18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Αιτήσεις για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Διακυβέρνηση και Δημόσιες Πολιτικές” έως τις 20/09/2022

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για περιορισμένο αριθμό κενών θέσεων για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διακυβέρνηση και Δημόσιες Πολιτικές»

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (ΠΕΔιΣ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου επαναπροκηρύσσει περιορισμένο αριθμό κενών θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Διακυβέρνηση και Δημόσιες Πολιτικές».

Αντικείμενο του ΠΜΣ είναι η ανάπτυξη γνώσεων και ερευνητικών δεξιοτήτων σχετικά με τους θεσμούς, τις διαδικασίες, τους στόχους και τα αποτελέσματα των σύγχρονων μορφών διακυβέρνησης και δημόσιων πολιτικών με έμφαση στον ευρωπαϊκό χώρο, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και σε κράτη και οικονομίες με αυξημένη βαρύτητα στις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις. Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει ένα εύρος μαθημάτων στα πεδία των Κοινωνικών Επιστημών και των Ανθρωπιστικών Σπουδών κάθε ένα από τα οποία αναπτύσσει ζητήματα αιχμής και χρησιμοποιεί υψηλού επιπέδου διδακτικές μεθόδους και εργαλεία γνώσης. Οι φοιτητές αποκτούν θεωρητική κατάρτιση και, ταυτόχρονα, εξοικείωση με εμπειρικά δεδομένα με γνώμονα την ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων αναντικατάστατων για την επιδίωξη μίας δυναμικής επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Το πρόγραμμα είναι 12μηνης διάρκειας (παρακολούθηση μαθημάτων κατά τη χειμερινή και εαρινή περίοδο και εκπόνηση διπλωματικής εργασίας κατά τη θερινή περίοδο) και οδηγεί στην απόκτηση Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ) στη Διακυβέρνηση και τις Δημόσιες Πολιτικές. Μεγάλο μέρος του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων για περιορισμένο αριθμό κενών θέσεων20 Σεπτεμβρίου 2022

Πληροφορίες:

Περισσότερες πληροφορίες, Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων και διαδικασία στη διεύθυνση: https://governance.pedis.uop.gr/

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων

Δ/νση:  Αριστοτέλους 1 & Λ. Αθηνών, 1ος όροφος, Κόρινθος

Τηλ. 2741040040

e-mail: pms-pedis@uop.gr   

url: http://pedis.uop.gr

Περισσότερα Άρθρα

“Γνωρίζοντας τα μονοπάτια της ιστορίας μας στην Ελληνική Επανάσταση 1821” την Κυριακή 26 Μαρτίου στο Λουτράκι

Εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση του ιστορικού ντοκιμαντέρ “Γνωρίζοντας τα μονοπάτια της ιστορίας μας στην Ελληνική Επανάσταση 1821”, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 και ώρα 7.30 μ.μ. στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.

Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων

Μαθητές και μαθήτριες των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων παίρνουν και πάλι τις θέσεις τους στις τάξεις τους. Με εξαίρεση τις δομές της Ειδικής Αγωγής, που δεν έχουν διακόψει τη δια ζώσης λειτουργία τους φέτος, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γενικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επιστρέφουν στα θρανία τους μετά από μία δίμηνη διακοπή, που «υπαγορεύθηκε» […]