18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Πρεμιέρα με νίκη για την Ελλάδα στο Ευρωμπάσκετ

«Ποδαρικό» με το… δεξί έκανε την Παρασκευή η Εθνική μας ομάδα στο Eurobasket 2022, καθώς, με κορυφαίους τους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Τάιλέρ Ντόρσεϊ, που πέτυχαν από 27 πόντους, επιβλήθηκε με 89-85 με της Κροατίας, στην πρεμιέρα της στον 3ο όμιλο της διοργάνωσης..

Μολονότι αγωνίστηκε χωρίς τα δύο της «πεντάρια», τους Παπαγιάννη και Κώστα Αντετοκούνμπο, η «επίσημη αγαπημένη» κατάφερε να ξεπεράσει τον «σκόπελο» της ομάδας του Μουλαουμέροβιτς, σε ένα ματς, το τέλος του οποίου εξελίχθηκε σε θρίλερ, κατακτώντας έτσι το πρώτο ροζ φύλλο της στο τουρνουά.

H Εθνική μας βρέθηκε να προηγείται ακόμη και με 19 πόντους (40-21) στη δεύτερη περίοδο, ωστόσο στο β’ ημίχρονο η «Χρβάτσκα» αντεπιτέθηκε, μπήκε εκ νέου στο παιχνίδι, διεκδικώντας μάλιστα με αξιώσεις τη νίκη.

Εντούτοις στο τέλος «μίλησε» ο μεγάλος αστέρας της «γαλανόλευκης», Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο «Greek Freak» με δύο καθοριστικά μπλοκ, ένα εντυπωσιακό ανάποδο κάρφωμα, μετά από ασίστ του Νικ Καλάθη κι άλλο ένα «γκολ-φάουλ», ενώ μάλιστα προηγουμένως είχε κόψει το τρίποντο του Σμιθ, έγειρε την πλάστιγγα του αγώνα υπέρ το μέρος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Εκτός από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που έκανε double double, καθώς μάζεψε και 11 ριμπάουντ και τον «διαστημικό» στο πρώτο μέρος, Τάιλερ Ντόρσεϊ (πέτυχε τους 20 από τους 27 πόντους του στο πρώτο μισό του ματς) διψήφιος (11π.) ήταν ο Αγραβάνης, που πέτυχε κρίσιμα καλάθια.

Από την Κροατία εξαιρετικός ήταν ο Τζάλεν Ντέμον Σμιθ με 23 πόντους, ενώ μπροστάρης στην προσπάθεια ανατροπής ήταν ο Κρουνοσλαβ Σιμόν με 18. Από εκεί και πέρα στους 19 σταμάτησε ο ΝΒΑer, Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, ενώ στους 10 περιορίστηκε ο Μάριο Χεζόνια.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.zougla.gr/sports/mpasket/article/eurobasket-2022-elada-kroatia

Περισσότερα Άρθρα

Διεξαγωγή φιλανθρωπικού τουρνουά ποδοσφαίρου για τον Κώστα Τασσόπουλο

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αργολίδας και το Ν.Π.Δ.Δ Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού του Δήμου Άργους-Μυκηνών συνδιοργανώνουν την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου και ώρα 3μμ στο ΔΑΚ Άργους, φιλανθρωπικό τουρνουά ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων: Αριστέας Άργους, Αστέρας Δρεπανιακός, Ερμής Κιβερίου, Πανναυπλιακός 2017, Πανασιναϊκός και ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου, όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδας Βασίλης Σιδέρης. Το τουρνουά […]

Μεγάλο «διπλό» για τον Παναθηναϊκό, νίκησε 95-83 την Αρμάνι στο Μιλάνο

Με μία εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο βγαλμένη από το ένδοξο παρελθόν του και με τον Νικ Καλάθη να κάνει πραγματικά ό,τι θέλει στο παρκέ ο Παναθηναϊκός έφυγε με μία τεράστιας σημασίας νίκη την Παρασκευή από το Μιλάνο. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του Πιτίνο επικράτησε με 95-83 της Αρμάνι, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Euroleague […]