28 °C Argos, GR
2 Οκτωβρίου 2022

Π. Νίκας στα εγκαίνια της 50ής Παμπελοποννησιακής Εκθεσης Τεγέας, “εκδήλωση που στηρίζει όχι μόνο την Τρίπολη αλλά ολόκληρη την Πελοπόννησο”

“Εκδήλωση που στηρίζει όχι μόνο την Τρίπολη αλλά ολόκληρη την Πελοπόννησο” χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την 50ή Παμπελοποννησιακή Έκθεση Τεγέας, μιλώντας το βράδυ της Κυριακής 14 Αυγούστου στην εκδήλωση των εγκαινίων της, στο πάρκο του Τεγεατικού Συνδέσμου, στην Παλαιά Επισκοπή.

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε συγχαρητήρια προς τον Σύνδεσμο ο οποίος επί 140 χρόνια διοργανώνει την εν λόγω έκθεση, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια έχει την διάθεση και την δυνατότητα να τον συνδράμει και οικονομικά για την εκπόνηση μελέτης με στόχο την αναβάθμιση της εκδήλωσης.

“Το γεγονός αυτό ήταν, είναι και πρέπει να παραμείνει παμπελοποννησιακό, με τον χαρακτήρα του να περιλαμβάνει, πέρα από την οικονομική διάσταση, και την αθλητική αλλά και την πολιτιστική και την καλλιτεχνική -μέσα από την αξιοποίηση του εξαιρετικού χώρου του κτηρίου της Οικοκυρικής Σχολής” σημείωσε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει τον Τεγεατικό Σύνδεσμο και στο έργο αποκατάστασης των προτομών “όλων εκείνων που έχουν συνεισφέρει διαχρονικά, επί 140 έτη, στην διοργάνωση και στην ανάπτυξη της εκδήλωσης, που στηρίζει όχι μόνο την Τρίπολη αλλά ολόκληρη την Πελοπόννησο”.

Καταλήγοντας ο περιφερειάρχης  παρατήρησε ότι έχει καθυστερήσει σημαντικά η ολοκλήρωση του έργου στη λίμνη Τάκα: “Κάνουμε λιγότερα από όσα επιθυμεί ο κόσμος. Δεν μπορεί μετά από 30 χρόνια να μην έχει ολοκληρωθεί το έργο στην λίμνη Τάκα, από το οποίο θα ωφεληθεί ο πληθυσμός της περιοχής” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας.

Στην φετινή έκθεση, που διοργάνωσε ο Τεγεατικός Σύνδεσμος υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και του Δήμου Τρίπολης, η Περιφέρεια συμμετέχει με δικό της περίπτερο 80 τ.μ. στο οποίο προβάλλονται οι δράσεις της.

Κατά την εκδήλωση των εγκαινίων χαιρέτισαν επίσης, ο μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος -ο οποίος τέλεσε και τον αγιασμό-, όπως επίσης, ο πρόεδρος του Τεγεατικού Συνδέσμου Βασίλης Ψυχογυιός, ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης ως εκπρόσωπος της Βουλής και η γενική γραμματέας υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία εκπροσώπησε την κυβέρνηση.

Παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός και Διοίκησης και Οικονομίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη του Δ.Σ. του Τεγεατικού Συνδέσμου, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας, θεσμών, φορέων, συλλόγων και σωματείων.

Περισσότερα Άρθρα

Eurobank: Πρόγραμμα αποκατάστασης της ευρύτερης πυρόπληκτης περιοχής στην Αρχαία Ολυμπία

H Eurobank, μένοντας πιστή στη δέσμευσή της να συμβάλει στις μακροπρόθεσμες ενέργειες της Πολιτείας για την προστασία και ανασύνθεση του φυσικού πλούτου της χώρας που απειλείται από τη μεταβολή των κλιματικών δεδομένων, υλοποιεί ολοκληρωμένο Πρόγραμμα αποκατάστασης της ευρύτερης πυρόπληκτης περιοχής της Αρχαίας Ολυμπίας. Η Τράπεζα, έχοντας συμμετάσχει ενεργά στην αποκατάσταση της περιοχής από τις μεγάλες […]

Συνάντηση για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Επιδαύρου

Θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος συζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον πρόεδρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Επιδαύρου Βασίλη Κωτσιομύτη, στη συνάντηση που είχε μαζί του στην Τρίπολη χθες Παρασκευή, 10 Ιουλίου.   Share on FacebookTweetFollow usΑποθήκευση