19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ετήσιο μνημόσυνο ιερέων, κτητόρων και ευεργετών στη Νέα Κίο

Στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης στην Νέα Κίο τελέσθηκε χθες Κυριακή 28 Αυγούστου 2022 το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ιερέων, των κτητόρων του Ιερού Ναού καθώς και των ευεργετών της Νέας Κίου.

Την Θεία Λειτουργία και το Ιερό μνημόσυνο τέλεσε ο εφημέριος του ναού, πρωτοπρεσβύτερος π. Δημοσθένης Γάτσιος.

Στο καθιερωμένο -εδώ και χρόνια- ετήσιο μνημόσυνο, που τελείται την πρώτη Κυριακή μετά την Πανήγυρη της Θεομάνας, μνημονεύθηκαν: Οι Αρχιερείς Χρυσόστομος Ταβλαδωράκης, Χρυσόστομος Δεληγιαννόπουλος και Ιάκωβος, ο εφημέριος της ενορίας Νίκανδρος Ιερομόναχος, οι πρεσβύτεροι Νικόλαος και Βασίλειος, οι κτήτορες του Ιερού Ναού και ευεργέτες της Νέας Κίου, Απόστολος, Γραμματική και Σταμάτιος Πεζάς.

Επίσης, μνημονεύθηκαν τα ονόματα των: Μάλαμας Μαυρουδή και Ζωής Πιπίδου, οι οποίες μετέφεραν τις Ιερές Εικόνες της Θεομάνας και της Κουκουζέλισσας-Τριχερούσης, από την Μικρά Ασία στην Νέα Κίο, των ευεργετών της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Κίου Γεωργίου και Σταυρούλας Βορίδη και του καλώς ασκήσαντος επί σειρά ετών την δημαρχία Νέας Κίου, Γεωργίου Κατριλιώτη.

Περισσότερα Άρθρα

Β. Ιωαννίδης: Τιμητική πλακέτα/πινακίδα στο δημαρχείο για την προσφορά των Γάλλων

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου παρευρέθηκα στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ, όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου “Το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (1915-1961). Η αειφορία των ελληνογαλλικών πολιτιστικών σχέσεων”, του Αναπληρωτή Καθηγητή Ιστορίας Γαλλικού Πολιτισμού στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στο ΕΚΠΑ, κ. Νικόλαο Μανιτάκη, από τον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο Αργολίδα, τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Αργολίδας […]

Εορτή Ενοριακού Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Κιβερίου

Την Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022 εορτάζει η Εκκλησία μας την αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστού και εορτάζει ο Ενοριακός Ιερός Ναός του Τιμίου Προδρόμου Κιβερίου Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 28 Αυγούστου 2022, στις 7:30 μ.μ θα ψαλεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός και στη συνέχεια θα λιτανευθεί η εικόνα του Τιμίου Προδρόμου. […]