20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Η Αλέα τιμά τους 18 αγωνιστές που εκτελέστηκαν το 1944

Εκδήλωση προς τιμήν των εκτελεσθέντων αγωνιστών – πατριωτών στα Αλώνια Αλέας τον Αύγουστο του 1944 διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της κοινότητας Αλέας του Δήμου Τρίπολης.

Συμπληρώθηκαν 78 χρόνια από την εκτέλεση των 18 αγωνιστών την προτελευταία μέρα του Αυγούστου του 1944. Εκεί μεταφέρθηκαν και εκτελέστηκαν από τους Ναζί.

Η εκδήλωση θα τελεστεί σήμερα Κυριακή 4-9-2022 με Θρησκευτικό μνημόσυνο στις 09:30 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και εν συνεχεία με χαιρετισμούς και ομιλία στον τόπο του θυσιαστηρίου.

Περισσότερα Άρθρα

Οικονομική επιβράβευση στα παιδιά των μελών της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αργολίδας – Κορινθίας – Αρκαδίας

Η ΕΠΛΣΑΚΑ, μένοντας πιστή στο θεσμό του συνδικαλισμού και των δεσμεύσεων της, προχώρησε στη διάθεση οικονομικής επιβράβευσης στα παιδιά των μελών της που εισήχθησαν μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Εκφράζουμε τα  συγχαρητήρια μας και ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία σε όλους τους επιτυχόντες. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν όμως και στους γονείς, που στερήθηκαν και θα στερούνται […]

Ο Μάκαρης υπέρ της διάσωσης του Χάνδακα στο Παράλιο Άστρος

  Η περιφερειακή παράταξη “Πρώτα η Πελοπόννησος” συμπαρίσταται στον αγώνα των κατοίκων και της “Κίνησης Πολιτών για την Διάσωση του Χάνδακα” στο Παράλιο Άστρος. Μάλιστα την  περιοχή αυτή είχαμε επισκεφτεί στις 29 Σεπτεμβρίου και είχαμε πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ των κατοίκων.     Συγκεκριμένα δεν θα πρέπει να υλοποιηθεί το έργο «Βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας του […]