18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Αποφάσεις της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Στην έγκριση των δρομολογίων μετακίνησης των μαθητών και των μαθητών με αναπηρία στη Μεσσηνία προέβη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε κατεπείγουσα συνεδρίασή της, εχθές Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου.

Είχε προηγηθεί η τακτική συνεδρίαση του εν λόγω σώματος, στην οποία -μεταξύ άλλων- εγκρίθηκαν τα πρακτικά (2) ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης στους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς για τα έργα α) επούλωσης λακουβών και άμεση αντιμετώπιση βλαβών οδικού δικτύου στην Π.Ε. Κορινθίας (έτους 2022), προϋπολογισμού 300.000 ευρώ και β) άμεσης αντιμετώπισης βλαβών οδικού δικτύου στην Π.Ε. Κορινθίας (έτους 2021), προϋπολογισμού 300.000 ευρώ επίσης.

Ακόμα, η Επιτροπή προέβη στην έγκριση πρακτικού (3) ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης για το με προϋπολογισμό 2.300.000 ευρώ έργο συντήρησης και βελτίωσης επαρχιακών οδών στο Δημοτικό Διαμέρισμα Φενεού του Δήμου Σικυωνίων, στην Κορινθία.

Εγκρίθηκε, εξ άλλου, το πρακτικό (2) ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης στον διαγωνισμό για το προϋπολογισμού 240.000 ευρώ έργο αποκατάστασης τεχνικών έργων, καθαρισμού κοίτης και πρανών υδατορεμάτων για αντιπλημμυρική προστασία στις πυρόπληκτες πέρυσι τον Αύγουστο περιοχές του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε επίσης την διενέργεια διαγωνισμού για το με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ έργο αποκατάστασης τεχνικών έργων, καθαρισμού κοίτης και πρανών υδατορεμάτων για αντιπλημμυρική προστασία στις πυρόπληκτες πέρυσι το καλοκαίρι περιοχές του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Στη χθεσινή συνεδρίασή της, ακόμα, η Επιτροπή προέβη στην έγκριση διενέργειας ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το προϋπολογισμού 300.000 ευρώ έργο προμήθειας και τοποθέτησης συνθετικού χλοοτάπητα και εξοπλισμού στο ανοιχτό δημοτικό στάδιο Μεγαλόπολης. Προέβη επίσης στην ανάδειξη προσωρινού μειοδότη για το έργο συντήρησης και ασφαλτόστρωσης του δρόμου Παλούμπα – Παπαδά, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ.

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε και την διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού με αντικείμενο την εκπόνηση τεχνικής μελέτης και σύνταξη τευχών δημοπράτησης για το με προϋπολογισμό 120.886,11 ευρώ έργο ενεργειακής αναβάθμισης συστημάτων θέρμανσης – ψύξης – αερισμού και παραγωγής ζεστού νερού χρήσεως στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Τέλος, εκτός ημερησίας διάταξης, εγκρίθηκε -μεταξύ άλλων- το πρακτικό (2) ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης της ανοιχτής διαδικασίας, μέσω του ΕΣΗΔΗΣ, για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για τα αντιπλημμυρικά έργα στη Μεσσηνία, έργο προϋπολογισμού 415.000 ευρώ.

Περισσότερα Άρθρα

ΕΛΜΕ Αρκαδίας: Κάλεσμα σε Παμπελοποννησιακή σύσκεψη

Η ΕΛΜΕ Αρκαδίας καλεί σε Παμπελοποννησιακή σύσκεψη όλες τις ΕΛΜΕ  και τους Συλλόγους Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου,  τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, στις 5μ.μ. στην Τρίπολη, στα γραφεία της ΕΛΜΕ, στο 4ο ΓΕΛ Τρίπολης (Ακαδημίας 12). Θέμα της σύσκεψης: Η επίσημη έναρξη της λεγόμενης αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και η απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος.         Ήδη ανακοινώθηκε ότι […]