18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ημέρα μνήμης των Ευεργετών & Δωρητών του Δήμου Ερμιονίδας

Με κάθε επισημότητα τελέστηκε χτες, Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου, το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Ευεργετών και Δωρητών του Δήμου Ερμιονίδας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας με την 102/2021 ομόφωνη απόφασή του, καθιέρωσε την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου ως «Ημέρα μνήμης και τιμής των Ευεργετών και Δωρητών του Δήμου Ερμιονίδας» και τη δημιουργία μητρώου Ευεργετών – Δωρητών.

Παρόντες ήταν, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κα Ελένη Γκαμίλη, η Αντιδήμαρχος, κα Αντωνία Αντωνοπούλου, οι Αντιδήμαρχοι κκ Σπυρίδων Αντουλινάκης, Γεώργιος Πιτσάς και Δαμιανός Κουτούβαλης, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ, κκ Αριστείδης Μπίμπας και Ανάργυρος Λάμπης, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού & Περιβάλλοντος, κ. Γεώργιος Τσεγκής, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ερμιονίδας, κ. Παναγιώτης Μέξης και η Δημοτική Σύμβουλος, κα Βασιλική Πραχαλιά.

Παρέστησαν επίσης, η κα Αμαλία Ντούρα μέλος της Ομάδας Αλληλεγγύης του Δήμου Ερμιονίδας και η κα Σούλα Παλυβού από το Λαογραφικό Μουσείο Κρανιδίου καθώς και πλήθος συμπολιτών μας.

Ο Δήμος Ερμιονίδας μνημονεύει τους Ευεργέτες του Τόπου του για τη σπουδαία προσφορά τους. Οι άνθρωποι αυτοί κληροδότησαν περιουσίες και οικήματα προς όφελος των συμπατριωτών τους. Είναι χρέος μας να μνημονεύουμε το θεάρεστο έργο τους.

Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης η Πρόεδρος του Δ.Σ., κα Ελένη Γκαμίλη, στη σύντομη ομιλία της αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της έννοιας της Ευεργεσίας καθώς και στη σημαντικότητα της ενεργοποίησης και σύγχρονων Ευεργετών και Δωρητών.

Γραφείο Δημάρχου

 

  

Περισσότερα Άρθρα

Πυροβόλησε με αεροβόλο επιχειρηματία στο κεφάλι

Στο Γ.Ν. Πατρών «Άγιος Ανδρέας» μεταφέρθηκε χθες το βράδυ ένας 33χρονος επιχειρηματίας στην Πάτρα, ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμό στο κεφάλι από αεροβόλο όπλο. Η ταυτότητα του δράστη, που διαφεύγει τη σύλληψη είναι γνωστή στην ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για 28χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράβαση του νόμου περί όπλων. […]

Γιόρτασαν την Κοίμηση της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Ταλαντίου

Στο ορεινό Αραχναίο του Δήμου Ναυπλιέων, χθες Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019 παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Ταλαντίου τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός. Την εικόνα της Παναγίας της Χελιώτισσας, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, που βρίσκετε στην κεντρική εκκλησία του χωριού, την βγάζουν μόνο μια φορά το χρόνο, και με πομπή στην οποία […]