18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ευρωμπάσκετ: Κόντρα στην Εσθονία «πέφτει η αυλαία» στο Μιλάνο για την Εθνική

Τον τελευταίο αγώνα της στο Μιλάνο, στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ 2022, δίνει απέναντι στην Εσθονία, στις 18:00 την Πέμπτη (8/9) η οριστικά πρώτη του 3ου ομίλου εθνική.

Οι Έλληνες διεθνείς ξεπέρασαν κατά σειρά τα εμπόδια των Κροατίας, Ιταλίας, Μεγάλης Βρετανίας και Ουκρανίας προσφέροντας υψηλό θέαμα στο Mediolanum Forum και μοναδική αποστολή πλέον επί ιταλικού εδάφους απομένει η νίκη επί της Εσθονίας για να ολοκληρώσουν αήττητοι τη φάση των ομίλων.

Ακόμη και με ήττα η εθνική θα είναι πρώτη του 3ου ομίλου, αλλά αυτή η λέξη δεν υπάρχει στο μυαλό των παικτών του Δημήτρη Ιτούδη. Ο Ομοσπονδιακός προπονητής αναμένεται να ξεκουράσει βασικούς παίκτες, όπως βέβαια ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, καθώς ακολουθεί το ταξίδι από το Μιλάνο στο Βερολίνο και ο νοκ άουτ αγώνας με την 4η του 4ου ομίλου, την ερχόμενη Κυριακή (11/9), στην «Mercedes-Benz Arena», για τη φάση των «16» της διοργάνωσης. Ως προς το ποια θα είναι η αντίπαλός τους στη φάση των «16» θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την Πέμπτη, αφού στις 15:00 η Φινλανδία αντιμετωπίζει την Ολλανδία, στις 18:30 η Τσεχία το Ισραήλ, ενώ το ματς ανάμεσα στην οριστικά πρώτη του 4ου ομίλου Σερβία με την Πολωνία στις 22:00 δεν… ενδιαφέρει την εθνική.

Η τελευταία αντίπαλος των παικτών του Δημήτρη Ιτούδη, Εσθονία, πέτυχε μία νίκη, στον 3ο όμιλο του Ευρωμπάσκετ 2002, αυτήν επί της Μεγάλης Βρετανίας (94-62) την Τρίτη (6/9) για την 4η αγωνιστική. Αυτή ήταν μάλιστα η δεύτερη νίκη της Εσθονίας στην Ιστορία της σε τελική φάση Ευρωμπάσκετ, στις δύο συμμετοχές που μετρούν οι Εσθονοί, εδώ και περίπου 20 χρόνια (σ.σ. συγκεκριμένα από το 1993). Η μοναδική νίκη που είχαν πετύχει μέχρι την περασμένη Τρίτη ήταν το 2015… απέναντι στην Ουκρανία, στη φάση των ομίλων.

Λίγο πριν το ταξίδι της στο Μιλάνο, η Εσθονία έχασε ένα πολύτιμο «εργαλείο», τον Κασπάρ Τρέιερ, ο οποίος υπέστη κάταγμα στον αγκώνα στο φιλικό προετοιμασίας για το Ευρωμπάσκετ με τη Λετονία. Ο Φινλανδός τεχνικός της Εσθονίας, Γιούκα Τοϊγιάλα διαθέτει ένα νεανικό σύνολο, αφού μόλις τρεις παίκτες είναι άνω των 30 ετών. Αρχηγός της Εσθονίας είναι ο γιος του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Τιτ Σοκ, Στεν, ο οποίος είναι γνωστός στους Έλληνες φιλάθλους από το πέρασμά του σε Ηρακλή και Χαρίλαο Τρικούπη.

Ο πιο αναγνωρίσιμος παίκτης της Εσθονίας είναι ο Σιμ Σάντερ Βένε, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα της Ζαλγκίρις Κάουνας επί πέντε σεζόν, καθώς και ο Κριστιάν Κίτσινγκ. Ιδιαίτερα ταλαντούχος είναι ο Χένρι Ντρελ, o οποίος αγωνίστηκε το δεύτερο μισό της περσινής χρονιάς στους Windy City Bulls στη G-League. Ο Σάντερ Ράιεστε πέρασε από την Μπασκόνια, ενώ ο Γιάναρι Γιοεσάρ διακρίνεται για τις αθλητικές ικανότητές του και τα εντυπωσιακά καρφώματα.

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

Αργειακός Έσπερος: Συναυλία του Δημήτρη Ζερβουδάκη την Κυριακή στο Άργος

 Στο Άργος, την Κυριακή 26/03 και ώρα 8:30 μ.μ στην αίθουσα τέχνης και πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος θα πραγματοποιηθεί συναυλία του Δημήτρη Ζερβουδάκη. Opening act: Φώντας Δαγρές με τη συμμετοχή του Κωνσταντίνου Κουμάκη (κιθάρα) και του Νίκου Σκανδάλη (κρουστά) Τιμή εισιτηρίου:12€ Διοργάνωση: Αργειακός Έσπερος. Με δύο λόγια……Ο έρωτας εναλλάσσεται με την αμφισβήτηση, η χαρά με τη […]

Ελλάδα – Σερβία: Τι δηλώνουν οι Σέρβοι για τον μεγάλο τελικό

Για την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης της Σερβίας ο αυριανός τελικός  (8/8, 10:30) των Ολυμπιακών Αγώνων με την Ελλάδα στο Τόκιο θα σημάνει και το κλείσιμο μιας μεγάλης σελίδας στην ιστορία της. Μια ξεχωριστή γενιά ολοκληρώνει τον κύκλο της σε μια υπέροχη πορεία 15 περίπου ετών και θέλουν κόντρα στην εθνική μας ομάδα να «κρεμάσουν» το […]