15 °C Argos, GR
5 Δεκεμβρίου 2022

Οι «ωραίες» κυρίες που θα πρωταγωνιστήσουν στο 50ο «Επετειακό» ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΛΛΥ ΦΙΛΠΑ

Με επίκεντρο την Καλαμάτα για τέσσερις ημέρες 83 ιστορικά αυτοκίνητα, θα πάρουν μέρος στο 50ο «Επετειακό» ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΛΛΥ ΦΙΛΠΑ. Ο αγώνας θα ξεκινήσει από την Καλαμάτα την Πέμπτη 29/09/22 και θα τερματίσει την Κυριακή 02/10/2022 στο ίδιο σημείο της εκκίνησης.

Οι όμορφες κυρίες που στο  πέρασμα τους πριν από μερικές δεκαετίες όλοι έστρεφαν να τις θαυμάσουν θα παραταχθούν στην  κεντρική πλατεία της Καλαμάτας (Πλατεία Β. Γεωργίου). Συνολικά στον αγώνα έχουν δηλώσει συμμετοχή  83 ιστορικά αυτοκίνητα με πληρώματα από 9 χώρες. Τα αυτοκίνητα αυτά έχουν ημερομηνία  κατασκευής από το έτος 1923 έως το έτος 2001.

Χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες. Την Classic Regularity με ΜΩΤ έως 50 χλμ/ω, την Time Trophy με συγκεκριμένα σημεία δορυφορικής μέτρησης, και την Touring με χαμηλότερες ΜΩΤ και με περισσότερο περιηγητικό χαρακτήρα.

Τις ημέρες του αγώνα, τα πληρώματα των δύο πρώτων κατηγοριών θα διανύσουν συνολικά 680 χλμ. με 24 ειδικές δοκιμασίες (περίπου 140 χλμ.). Τα πληρώματα της κατηγορίας Τouring θα κάνουν 100 χλμ σε 16 ειδικές διαδρομές και η συνολική απόσταση που θα καλύψουν είναι 610 χλμ. .

Τα αυτοκίνητα θα περάσουν από μαγευτικές περιοχές της Αρκαδίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας ενώ η χρονομέτρηση θα γίνει δορυφορικά από την εταιρεία ANUBE SPORT.
Ανάμεσα στους εκλεκτούς συμμετέχοντες θα βρίσκονται ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και υψηλόβαθμα στελέχη της FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens ), καθώς και πολυνίκες αγωνιζόμενοι.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Πέμπτη 29/09 στις 10.30 στα Ίσθμια και η πρώτη στάση θα γίνει στον Άγιο Πέτρο Αρκαδίας μετά από περίπου δύο ώρες. Η δεύτερη στάση θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, όπου ο Δήμος θα προσφέρει στα πληρώματα σνακ και αναψυκτικά. Η πρώτη μέρα τελειώνει με την άφιξη των αγωνιζομένων μέσω Ταϋγέτου στο ξενοδοχείο Elite City Resort στην Καλαμάτα περίπου στις 18.30.

Την Παρασκευή 30/09, ο αγώνας θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας (Πλατεία Β. Γεωργίου) στις 10.45 με κατεύθυνση Καρδαμύλη, Αρεόπολη και τερματισμό του πρώτου σκέλους στον Γερολιμένα. Κατά την επιστροφή από την Ανατολική Μάνη θα υπάρχει μια στάση μίας ώρας στην κεντρική πλατεία της Αρεόπολης, όπου θα προσφερθούν σνακ και αναψυκτικά.

Η επιστροφή από την Αρεόπολη προς την Καλαμάτα θα γίνει μέσω Οίτυλου, Στούπας και Καρδαμύλης, περίπου στις 19.00.
Το Σάββατο 01/10, ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 11.00 από το ξενοδοχείο Elite City Resort με κατεύθυνση την Κορώνη, μέσω Πεταλιδίου, και μετά από μια στάση, θα συνεχίσει μέσω Μεθώνης προς την Πύλο για τον τερματισμό του Ράλλυ, περίπου στις 15.30.

Το βράδυ του Σαββάτου στις 21.00 έχει προγραμματιστεί η επίσημη απονομή των επάθλων – gala dinner – όπου θα βραβευθούν οι νικητές του αγώνα.

Η Κυριακή 02/10 είναι ελεύθερη μέρα, ωστόσο έχει προγραμματιστεί για τα πληρώματα, πριν την επιστροφή για την Αθήνα, επίσκεψη στις 12.45 στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.
Θα υπάρχει ακόμη μια ξεχωριστή βράβευση παρατηρητικότητας κατά τη διάρκεια της πρωινής διαδρομής.

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

Η μεγάλη επιστροφή της Κατερίνας Δαλάκα στους στίβους

Εντυπωσιακή ήταν η επιστροφή της Κατερίνας Δαλάκα στους στίβους καθώς η δρομέας που έγινε πιο γνωστή από τη συμμετοχή της στο Surivor πέτυχε πανελλήνικο ρεκόρ και την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών σε επίπεδο συλλόγων στα 400 μέτρα με εμπόδια στη 2η ημέρα του πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο ΣΕΦ. Η Κατερίνα Δαλάκα έτρεξε με […]

Αγώνας-γιορτή με 56 συμμετοχές στο 2ο Ράλλυ Σπριντ Βοιωτίας την Κυριακή 27 Νοεμβρίου

Σ αυτό το ράλλυ Σπριντ που θα γίνει την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στην Βοιωτία, όλες οι κατηγορίες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το γεγονός ότι στο τέλος της χρονιάς που ομολογουμένως ήταν οικονομικά δύσκολη, 56 πληρώματα δήλωσαν συμμετοχή για τον τελευταίο χωμάτινο αγώνα το 2022, σημαίνει πολλά. Οργανωτής του αγώνα είναι το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής […]