18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Πρόσκληση στο 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας “Peloponnese Food Stories”

Στο Παράλιο Άστρος η 3η εκδήλωση σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνει το 1ο  Φεστιβάλ Γαστρονομίας με τίτλο: “PELOPONNESE FOOD STORIES” Ιστορίες γεύσεων, ανθρώπων, πολιτισμού. Με επίκεντρο μια εμβληματική τοποθεσία ανά Περιφερειακή Ενότητα, η οποία θα λειτουργεί ως κόμβος (Λακωνία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Αργολίδα, Κορινθία), θα λάβει χώρα ένα σύνολο δράσεων με στόχο την προβολή του γαστρονομικού πλούτου της κάθε περιοχής και της θέσης που αυτές καταλαμβάνουν διαχρονικά.

Η τρίτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Παράλιο Άστρος του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας – ΠΕ Αρκαδίας, την Παρασκευή 26 Αυγούστου σε συνεργασία με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, την Ένωση Ξενοδόχων Ανατολικής Αρκαδίας και τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου.

Τοποθεσία: Ανοικτό θέατρο Παράλιου Άστρους

Ώρα έναρξης:  7 μ.μ.

Σκοπός της δράσης αυτής είναι η προβολή του γαστρονομικού περιεχομένου του προορισμού με έμφαση σε παραδοσιακά υλικά, παραδοσιακές συνταγές και μοντέρνες εκδοχές τους. Επιπλέον, στόχευση είναι η ανάδειξη του δομημένου περιβάλλοντος με πολιτιστική αξία και η σύνδεσή του με τη γαστρονομία, η επιμόρφωση του κοινού για την τοπική γαστρονομία, η «εγκατάσταση» εμπορικού καναλιού επικοινωνίας μεταξύ παραγωγών και επισκεπτών και η εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας στην υλοποίηση.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούνται όσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στο κλάδο της γαστρονομίας και επιθυμούν να συμμετάσχουν προβάλλοντας τα προϊόντα τους, δωρεάν, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους αποστέλλοντας συμπληρωμένη την επισυναπτόμενη αίτηση στο e-mail: press@arcadianet.gr με την ένδειξη – θέμα:  1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ, έως και τη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022.

Η επιλογή των επιχειρήσεων θα γίνει με χρονική σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα: 2710 227141-2 (εσωτ.6)

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (Σημαντικές ανακοινώσεις) μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση συμμετοχής.

Περισσότερα Άρθρα

Διήμερο μπαζάρ από το Π.Λ.Ι. στο Ναύπλιο

Ένα μπαζάρ για ενίσχυση των σκοπών του διοργανώνει στο Ναύπλιο το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα Το μπαζάρ θα γίνει σήμερα Παρασκευή 11 και αύριο Σάββατο 12 του μηνός στην αίθουσα της ιματιοθήκης απέναντι από το κεντρικό κτίριο του Μουσείου, στη οδό Σοφρώνη. Στο μπαζάρ προσφέρονται διάφορα είδη (ενδύματα, αντικείμενα κλπ), προσφορά φίλων του Ιδρύματος με σκοπό […]

Πέθανε η Μάρθα Καραγιάννη – Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο

Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία και αγαπημένη ηθοποιός Μάρθα Καραγιάννη, προκαλώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο. Η σπουδαία ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 83 ετών, σήμερα το μεσημέρι. Η λαμπερή καριέρα της Η Μάρθα Καραγιάννη υπήρξε μια από τις πιο σπουδαίες ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου. Οι γονείς της ήταν ποντιακής καταγωγής. Η […]