19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Πόλο: Θρίαμβος για την Εθνική Νεανίδων – Νίκησε 10-9 την Ουγγαρία και προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος

Κάνοντας «κατάθεση ψυχής» η Εθνική ομάδα των Νεανίδων επικράτησε την Κυριακή σε αγώνα-θρίλερ με 10-9 επί της Ουγγαρίας και προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U18 που διεξάγεται στο Βελιγράδι.

Η ελληνική ομάδα θα διεκδικήσει την Δευτέρα (8/08) στις 21:30 το χρυσό μετάλλιο απέναντι στις ΗΠΑ, που επιβλήθηκαν με 18-9 της Ιταλίας, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης.

Ο πρώτος χρονικά ημιτελικός του τουρνουά ήταν απαγορευμένος για… καρδιακούς. Η ελληνική ομάδα με καταπληκτική άμυνα, αλλά και ταυτόχρονα σεμιναριακή επίθεση πήρε προβάδισμα πέντε τερμάτων, 10-5.

Στη τελευταία κρίσιμη περίοδο, άντεξε στην αντεπίθεση της Ουγγαρίας, που μείωσε σταδιακά στο γκολ (10-9, στα 3:18 από τη λήξη) και τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά.

Τίποτα, όμως, δεν άλλαξε και στο τέλος τα κορίτσια και το τεχνικό επιτελείο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος πανηγύρισαν με τη ψυχή τους την μεγαλειώδη πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 2-1, 4-1, 0-4

ΕΛΛΑΔΑ (Ευτυχία Καραγιάννη): Καραγιάννη, Σάντα 2, Καλογεροπούλου 1, Σιούτη, Ευφρ.Τσιμάρα, Χαλδαίου 2, Τορνάρου 1, Κουρέτα, Ανδρεάδη, Τριχά 5, Λασκαρίδου, Καραμπέτσου, Κωνσταντοπούλου.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μάρτον Μπενκζούρ): Τόρμα, Όμπελι 1, Φέκετε, Χάιντου 1, Μακσάι 2, Τίμπα, Λεντβάι 2, Ν.Γκολοπέντζα, Ζέγκεντι 3, Κόκα, Ίρμες, Βάρο, Σ.Γκολοπέντζα.

Διαιτητές: Φρανούλοβιτς (Κροατία), Κιτ (Νότια Αφρική)

Περισσότερα Άρθρα

Πρώτος ο Τεντόγλου στην Πολωνία με το κορυφαίο άλμα (8.34μ.) εφέτος στην Ευρώπη!

Το άστρο του Μίλτου Τεντόγλου έλαμψε στη δεύτερη ημέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομάδων, που διεξάγεται στη Σιλέσια της Πολωνίας. Πιο συγκεκριμένα ο κορυφαίος Έλληνας άλτης με άλμα στα 8,34 στο μήκος κατέλαβε την πρώτη θέση και έδωσε τους πρώτους 16 βαθμούς στην Ελλάδα. Ο Τεντόγλου έφτασε στη συγκεκριμένη επίδοση, η οποία μάλιστα είναι η κορυφαία […]

Πρώτη προπόνηση για την Ένωση Ερμιονίδας

Διακοπές τέλος για τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης Ερμιονίδας, καθώς σήμερα το απόγευμα ξεκινά η προετοιμασία στο γήπεδο της Ερμιόνης. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας: “Η Ένωση Ερμιονίδας ξεκινάει τη προετοιμασία της για την αγωνιστική περίοδο 2019 2020 σήμερα στις 5.30 μ.μ. στο γήπεδο της Ερμιόνης… Άλλο ένα ταξίδι στη Γ εθνική ξεκινά για την ομάδα […]