22 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε κάθε αυτοκίνητο από 1η Οκτωβρίου

Μετά τις απίστευτες εικόνες που σημειώθηκαν τον Ιανουάριο με τους αποκλεισμένους οδηγούς ι.χ. στην Αττική Οδό από τα χιόνια, ένα νέος νόμος έρχεται να προλάβει τα χειρότερα.

Σύμφωνα με τη νομοθετική απόφαση, από την 1η Οκτωβρίου, όλα τα αυτοκίνητα θα πρέπει να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες ή αντίστοιχα αντιολισθητικά μέσα (όπως χιονοκουβέρτες) ή ειδικά ελαστικά (με την ένδειξη M+S).Το μέτρο αυτό ισχύει από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Απρίλιο και όταν επιβάλλονται σχετικοί περιορισμοί κυκλοφορίας από τις αρμόδιες Αρχές.

Οι οδηγοί πλέον είναι υποχρεωμένοι να έχουν στο αυτοκίνητο τους, για το παραπάνω χρονικό διάστημα, αντιολισθητικά μέσα, να γνωρίζουν πως να τα χρησιμοποιούν και φυσικά να προσαρμόζουν την οδήγηση τους ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες.

Οι εικόνες που ζήσαμε στις αρχές του έτους με χιλιάδες κόσμου να μένει αποκλεισμένος στην Αττική Οδό για δεκάδες ώρες, άλλαξαν τον τρόπο που η Ελλάδα αντιμετωπίζει τις χιονοπτώσεις. Μάλιστα ο Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε πως η πολιτεία αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να εντάξει στα πρακτικά μαθήματα εκπαίδευσης υποψήφιων οδηγών την διαδικασία τοποθέτησης αντιολισθητικών αλυσίδων με στόχο την διασφάλιση της οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας των οδηγών.

Εσείς έχετε αλυσίδες στο αυτοκίνητο σας; Εάν όχι, το πρόστιμο είναι στα 40 ευρώ.

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

«Πάγωσαν» οι Τούρκοι: «Απόβαση» της Frontex στον Έβρο με ισχυρές δυνάμεις (φώτο και βίντεο)

Έβρος: Ισχυρές δυνάμεις της Frontex αναπτύσσονται από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στα ελληνοτουρκικά σύνορα και συγκεκριμένα στις Καστανιές, προκειμένου να συνεπικουρούν τις ελληνικές δυνάμεις που αποτρέπουν την παράνομη είσοδο μεταναστών και προσφύγων στη χώρα μας. Η παρουσία των δυνάμεων της Frontex κρίνεται σημαντική καθώς η ηρεμία εναλλάσσεται με την ένταση στον Έβρο, καθώς η […]

ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ: Απάντηση στην ανακοίνωση του κ. Καχριμάνη, για την αύξηση των δημοτικών τελών

Με αφορμή την αναφορά του προέδρου της ΔΕΥΑΝ κ. Καχριμάνη, στην αναγκαία όπως υποστηρίζει, σε ανακοίνωσή του, αύξηση των δημοτικών τελών, μια σειρά από ερωτήματα γεννιούνται στον κάθε σκεπτόμενο δημότη. Προφανώς, δεν αφορούν εκείνους που έπεισε με τα κοινότυπα και γενικόλογα επιχειρήματά του, τα οποία συνοψίζονται και εξαντλούνται στην ανταποδοτικότητα των τελών, στη βελτίωση των […]