23 °C Argos, GR
16 Αυγούστου 2022

Έσβησε ο 12χρονος Άρτσι

Παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει ο θάνατος του 12χρονου Άρτσι Μπάτερσμπι, ο οποίος έγινε αντικείμενο δικαστικής διαμάχης μεταξύ των γονιών του και του νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες. Ο Άρτσι, το εγκεφαλικά νεκρό αγόρι από τη Βρετανία που ήταν σε μηχανική υποστήριξη, έφυγε από τη ζωή το Σάββατο, αφού οι γιατροί αποσύνδεσαν τα μηχανήματα που τον κρατούσαν ζωντανό, έπειτα από απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας.

Η μητέρα του, Χόλι Ντανς, δήλωσε περήφανη για τον γιο της και ανέφερε έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν ο Άρτσι: «Ήταν ένα τόσο όμορφο μικρό αγόρι και πολέμησε μέχρι το τέλος».

[hfe_template id='397365']

Από τη μεριά της, η θεία του μικρού, Έλλα Κάρτερ, δήλωσε ότι σταμάτησαν να του χορηγούνται φάρμακα στις 10 το πρωί. Για δύο ώρες, η κατάστασή του ήταν σταθερή μέχρι που άρχισαν να του μειώνουν το οξυγόνο από τον αναπνευστήρα.

«Τότε, έγινε όλος μπλε. Δεν υπάρχει τίποτα το αξιοπρεπές στο να βλέπεις ένα συγγενή σου ή ένα παιδί να πεθαίνει ασφυκτικά. Καμία οικογένεια δεν πρέπει να περάσει αυτό που περάσαμε, ήταν βάρβαρο», είπε με δάκρυα στα μάτια η θεία του Άρτσι.

Ο θάνατος του Άρτσι επήλθε στις 12:15 (τοπική ώρα) αφότου οι γιατροί αποσύνδεσαν το πρωί του Σαββάτου τα μηχανήματα που τον κρατούσαν στη ζωή, καθώς ήταν εγκεφαλικά νεκρός τους τελευταίους μήνες.

Πώς έπεσε σε κώμα ο μικρός Άρτσι

Η σοκαριστική ιστορία του 12χρονου Άρτσι ξεκινά στις 7 Απριλίου, όταν μεταφέρθηκε αναίσθητος στο νοσοκομείο. Το αγόρι, πιθανώς να έλαβε μέρος σε κάποια διαδικτυακή πρόκληση η οποία ουσιαστικά τον σκότωσε.

Αφού έμεινε σε κώμα από τον Απρίλη, οι γιατροί αποφάσισαν να αποσυνδέσουν το παιδί, καθώς δεν υπήρχε καμία πιθανότητα ανάκαμψης.

Οι γονείς του τότε αποφάσισαν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, ωστόσο όλα τα αιτήματά τους απορρίφθηκαν. Το ζεύγος Μπάτερσμπι δεν σταμάτησε εκεί, φτάνοντας μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο ωστόσο, δήλωσε αναρμόδιο.

Τελευταία κίνηση, η προσφυγή των γονέων στη βρετανική Δικαιοσύνη για την μεταφορά του παιδιού εκτός νοσοκομείου, ωστόσο το δικαστήριο έκανε δεκτά τα επιχειρήματα των γιατρών, ότι οι κίνδυνοι της διακομιδής ήταν «μεγάλοι και απρόβλεπτοι».

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα – Με πληροφορίες από BBC, Daily Mail

Περισσότερα Άρθρα

Βέβηλοι δήθεν νεοδημοκράτες έβαλαν τη φωτογραφία του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή μαζί με τον βαθύ πασόκο Τάσσο Χειβιδόπουλο.

Βέβηλοι δήθεν νεοδημοκράτες έβαλαν τη φωτογραφία του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή μαζί με τον βαθύ πασόκο Τάσσο Χειβιδόπουλο. Έβαλαν τον συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου, τον συνεργάτη των μεγάλων διαπλεκόμενων που κατέστρεψαν την πατρίδα μας, δίπλα στον άνθρωπο σύμβολο της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης. Μόνο θλίψη και οργή προκαλούν στους νεοδημοκράτες με την πράξη τους αυτή την οποία […]

Επιπλέον διευκρινήσεις σχετικά με τα μέτρα στο Δήμο Ερμιονίδας – Επιτρέπεται η μετακίνηση για την φροντίδα ατόμων που έχουν ανάγκη

Έπειτα από τις χθεσινές εξελίξεις και τα επιπλέον μέτρα που εφαρμόζονται στο Δήμο Ερμιονίδας, δημιουργήθηκαν εύλογοι αλλά και βάσιμοι προβληματισμοί οι οποίοι συζητήθηκαν αναλυτικά στην νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 09.30 π.μ. υπό τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά. Αναλυτικά διευκρινίζεται ότι, όσοι μέχρι ώρας χρησιμοποιούσαν την μετακίνηση Β4 για την φροντίδα ατόμων […]