10 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Πάνω από είκοσι τρία κιλά κάνναβης κατασχέθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης

Συνελήφθησαν, χθες (17.8.2022) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης και στο Περιστέρι Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, τέσσερα (4) άτομα, δύο (2) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας για ναρκωτικά.

Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια, διακίνηση και μεταφορά ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας και της Αττικής.

Συγκεκριμένα, χθες (17.8.2022) το απόγευμα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκαν σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης, τρία (3) άτομα, 57χρονος ημεδαπός και δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 54 και 58 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι επέβαιναν σε όχημα, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -6- συσκευασίες με ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -18.819- γραμμαρίων,
  • -3- κινητά τηλέφωνα και
  • το χρηματικό ποσό των -190- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Πλησίον του σημείου όπου εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι ανωτέρω, βρέθηκε εκχερσωμένος και ειδικά διαμορφωμένος χώρος φυτείας, αγνώστου αριθμού δενδρυλλίων κάνναβης, τα οποία είχαν εκριζώσει-συγκομίσει σε προγενέστερο χρόνο. Στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν ποσότητες κάνναβης (τρίμματα), συνολικού βάρους -444- γραμμαρίων, υπολείμματα επεξεργασίας των δενδρυλλίων και πλήθος κλαδιών αυτών, τα οποία κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, χθες (17.8.2022) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών/Τμήματος Δ.Ν. Πειραιά, εντοπίστηκε και συνελήφθη 54χρονος ημεδαπός, μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, στην περιοχή του Περιστερίου Αττικής.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες, στις οικίες τους σε περιοχές της Αττικής, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -9- συσκευασίες με ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -4.001- γραμμαρίων,
  • -5- ζυγαριές ακριβείας,
  • κινητό τηλέφωνο και
  • το χρηματικό ποσό των -4.500- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.

Περισσότερα Άρθρα

Εκτέλεσαν τον δράστη της απόπειρας δολοφονίας στην Πλατεία Βάθη

Ο Τούρκος υπήκοος κουρδικής καταγωγής, τον οποίο εκτέλεσαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Κυριακής στα Πετράλωνα, ήταν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το άτομο που πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο ομοεθνείς του την περασμένη Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Βάθη. Το θύμα της μαφιόζικης εκτέλεσης στα Πετράλωνα αναγνωρίστηκε από έναν από τους δύο τραυματίες της επίθεσης στην πλατεία […]

Κώστας Τζιούμης: «Κάνουμε δουλειά παντού»

Ολοκληρώνονται οι εργασίες συντήρησης ασφαλτοτάπητα δημοτικών οδών, στην τοπική κοινότητα Βλαχοκερασιάς (β’ φάση). Πρόκειται για έργο με προϋπολογισμό μελέτης 349.999,99 Ευρώ. Αυτοψία στα έργα έκανε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Κώστα Κατσαφάνα, κ. Αλέξανδρο Κανελλόπουλο και τον πρόεδρο της τ.κ. Βλαχοκερασιάς κ. Κώτσινα Γιώργο. Σε δηλώσεις του, ο κ. […]