18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Εκδηλώσεις της εβδομάδας από την ΚΕΔΑΜ

9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ πλατεία Αγ. Πέτρου, Άργος. Ώρα έναρξης: 9.00 μμ
«Ένας ουρανός μ’ αστέρια» με τους Μάντυ Κόσκου, Βασίλη Γκόντο & Γιάννη Σιαχάμη.
Βιολί: Θάνος Καρανάσιος
Μπουζούκια : Μιχάλης Παπασωτηρίου & Θανάσης Καπετάνος
Πλήκτρα: Θοδωρής Παπαδάς
Πιάνο: Γιάννης Παπαχριστοδούλου
Ντραμς: Πέτρος Χορμής
Μπάσο: Θάνος Χατζηιωάννου
Μια βραδιά με μουσική και τραγούδια των μεγαλύτερων Ελλήνων συνθετών και στιχουργών του ελληνικού πενταγράμμου.      Διοργάνωση ΚΕΔΑΜ

10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ αύλειος χώρος Βυζαντινού Μουσείου, Άργος. Ώρα έναρξης: 9.00 μμ
«Αθάνατοι Θνητοί, Θνητοί Αθάνατοι»! Ωδή στον Ευάγγελο Παπαθανασίου.
GIORGIA FUMANTI / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΧΑΛΗΣ
Δύο καλλιτέχνες παγκοσμίου εμβελείας, η σοπράνο Giorgia Fumanti και ο συνθέτης Αλέξανδρος Χάχαλης, εμπνευσμένοι βαθειά από τον προσφάτως αποβιώσαντα μουσικό, ενώνουν τις δυνάμεις τους ώστε να του αποτίσουν φόρο τιμής δεόντως. Πρόκειται για έναν «Ύμνο», ένα μουσικό αμάλγαμα από διάσημες συνθέσεις του μεγάλου Έλληνα δημιουργού παγκοσμίως γνωστού ως Vangelis, από έργα τού κυρίου Χάχαλη και από διάσημες μελωδίες που ερμηνεύει η κα Fumanti με τον μοναδικό της τρόπο. Την παράσταση θα παρουσιάσει η συγγραφέας και ποιήτρια Ζαχαρούλα Παπαδάκη.
Την εκδήλωση διοργανώνει η ΚΕΔΑΜ σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Οργανισμό ¨Απόλλωνος Ναός¨ υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΧΑΛΗΣ
Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς, διεθνώς γνωστός ως Alexandros Hahalis.
Θεατρικός συνθέτης, εκτελεστής και ποιητής. διαχρονικό, αρχέγονο, προοδευτικό, επαναστατικό, επικό και σατυρικό το έργο του. Εσπούδασε κλασσική σύνθεση στο Aaron Copland School Νέας Υόρκης. Έχει συνθέσει για διάσημους γλύπτες & ζωγράφους (Σπυρόπουλος, Στάμος, Walderedo De Oliveira).
Έχει δώσει παραστάσεις σε συνεργασία με μεγάλους οργανισμούς και φεστιβάλ παγκοσμίως: (La Mama Theater της Νέας Υόρκης), Μουσική Ακαδημία του Μπρούκλιν (BAM), Παν/μιο Rochester, Art Carnuntum (Αυστρία), Libertas (Κροατία), Due Mondi (Ιταλία), Τοπ Καπί (Κων/πολη).
Έχει συμμετάσχει : Τελετή Ολυμπιακής Φλόγας 2004 (Αρχαίο στάδιο Δελφών), Μαραθών 2500 Έτη Φωτός (Τύμβος Μαραθωνομάχων), Ευγενίδειο Πλανητάριο, Αρχαία Πέλλα, Παν/μιο Αθηνών, Ζάππειον, 2020 Τηλεσπερίδα “Ευριπίδης-Θερμοπύλαι-Σαλαμίς, κ.ά.
Ιδρυτής του Διεθνούς Συνεδρίου Επιστημών & Τεχνών ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ με επιστήμονες και καλλιτέχνες διεθνώς ανεγνωρισμένους.

GIORGIA FUMANTI
Είναι μια Ιταλίδα σοπράνο, τραγουδίστρια ποπ & crossover μουσικής της όπερας. Είναι επίσης συνθέτρια, παραγωγός & ενορχηστρωτής. Σπούδασε φωνητική στο Conservatorio di Musica Arrigo Boito στην Πάρμα και μετακόμισε στο Μόντρεαλ του Καναδά το 2002 όπου συνέχισε την φωνητική της εκπαίδευση. Το 2004, το 1ο της άλμπουμ, με τίτλο Like a Dream περιείχε τη δική της άποψη για τη μουσική του Vangelis . Το άλμπουμ έφτασε στο Top 20 Crossover Chart του Billboard και έφτασε στο Νο. 1 στην Ιαπωνία και τη Νότια Αφρική.
Τον Ιανουάριο του 2007, η Fumanti έκανε το ντεμπούτο της στην τηλεόραση στις ΗΠΑ, τραγουδώντας τον Καναδικό Εθνικό Ύμνο για το NHL All-Stars Game στο Ντάλας του Τέξας. Τον Μάρτιο του ίδιου έτους, εμφανίστηκε στο PBS Concert Special Heavenly Voices μαζί με τους Sasha & Shawna, το Tim Janis Ensemble και τον Άγγλο κόντρα τενόρο Ryland Angel. Στη συνέχεια έκανε περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες με τους ερμηνευτές των Heavenly Voices .
Είχε περιοδεύσει τη Νοτιοανατολική Ασία τον χειμώνα του 2006/2007 με τον José Carreras , συμπεριλαμβανομένων παραστάσεων στην Κορέα , το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν (για μια συναυλία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς). Τον Ιούνιο του 2007 εμφανίστηκε ξανά με τον Carreras στο Φεστιβάλ του Hampton Court Palace, μαζί με τη Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα. Η Φουμάντι ηχογράφησε επίσης μια Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με τον Καναδό τενόρο John Mc Dermott στο Rose Theatre στο Μπράμπτον του Οντάριο, στις 26 Ιουνίου 2007 για μετάδοση τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.
Οι μεταγενέστερες συναυλίες και οι ζωντανές εμφανίσεις του Fumanti περιλάμβαναν χώρους στην Ασία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Τραγούδησε το θεματικό τραγούδι της Shanghai Expo “Better City, Better Life” με τον Κινέζο βαρύτονο Liao Changyong όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην εθνική τηλεόραση την 1η Μαΐου 2009 και εμφανίστηκε στο Dragon TV για το 200 Day Countdown για την Έκθεση τον Οκτώβριο. 2009. Το 2013 τραγούδησε στο Παλάτι του Κρεμλίνου στη Μόσχα και έκανε την ένατη συναυλία της στο Théâtre Maisonneuve στο Μόντρεαλ. Το The Travel of Sound, η περιοδεία της Fumanti στην Κίνα το 2017, την οδήγησε σε πολλούς χώρους σε αυτή τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Όπερας του Γκουανγκζού. Το 2019 παρουσίασε το δωδέκατο στούντιο άλμπουμ της, Aimons-nous, σε συναυλίες στο Auberge Saint-Gabriel στο Μόντρεαλ και στο Manoir Saint-Sauveur στην περιοχή Laurentides του Κεμπέκ. Το άλμπουμ, το οποίο η Fumanti περιγράφει ως φόρο τιμής στην υιοθετημένη χώρα της, είναι μια επιλογή από γαλλικά καιδημοφιλή τραγούδια του Κεμπουά.

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Η ΚΕΔΑΜ σε συνδιοργάνωση με τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δαλαμανάρας συνδιοργανώνουν Ρεμπέτικη βραδιά, στο Δημοτικό σχολείο Δαλαμανάρας στις 9:00μμ.
«Ακρογιαλιές Δειλινά» με την Κατερίνα Σκουλή & τον Πέτρο Μπουσουλόπουλο.
Μπουζούκι / Φωνή: Δημήτρης Φασουράκης.
Κιθάρα / Φωνή: Γιάννης Δεσποτάκης
Κρουστά : Βασίλης Μαντζούνης

12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Η ΚΕΔΑΜ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πολιτιστική Αργολική Πρόταση παρουσιάζει την κωμωδία “Πίσω από τις πικροδάφνες”, στο ανοικτό θέατρο του Αχλαδοκάμπου. Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ.
Η παράσταση είναι βασισμένη στο θεατρικό έργο των Δ. Κεχαΐδη και Ελ. Χαβιαρά ¨Δάφνες και Πικροδάφνες¨. Το έργο γράφτηκε το 1979, ανήκει στο ρεαλιστικό θέατρο αλλά παραμένει πάντα επίκαιρο το θέμα του, έχει έντονα σατιρικά, ηθογραφικά στοιχεία με πολλές ευαισθησίες, εντάσσεται στην πολιτική κωμωδία. Αποτέλεσε αντιπροσωπευτικό δείγμα της μεταπολεμικής λογοτεχνίας όπου επηρέασε πολλούς νεώτερους συγγραφείς.
Η υπόθεση του έργου διαδραματίζεται στην Τρίπολη κατά την διάρκεια κάποιας προεκλογικής περιόδου. Κάποια χειμωνιάτικη νύχτα μαζεύονται σε ένα σπίτι τέσσερις φίλοι αλλά και τοπικοί υποστηρικτές υποψηφίων βουλευτών για να συζητήσουν για τις επερχόμενες εκλογές. Όπου ο καθένας έχει τα δικά του ατού και μυστικά ώστε να στηρίξει με σθένος τον δικό του υποψήφιο και να υπερασπιστούν το δικό τους προσωπικό συμφέρον.
Η σκηνοθεσία είναι του αείμνηστου Νικόλα Ταρατόρη.
Σκηνικά -Κουστούμια της Πίνκα Νάντη-Ταρατόρη
Κατασκευή Φωτισμού κάνει ο Βασίλης Μαρκάκης
Βοηθός Σκηνοθέτη είναι η Πόπη Κούγια- Γλιτζίνα.
Παίζουν: Γιώργος Μυλωνάς, Μιχάλης Καλλιάνος, Άρης Πανανός, Κώστας Κατσίλας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
«Λαϊκό Γλέντι» στην Προσύμνη, με την υποστήριξη της ΚΕΔΑΜ.

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Αφιερωμένα στα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821 τα εθνικά καλλιστεία GS Hellas

Τα Εθνικά Καλλιστεία GSHELLAS μετά την περσινή υπερπαραγωγή και την ανακήρυξή τους από πλήθος διεθνών διακεκριμένων sites ομορφιάς, ως τη μεγαλύτερη παραγωγή καλλιστείων στην Ευρώπη, εν μέσω της πανδημίας και των αυστηρών μέτρων λόγω Covid-19, πλέον προετοιμάζονται πυρετωδώς για τη φετινή τους διοργάνωση, με τις συμμετοχές φέτος να έχουν κατακλύσει την πλατφόρμα τους. Οι δηλώσεις […]

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με εκπροσώπους συλλόγων των ρομά από Αργολίδα και Κορινθία

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας εχθές Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με εκπροσώπους συλλόγων των ρομά από Αργολίδα και Κορινθία. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν σε τρόπους υποστήριξης των συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων.