16 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Πλήθος εκδηλώσεων στην “Ναυτική Ναυπλιάδα 2022”

Οι εκδηλώσεις της «Ναυτικής Ναυπλιάδας 2022», η οποία τιμά τη θάλασσα και τους ανθρώπους που την υπηρετούν, διοργανώνεται και φέτος, στο Ναύπλιο, από το Δήμο Ναυπλιέων, το ΔΟΠΠΑΤ, τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου “Ο Παλαμήδης” και τον Σύλλογο των Απανταχού Ναυπλιέων «Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ», από το Σάββατο 20 Αυγούστου έως και την Κυριακή 28 Αυγούστου 2022. 

Η «ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ» περιλαμβάνει ένα πλούσιο οκταήμερο εορταστικό πρόγραμμα, το οποίο είναι γεμάτο με ξεναγήσεις, θαλάσσιους περιπάτους στον Αργολικό κόλπο, εκθέσεις, προβολές, ομιλίες, παρουσιάσεις βιβλίων και μουσικές εκδηλώσεις.

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Σάββατο 20.08.2022
Πλατεία Τριών Ναυάρχων | Ώρα 20:30

Εγκαίνια Ναυτικής Ναυπλιάδας 2022 με έκθεση εικαστικών έργων (annualis) στην πλατεία Τριών Ναυάρχων. Πανδαισία χρωμάτων, ιδεών και τέχνης. Η Εικαστική τέχνη θα συνοδεύεται από Μουσική, από το πιάνο του μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη. Διάρκεια της έκθεσης έως την Κυριακή 28 Αυγούστου 2022.

Κυριακή 21.08.2022
Πλατεία Φιλελλήνων | Ώρα 20:30

Συναυλία με γνωστά τραγούδια από τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, αφιερωμένη στα 100 χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής.

Δευτέρα 22.08.2022
Χώρος λιμανιού «Π» | Ώρα 20:30

Θαλάσσιος περίπατος στον Αργολικό Κόλπο με τον “Πήγασο” (Pegasus Cruises).

Τρίτη 23.08.2022
Πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα | Ώρα 20:30

Θεατρική παράσταση από την “Αργολική Πολιτιστική Πρόταση”, με το έργο “Αχ Μαρία” βασισμένο στη “Βέρα” του Κεχαΐδου.

Τετάρτη 24.08.2022
Πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα | Ώρα 20:30

Μελοποιημένη ποίηση Νίκου Καββαδία, από τον συνθέτη και τραγουδοποιό Νότη Χασάπη και τους Μόνικα Παπαϊωάννου, Παναγιώτη Καρούμπα και Βαγγέλη Ζερβόπουλο.

Πέμπτη 25.08.2022
Φάρος Ναυπλίου | Ώρα 20:30

Παραδοσιακή Δημοτική μουσική και τραγούδια, με τον Θοδωρή (Τεό) Παπαϊωάννου και μουσικούς της ΕΡΤ. Την εκδήλωση παρουσιάζει ο Χρήστος Μυλωνάς.

Παρασκευή 26.08.2022
Πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα | Ώρα 20:30

Βιβλιοπαρουσίαση “Οι κρήνες του Ναυπλίου”. Έκδοση της Δ.Ε.Υ.Α. Ναυπλίου και του Συλλόγου “Ο Παλαμήδης”. Διάσπαρτες γκραβούρες κρηνών και οργανική μουσική από μπάντα αναπλιωτών μουσικών θα πλαισιώσουν τον χώρο και την παρουσίαση.

Σάββατο 27.08.2022
Χώρος λιμανιού «Π» | Ώρα 20:30

Τελετή Λήξης της Ναυπλιάδας – Τιμή στους ανθρώπους της θάλασσας. Περιδιάβαση στους δρόμους της πόλης των “Τραγουδιστάδων τση Ζάκυθος”, με επτανησιακά τραγούδια. Ρίψη στεφάνου από τον Λιμενάρχη Ναυπλίου, τιμώντας τη θάλασσα του Αργολικού. Χαιρετισμοί επισήμων.
Η “βαρκαρόλα” θα πλεύσει με συνοδεία τις φωτισμένες βάρκες των αλιέων μας και επιβάτες τους Ζακυνθινούς! Βεγγαλικά θα φωτίσουν τον αναπλιώτικο ουράνιο θόλο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 Αυγούστου 2022
Πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα, ώρα 20.30

“Ελένη” του Γιάννη Ρίτσου. Θεατρικό μονόπρακτο με την Βερονίκη Αργέντζη στον ομώνυμο ρόλο. Σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώτη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις

Περισσότερα Άρθρα

Έφτασε ο κόμπος στο χτένι ή ακριβέστερα, έφτασε η όδευση τυφλών σε τρύπα…

Οι αρμόδιοι και τα κλιμάκια που επιθεωρούν & επιβάλλουν την νομιμότητα (παίζοντας το σκληροί & αμείλικτοι), προστατεύοντας τις οδεύσεις τυφλών (με ζήλο/θέρμη & έντονο αίσθημα σεβασμού προς την ευαίσθητη κοινότητα τυφλών) από τα τραπεζοκαθίσματα των επιχειρήσεων είτε με προειδοποίηση ή μοιράζοντας κλήσεις, υποκρίνονται διότι είτε  αγνοούν είτε δεν εννοούν τα κάτωθι: Οι οδεύσεις τυφλών που […]

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ: «Να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών της Αργολίδας»

Τα χθεσινά γεγονότα που συνέβησαν έξω από το Νοσοκομείο του Ναυπλίου και το αιματηρό επεισόδιο στον καταυλισμό Ρομά της Νέας Κίου έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και αναστάτωση στους κατοίκους της Αργολίδας. Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες αστυνόμευσης της Αργολίδας και […]