28 °C Argos, GR
2 Οκτωβρίου 2022

Φαβορί και υποψηφιότητες στους 4 Δήμους της Αργολίδας…

Ήρθαν τα πρωτοβρόχια και μαζί οι πρώτες εκτιμήσεις και πληροφορίες για το τι μέλλει γενέσθαι  στους Δήμους της Αργολίδας σε συνδυασμό με το τι θα γίνει στην Περιφέρεια .

Ας δούμε τα έως τώρα δεδομένα στο Δήμο Ερμιονίδας , έχουμε το νυν δήμαρχο Γιάννη Γεωργοπουλο ο οποίος και θα είναι εκ νέου υποψήφιος , δεδομένη και η κάθοδος του Γιάννη Μαργετα , με ερωτηματικό η κάθοδος του Τάσου Λάμπρου ο οποίος δέχεται πιέσεις από στελέχη της παράταξης του αλλά και έξωπαραταξιακούς οι οποίοι του ζητάνε να προσχωρήσει στην παράταξη Μαργετα . Υπάρχει και ο Τάσος Τόκας ο οποίος θα θελήσει να είναι και πάλι υποψήφιος αλλά είναι αμφίβολο αν καταφέρει να κάνει παράταξη υπό αυτές τις συνθήκες .

Στο δήμο Επιδαυρου τα πράγματα είναι πολύπλοκα , ξεκάθαρη η κάθοδος του Τάσου Χρονη ο οποίος και είναι ο ισχυρός παίχτης έως τώρα , όμως υπάρχει και πρόθεση του Γιάννη Σαρρή για να κατέλθει επικεφαλής ψηφοδελτίου ο οποίος προέρχεται από τον ίδιο χώρο με τον Δήμαρχο και πιθανότατα έχει υποκινηθεί από τον Γιάννη Στεφανου . Ο γιατρός θα παίξει καταλυτικό ρόλο στο αποτέλεσμα των εκλογών του Οκτωβρίου . Από την άλλη μια Νέα Δημοκρατία διαμελισμένη χάρη προσωπικών φιλοδοξιών και παιχνιδιών του σαμαρικου μπλοκ της Αργολίδας .

Στο Δήμο Ναυπλιέων αδιαμφισβήτητο φαβορί είναι ο νυν Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος , αφού έχει ισχυροποιηθεί ενισχύοντας την παράταξη του με στελέχη που έχουν πολλούς σταυρούς και επιρροή στην κοινωνία . Από την άλλη έχουμε τον Κώστα Μακαρη που εγώ αμφιβάλω αν τελικά φτάσει μέχρι το τέλος . Αναμένουμε να δούμε την υποψηφιότητα Ορφανού και τι ονόματα θα ανακοίνωση και βέβαια τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημοπουλο και αν τελικά φτάσει μέχρι τις κάλπες .

Τώρα παμε στο βαρύ πυροβολικό της Αργολίδας και βέβαια εννοώ το Δήμο Άργους Μυκηνών , σίγουρος υποψήφιος και φαβορί για την ώρα ο νυν Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος αφού ούτως η άλλως δεν υπάρχει επίσημα καμμία υποψηφιότητα απέναντι του . Όμως υπάρχει έντονη φημολογία για κάθοδο του Γιάννη Μαλτέζου ,η οποία εντάθηκε αμέσως μετά την έντονη αντιπαράθεση που υπήρξε μεταξύ των δυο αντρών . Αλλά που δεν επιβεβαιώνει  ο ίδιος . Από το δεξιό χώρο επίσης ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρουν τον Δημήτρη Σχοινοχωριτη να έχει πάει στην Πειραιώς και να ζητάει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας για να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο . Στην αντιπολίτευση τώρα , οι πληροφορίες λένε πως την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε εξελίξεις στην παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης , επειδή ο εκλογικός νόμος είναι ξεκάθαρος και ορίζει πως σε περίπτωση παραίτησης του επικεφαλής πρέπει εντός εβδομάδας να έχει οριστεί ο αντικαταστάτης του γι αυτό και δεν έχει αποχωρήσει ακόμα ο Τάσσος Χειβιδόπουλος από την ηγεσία . Πάντως οι πληροφορίες μου λένε πως θα οριστεί τριμελής επιτροπή αλλά και συντονιστική ομάδα που θα τρέχουν τα του Δήμου αλλά και τη διαδοχή . Ο ΣΥΡΙΖΑ φαντάζει αδύναμος να καταρτίσει ψηφοδέλτιο αφού κανένα στέλεχος του δεν θέλει να βάλει το κεφάλι του στον ντορβά .

Περισσότερα Άρθρα

Πώς να κάνετε την άσκηση τρόπο ζωής

Η άνοιξη έφθασε και πλέον όλοι μας αναζητούμε τρόπο να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά που αποκτήσαμε κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Το καλοκαίρι πλέον πλησιάζει «επικίνδυνα» και ένα φαινόμενο που παρατηρείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή είναι γεμάτα από κόσμο γυμναστήρια και χώροι άθλησης. Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσουμε […]

61χρονος πέθανε μέσα σε τουαλέτα καφετέριας

Θλίψη έχει προκαλέσει στο Βελεστίνο Μαγνησίας, ο αιφνίδιος θάνατος ενός 61χρονου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα magnesianews.gr, ο άτυχος άνδρας βρισκόταν σε καφετέρια της περιοχής και κάποια στιγμή επισκέφθηκε την τουαλέτα του μαγαζιού. Όμως, αργούσε πολύ να επιστρέψει στο τραπέζι που καθόταν. Υπάλληλος της καφετέριας ανησύχησε και όταν τον αναζήτησε, τον βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του. […]