συνεχίσουν την λειτουργία τους, να υπηρετούν τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να αναδεικνύουν τα  προβλήματα της τοπικής μας κοινωνίας.

Αξίζει να δώσουμε όλοι μαζί αυτόν τον αγώνα και να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες της Αργολίδας , της Περιφέρειας Πελοποννήσου  και ευρύτερα της Ελληνικής  Κοινωνίας για την αξία του πλουραλισμού, για την αξία της πολυφωνίας ,για την αξία του δημοκρατικού διαλόγου.

Ο τοπικός τύπος, τα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε  απαιτείται να στηριχθούν έμπρακτα από όλους μας, αιρετούς και πολίτες αποτελεί συνταγματικό μας καθήκον .

Για να έχουμε μέλλον και προοπτική σε αυτόν τον τόπο, σε αυτήν την κοινωνία δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να είμαστε σημαιοφόροι διαχρονικών αξιών, να πρεσβεύουμε  με όλη τη δύναμη την πραγματική εμβάθυνση της Διάκρισης των Εξουσιών.

Στηρίζουμε τα τοπικά Μ.Μ.Ε, ελέγχουμε την εξουσία, έτσι διευρύνουμε τη Δημοκρατία μας.

 

Τάσος Λάμπρου

Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής ΠΡΟ.ΣΥ. ΕΡ

Καθηγητής Κοινωνικής Εκπαίδευσης

 

Περισσότερα Άρθρα

Επιμελητήριο Αργολίδας: Παρουσίαση της δράσης επιχορήγησης επιχειρήσεων εστίασης με θερμαντικά σώματα

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ, η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, σας προσκαλεί στην διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με θέμα: […]

Γιάννης Μανιάτης: «Το Εθνικό GREEN DEAL των 10δις € στην Εξοικονόμηση Ενέργειας»

Άρθρο του Γιάννη Μανιάτη * Η Ελλάδα δαπανά κάθε χρόνο για κατανάλωση πετρελαίου και φυσικού αερίου, 5.5 δις€. Συγκλονιστικό ποσό, που όλο πληρώνεται εκτός Ελλάδας, σε τρίτες προμηθεύτριες χώρες, αφού η χώρα είναι κατά 100% εξαρτημένη από εισαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου.   Ταυτόχρονα, επειδή είμαστε η πιο σπάταλη ενεργειακά χώρα της ΕΕ, μπορούμε να […]