15 °C Argos, GR
23 Φεβρουαρίου 2024

Φαντασμαγορική η τελετή λήξης για τη «Ναυτική Ναυπλιάδα 2022»

Με μια φαντασμαγορική τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Ναυπλίου το βράδυ του Σαββάτου 27 Αυγούστου, ολοκλήρωσε για φέτος το ταξίδι της η «Ναυτική Ναυπλιάδα 2022».

Ο Ναυπλιώτικος ουρανός φωτίστηκε από πολύχρωμα βεγγαλικά και πυροτεχνήματα ενώ “Τραγουδιστάδες από την Ζάκυνθο” και η Φιλαρμονική του Δήμου Ναυπλιέων έδωσαν ένα ξεχωριστό τόνο στους δρόμους της παλιάς πόλης με επτανησιακά τραγούδια και ναυτικά εμβατήρια.

Η «ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ 2022» θεσμός για την πόλη του Ναυπλίου τίμησε και φέτος με κάθε επισημότητα και όπως αρμόζει στην περίσταση τη θάλασσα και τους ανθρώπους που την υπηρετούν. Με ένα πανόραμα εκδηλώσεων που παρόλες τις αντίξοες συνθήκες των ημερών λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, που ανέβαλαν κάποιες από αυτές, ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» και ο Σύλλογος Απανταχού Ναυπλιέων «Ο Ναύπλιος», κατάφεραν να διοργανώσουν με απόλυτη επιτυχία μια άρτια «ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ 2022» που είχε ως επίκεντρο την ιστορία, τον πολιτισμό, τη μουσική και τη ναυτική παράδοση.

Ο Δήμος Ναυπλιέων συνεχίζει δυναμικά να στηρίζει την τουριστική προβολή του Δήμου μας με εκδηλώσεις που έχουν ως πηγή έμπνευσης τη θάλασσα και τις ομορφιές του τόπου μας. Η πόλη μας αλλάζει πρόσωπο, μεγαλώνει, διεκδικεί και ανεβαίνει ποιοτικά. Ευχαριστούμε τους εκατοντάδες συμπολίτες μας και τους επισκέπτες του Δήμου που αγκάλιασαν και απόλαυσαν αυτές τις ημέρες γιορτής, αναγνώρισης, πολιτισμού, παράδοσης, υπερηφάνειας, διασκέδασης, τραγουδιού και χαράς.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος δήλωσε για τη «ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ 2022»:

«Φίλες και φίλοι οι ημέρες θάλασσας στη μνήμη των Ναυπλιέων είναι βαθιά χαραγμένες. Στους νεότερους ως Ναυτική Εβδομάδα και στους λίγο μεγαλύτερους ως Βενετική Βραδιά. Είναι η παράδοση μας η πολιτιστική μας ταυτότητα είναι από εκεί από όπου ερχόμαστε. Έτσι πριν λίγα χρόνια πήραμε ως Δημοτική Αρχή την απόφαση μαζί με τους δύο μεγαλύτερους Πολιτιστικούς Συλλόγους της πόλης τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» και τον Σύλλογο των Απανταχού Ναυπλιέων “Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ” να αναβιώσουμε αυτές τις γιορτές που είναι οι γιορτές του Ναυπλίου, οι εκδηλώσεις του Ναυπλίου που ενωνόμαστε όλοι οι Ναυπλιείς να θυμηθούμε, να γιορτάσουμε και να τιμήσουμε τους ανθρώπους της θάλασσας που την υπηρετούν και την προστατεύουν. Έτσι δημιουργήσαμε τη «ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ» με επίκεντρο πάντα τη θάλασσα και τους ανθρώπους της, αφού η θάλασσα είναι το παρελθόν,  το παρόν και το μέλλον του Ναυπλίου. Ευχαριστώ όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων και πρόσφεραν με τις ιδέες τους πολύτιμη βοήθεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ως πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους με την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση έχουμε το προνόμιο να κρατάμε τα σημαντικά στοιχεία του παρελθόντος για να χτίζουμε το μέλλον σε στέρεες βάσεις. Είμαι πολύ χαρούμενος που ξανασμίξαμε μετά από δύο χρόνια πανδημίας για να αποτίσουμε φόρο τιμής στους ανθρώπους της θάλασσας και να γεμίσουμε με νέες εικόνες και μουσικές μελωδίες σε αυτό το πολιτιστικό οκταήμερο εκδηλώσεων. Αυτή την Ελλάδα θέλουμε να βλέπουμε από άκρη σε άκρη. Την Ελλάδα που ξέρει να δημιουργεί, να γιορτάζει, να αγωνίζεται, να δουλεύει και να σχεδιάζει το μέλλον με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα».

Περισσότερα Άρθρα

Κ. ΜΑΚΑΡΗΣ «Την Κυριακή ο τόπος μας δείχνει τον δρόμο προς την αναγκαία αλλαγή»

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου οι Δημότες του Δήμου Ναυπλιέων καλούνται να οριστικοποιήσουν την ήδη εκφρασθείσα απόφαση για απομάκρυνση της παρούσας δημοτικής αρχής, τόσο από τη διαχείριση των οικονομικών του δήμου, όσο και τον σχεδιασμό του αύριο ,που αφορά άμεσα την ποιότητα της ζωής τους. Καλώ όλους τους δημότες που έχουν δικαίωμα ψήφου, να μην απαντήσουν […]

Πρόσκληση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρίπολης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, σας προσκαλούν τη Δευτέρα 21 Μαρτίου και ώρα 7 μ.μ. στο Μεγάλο Καφενείο, σε μια εκδήλωση αφιερωμένη σε σημαντικούς Αρκάδες ποιητές. Ομιλήτρια Εύη Μεντή Απαγγελία ποιημάτων Αθηνά Τιτάκη Μελοποιημένη απόδοση ποιημάτων Αμαλία Γούλα, πιάνο Κωνσταντίνα Τσούκαλη, ερμηνεία Με εκτίμηση Ο […]