19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Με μεγάλη συμμετοχή ο “Δρόμος Μνήμης” για τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής, στη Νέα Κίο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 17 Σεπτεμβρίου 2022, ο 7ος Δρόμος Μνήμης “Απ’ τον Ασκάνιο στον Ερασίνο”, στη Νέα Κίο.

Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στα 100 χρόνια απ’ την Μικρασιατική Καταστροφή και η εκκίνηση δόθηκε στις 5.30 το απόγευμα, στην πλατεία Δημάρχου Κατριλιώτη, στη Νέα Κίο.

Διοργανωτές ήταν η Επιτροπή Μνήμης Νέας Κίου, η ΚΕΔΑΜ, το ΝΠΔΔ του Δήμου Άργους-Μυκηνών «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ» και οι Μαραθωνοδρόμοι Δρομείς Αργολίδας.

Ο αγώνας περιελάμβανε τις εξής διαδρομές:
• Αγώνας περίπου 11.000 μέτρων για ενήλικες
• Αγώνας περίπου 5.500 μέτρων για δρομείς 15 χρονών και άνω
• Παιδικός Αγώνας 1.000 μέτρων για παιδιά 8 – 14 ετών
• Παιδικός Αγώνας 500 μέτρων για παιδιά 4 – 7 ετών
• Περιπατητική βόλτα στην διαδρομή του αγώνα των 11χλμ.

Ο τερματισμός των συμμετεχόντων ήταν η Κεντρική πλατεία Νέας Κίου (Πλατεία Δημάρχου Κατριλιώτη).

Βραβεύθηκαν με κύπελλο οι τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης, αλλά και οι πρώτοι κάθε ηλικιακής κατηγορίας (άνδρες και γυναίκες). Οι δεύτεροι και οι τρίτοι των ηλικιακών κατηγοριών βραβεύθηκαν με ειδικό μετάλλιο βάθρου!

Επίσης βραβεύθηκαν με κύπελλο και ο 1ος άνδρας και η 1η γυναίκα δημότης – μόνιμος κάτοικος Νέας Κίου.

Όλοι οι τερματίσαντες έλαβαν αναμνηστικό δίπλωμα και ένα συλλεκτικό (λόγω της συμπλήρωσης 100 χρόνων) ανάγλυφο μετάλλιο καθώς και το τεχνικό μπλουζάκι του αγώνα.

Περισσότερα Άρθρα

ΕΠΣ Αργολίδας: Κληρώσεις του Κυπέλλου και των Πρωταθλημάτων της Α1 και Α2 κατηγορίας

Τη Δευτέρα 29/8/2022 και ώρα 19:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, θα γίνουν οι κληρώσεις του Κυπέλλου και των Πρωταθλημάτων της Α1 και Α2 κατηγορίας περιόδου 2022-2023.

Ιωάννης Μαντζούνης: Στην Κόρινθο για την αναβάθμιση των αθλητικών χώρων

Η αναβάθμιση των αθλητικών χώρων στην Κορινθία αποτέλεσε αντικείμενο συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Π.Ε Κορινθίας. Στη συνάντηση με τον αρμόδιο για τον αθλητισμό αντιπεριφερειάρχη Ιωάννη Μαντζούνη συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Τάσος Γκιολής, Υποδομών Αργολίδας – Κορινθίας Χάρης Βυτινιώτης και Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα, καθώς επίσης και ο διευθυντής Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Κορινθίας Νίκος […]