15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα στηρίξει την έκθεση και το πανηγύρι της Τεγέας

Ολοκληρώνονται, αργά το βράδυ της Κυριακής, 21 Αυγούστου 2022, οι δράσεις του Τεγεατικού Συνδέσμου, στην Παλαιά Επισκοπή της Τεγέας.

Ολοκληρώνεται η έκθεση και φυσικά το εκεί πανηγύρι.

Σύμφωνα με τα όσα έχει υποστηρίξει η Περιφερειακή Αρχή, η έκθεση και οι λοιπές δράσεις του Τεγεατικού Συνδέσμου, θα στηριχθούν και θα διευρυνθούν τα επόμενα χρόνια.

Ο οδικός χάρτης αυτής της ενίσχυσης, γνωστοποιήθηκε, κατά την τελευταία επίσκεψη του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, στους χώρους της έκθεσης και του πανηγυριού.

Πιο συγκεκριμένα:

Σχεδιάζεται:

– Συγχρηματοδότηση από την Περιφέρεια και τον Τεγεατικό Σύνδεσμο, της μελέτης αναβάθμισης της ‘Εκθεσης και του πανηγυριού, στην κατεύθυνση, αφενός της ανάδειξης της, εκ των ων ουκ άνευ οικονομικής παραμέτρου τους και αφετέρου, του περαιτέρω εμπλουτισμού της όλης διοργάνωσης, μέσα από ουσιαστικού πολιτιστικού και καλλιτεχνικού χαρακτήρα εκδηλώσεις.

– Συμβολή της Περιφέρειας, στην αποκατάσταση των προτομών ευεργετών και άλλων προσωπικοτήτων, που συνέβαλαν διαχρονικά στην παγίωση του σημαντικού αυτού θεσμού.

– Σε συνεργασία με τον Τεγεατικό Σύνδεσμο, εξέταση της δυνατότητας αξιοποίησης, μέσω μισθώματος από την Περιφέρεια, του κτιρίου της Οικοκυρικής Σχολής, για δράσεις και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων, σεμιναρίων κ.α.

Περισσότερα Άρθρα

«Μορφές από τη Σμύρνη» – Μια ονειρική βραδιά!

Στην αίθουσα τέχνης και πολιτισμού “Μέγας Αλέξανδρος”, πραγματοποιήθηκε η συναυλία με τη Χορωδία της ΕΡΤ, (την καλύτερη Χορωδία της Ελλάδας) που διοργάνωσε η Επιτροπή Μνήμης Ν. Κίου σε συνεργασία με την ΚΕΔΑΜ και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή. Μια καταπληκτική Χορωδία με “αγγελικές φωνές” σε […]

10 χρόνια Navarino Challenge – Η κορυφαία γιορτή αθλητικού τουρισμού και ευεξίας της Ευρώπης

Η κορυφαία γιορτή αθλητικού τουρισμού και ευεξίας της Ευρώπης (σύμφωνα με τα World Travel & Tourism Awards [WTM]), το Navarino Challenge, είναι έτοιμο να γιορτάσει τα 10 χρόνια του, στις 21-23 Οκτωβρίου 2022, παρουσιάζοντας πάνω από 40 δράσεις, 16 Ολυμπιακά αθλήματα και 15 Ολυμπιονίκες στην Costa Navarino και την Πύλο. Γνώρισε από κοντά τους Ambassadors […]