14 °C Argos, GR
27 Νοεμβρίου 2022

ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ: ΓΕΝΝΑ 20/08/2022 / Μια παράσταση με αφορμή τα εκατό χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή

Είναι πολλά εκείνα που μας «γέννησε» η φετινή μας παράσταση, η φετινή μας «γέννα».
 
Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μιας που οι εμφανίσεις της ομάδας ήταν αρκετές μέχρι και τις αρχές του Ιουλίου, τα μέλη της ομάδας μας πέτυχαν το επιθυμητό, πέτυχαν το προσδοκώμενο, πέτυχαν εκείνο για το οποίο μοχθούσαμε στις πρόβες μας, ΝΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΟΥΜΕ!
 
Είμαστε βαθιά ευτυχείς που μέσα από ένα ταξίδι στις αλησμόνητες πατρίδες, την Μικρά Ασία, τον Πόντο και την Καππαδοκία και ακολουθώντας βήμα – βήμα το ιστορικό πλαίσιο, φέραμε τον κόσμο που μας παρακολούθησε πιο κοντά σε εκείνες τις έννοιες που μας προξενούν λύπη αλλά και πολλές φορές αποτελούν μονόδρομο για να έρθει η χαρά, η ελπίδα, ο πόθος, η αισιοδοξία. Σε πολλές, αν όχι σε όλες, τις πλευρές της ανθρώπινης ύπαρξης, για να υπάρξει ζωή, για να υπάρξει χαρά, για να υπάρξει γέννα, πρέπει να περάσουμε από κάτι αρνητικό και ίσως από εκείνα που στοιχειοθετούν τον θάνατο.
 
Η «γέννα» μας, έφερε φως, ελπίδα, σηματοδότησε και θα σηματοδοτεί εκείνα που επιδίωκε να σηματοδοτήσει, εκείνα που επιδίωκε να φωτίσει, εκείνα που επιδίωκε να «γεννήσει». Η δική της πορεία σκιαγραφείται ήδη στα πολιτιστικά πεπραγμένα του τόπου.
 
Όμως είναι σαφές πως τίποτα δεν θα κατάφερνα μόνος μου…
 
Ευχαριστώ λοιπόν θερμά:
 
Το κοινοτικό συμβούλιο Ερμιόνης για την παραχώρηση του προαύλιου χώρου του πρώην Δημαρχείου Ερμιόνης.
 
Τους χορηγούς μας για την οικονομική τους στήριξη.
 
Την Αγγελική Κυριάκου για την κατασκευή του υπέροχου σκηνικού.
 
Την Ναταλία Μαρκάκη & τον Δημήτρη Στρίγκο για την «έξω – χορευτική» τους συγκλονιστική συμμετοχή.
 
Τα μέλη της ομάδας μας που ψύχη και σώμα έδωσαν πνοή στη «γέννα» μας.
 
Στους υπέροχους μουσικούς (Μαριάνθη Λιουδάκη, Αθανασία Σταθιά, Γιαννόπουλος Θοδωρής, Κατσούλης Δημήτρης, Κυργιάκης Νώντας, Φωτιάδης Γιάννης) που έντυσαν την παράσταση μας με μουσικά ενδύματα και την κορύφωσαν.
 
Τον Θανάση και τον Θοδωρή Σκανδάλη για τον ήχο και το φως τους.
 
Την Γεωργία & τον Παύλο Μπογέα που μας έντυσαν με τις υπέροχες φορεσιές τους.
 
Τον Πάνο Βασιλειάδη για τις φωτογραφίες του και τους συνεργάτες του για το όμορφο βίντεο που έρχεται.
 
ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ!
 
ΗΤΑΝ ΧΑΡΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΠΑΡΟΝΤΕΣ & ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ «ΓΕΝΝΑ»! ,
 
Εκ μέρους της Χορευτικής Ομάδας Ερμιόνης,
Κωστής Σκούρτης

Περισσότερα Άρθρα

Ίδρυση “Γεωργικής Σχολής” σε Καλαμάτα και Φιλιατρά

Η ίδρυση και λειτουργία Γεωργικής Σχολής σε Καλαμάτα και Φιλιατρά συζητήθηκε κατά τη συνάντηση που είχε προχθές (Μ.Δευτέρα) στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον Κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Δημήτρη Πετρόπουλο. Στην εν λόγω συνάντηση –στην οποία συμμετείχε και ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Περικλής Μαντάς- συμφωνήθηκε πως η συγκεκριμένη […]

Πάτρα: Έδειξε την ανησυχητική “καμπύλη” της Πάτρας ο Χρυσοχοΐδης που βλέπει “φως” την Άνοιξη.

Η Πάτρα έχει και κρούσματα μεταλλαγμένου κορωνοϊού. “Κάντε κουράγιο και βάλτε όλοι πλάτη”. Αυτό ήταν το μήνυμα που απηύθυνε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος προήδρευσε σήμερα σε εκτακτη σύσκεψη φορέων στα γραφεία της Περιφέρειας στην Πάτρα, για τον κορωνοϊό. Η πόλη έχει ενταχθεί από το Σάββατο στην κόκκινη ζώνη του υγειονομικού […]