16 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Η Ιερά Σύνοδος αποφασίζει για τα «θαύματα» των Αγίων Ισιδώρων στα οποία αναφέρθηκε τον Ιούνιο ο Μητροπολίτης Αργολίδας

Τα δήθεν «θαύματα» που γίνονται στο εκκλησάκι συγκεντρώνουν εκατοντάδες πιστούς που σπεύδουν να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρό για να «γιατρευτούν» από διάφορες ασθένειες. Μάλιστα, το θέμα έλαβε μεγάλη έκταση τον περασμένο Ιούνιο, όταν ο μητροπολίτης Αργολίδος, Νεκτάριος, κατήγγειλε δημόσια τις εικόνες -κυκλοφορούν σε βίντεο στο Διαδίκτυο- με τον ιερέα του ναού, π. Δημήτριο Λουπασάκη, να τοποθετεί τον Σταυρό σε άτομα με κινητικά προβλήματα, τα οποία στη συνέχεια άρχισαν να περπατούν, και σε τυφλούς που βρίσκουν το φως τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, «για τη συνολική αντιμετώπιση και επίλυση των ζητημάτων» που έχουν ανακύψει με το ναό των Αγίων Ισιδώρων, ο Αρχιεπίσκοπος, Ιερώνυμος, έχει προβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σε ενέργειες για τις οποίες θα ενημερώσει αναλυτικά την Ιερά Σύνοδο κατά τη συνεδρίασή της, τον Οκτώβριο. Μετά από συζήτηση, αναμένεται να ληφθούν σχετικές αποφάσεις.

Πληροφορίες εμφανίζουν τον κ. Ιερώνυμο και τους ιεράρχες ιδιαίτερα ενοχλημένους από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον συγκεκριμένο ναό. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται να αποφασιστεί η μετάθεση του ιερέα π. Δημήτριου Λουπασάκη σε κάποιο μοναστήρι. Παράλληλα, οι Συνοδικοί Ιεράρχες ενδέχεται να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των πιστών ώστε να μην παρασύρονται.

Πάντως, η δράση του π. Δημήτριου, ο οποίος εξακολουθεί και αρνείται τις καταγγελίες για «ψευδοθαύματα», είχε απασχολήσει στο παρελθόν την Αρχιεπισκοπή, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια διεξάγεται σχετική έρευνα με εντολή του Αρχιεπισκόπου. Κάτι που υπενθύμισε (τον περασμένο Ιούνιο) και ο μητροπολίτης Αργολίδος, ο οποίος κατήγγειλε ότι έχουν γίνει τρεις ανακρίσεις, όλες καταπέλτης, αλλά μπήκαν στο συρτάρι γιατί επεμβαίνουν και πολιτικά πρόσωπα.

«Υπάρχει μία μεγάλη πληγή που λέγεται Άγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού και εκεί μαζεύεται πάρα πολύς κόσμος γιατί δήθεν γίνονται θαύματα. (…) Το βασικό λοιπόν των αγίων είναι η ταπείνωση. Δεν είναι η διαφήμιση και δεν είναι η προπαγάνδα. Όταν λοιπόν σε αυτόν το χώρο δήθεν γίνονται θαύματα κάθε μέρα, πηγαίνουν τηλεοράσεις και το δείχνουν παντού, και υπάρχει μάλιστα μονίμως και κανάλι που δείχνει την κατάσταση αυτή. Προφανώς καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι απαράδεκτο».

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Άρθρα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ στο Άργος και στη Νέα Κίο

Με επιτυχία και προσέλευση πολιτών που ενδιαφέρονται για το θέατρο και τον πολιτισμό του τόπου ξεκίνησαν τα ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Άργους-Μυκηνών για το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ και την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ-ΚΕΔΑΜ το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στην Αίθουσα «ΙΩ» στους Στρατώνες Καποδίστρια Άργους […]

Συνάντηση του Υπ. Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργου Γαβρήλου, με τον Αντιπεριφεριάρχη Αργολίδας, κ.  Γιάννη Ματζούνη

Επίσκεψη του υπ. Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργου Γαβρήλου, πραγματοποιήθηκε στην Π.Ε. Αργολίδας και υπήρξε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Γιάννη Ματζούνη. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Γαβρήλο για τα έργα που έχουν δρομολογηθεί στην Π.Ε. Αργολίδας και για τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησής τους. Ο κ. Γαβρήλος αναφέρθηκε στα διαχρονικά  ελλείμματα υποδομών και στην ανάγκη να […]