10 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Μήνυση Μαλτέζου κατά Καμπόσου

Ο Δήμαρχος Άργους πρωταγωνίστησε πρόσφατα σε άλλο ένα τηλεοπτικό σόου – διάγγελμα αυτή τη φορά έξω από τα Δικαστήρια Ναυπλίου, συνοδευόμενος μάλιστα από συνάδελφο από τους συχνά προβαλλόμενους στην τηλεόραση, όπου ανήγγειλε ότι με μήνυσε για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση και διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Καταρχήν αποδοκιμάζω απολύτως την προσπάθεια ποινικοποίησης μίας πολιτικής αντιπαράθεσης. Τέτοιου είδους όμως ανησυχίες αφορούν τους πολιτικούς και όσους σκέφτονται πολιτικά, όσους μπορούν να αναγνωρίζουν την αξία της διαφορετικής γνώμης, την αξία του διαλόγου και της ανταλλαγής απόψεων. Προφανώς και δεν απασχολούν τέτοια θέματα ανθρώπους που μέσω αντίστοιχων διαγγελμάτων τους ανάγκασαν μέχρι και τον πρόεδρο του κόμματος στο οποίο ανήκαν μέχρι τον Ιούνιο του 2018, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να τους διαγράψει γράφοντας στο twitter ότι: “Ο κ. Καμπόσος διεγράφη για τα απαράδεκτα και ρατσιστικά σχόλιά του. Επαναλαμβάνω ότι δεν θα ανεχτώ μισαλλόδοξο και διχαστικό λόγο από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας”.

Ενημερώνω τον κόσμο λοιπόν ότι τον μήνυσα για την ψευδομήνυση, τις εξυβρίσεις και τις συκοφαντίες εις βάρος μου. Έβαλε στο στόμα μου κουβέντες που δεν είπα. Με μήνυσε λοιπόν γιατί δήθεν τρομοκράτησα τον κόσμο για την ακαταλληλότητα του νερού ύδρευσης του Άργους, ενώ δεν είπα ποτέ αυτό. Ανέφερα ότι ο οικισμός των Μύλων δεν έχει βιολογικό καθαρισμό, ότι υπάρχει κίνδυνος να καταλήγουν λύματα μέσα στη λίμνη, καθώς και ότι πιο δίπλα υπάρχει ένα νεκροταφείο (το οποίο παρεμπιπτόντως όφειλε να το έχει μεταφέρει από το 2010 και να το έχει κάνει δημοτικό από τότε που ανέλαβε και δεν το έχει κάνει ούτε αυτό).

Και τον ερωτώ λοιπόν δημόσια:

• Για ποιο λόγο έχασε τη μοναδική ευκαιρία της χρηματοδότησης με 13.000.000,00€ για να φτιαχτεί εργοστάσιο διύλισης νερού στον Ανάβαλο, μαζί με την Περιφέρεια, και το Δήμο Ναυπλίου, από όπου θα μπορούσαμε να έχουμε χειμώνα-καλοκαίρι απεριόριστες ποσότητες νερού, εξαιρετικής ποιότητας, χωρίς κινδύνους μολύνσεων και πιθανότατα φτηνότερου; Το κονδύλι αυτό χάθηκε, λόγω του ότι δεν πήρε απόφαση το Άργος, ενώ η Περιφέρεια και το Ναύπλιο την πήραν. Πότε λοιπόν ενημερώθηκαν οι Αργείοι πολίτες για την απόφαση του αυτή; Λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις για βασικές υποδομές της πόλης, χωρίς να ενημερώνει και χωρίς να ρωτάει κανένα;
• Γιατί έχασε 6 εκατομμύρια Ευρώ από τα διαθέσιμα κονδύλια του ΕΣΠΑ; Γιατί δεν έκανε τίποτα με τη Δημοτική Αγορά στην Τσώκρη, με την ανάπλαση της οδού Κορίνθου, με την ανάπλαση της Βασιλέως Κωνσταντίνου, με την οδό Βασ. Σοφίας; Ποιος ο λόγος; Γιατί το Ναύπλιο με το ίδιο ποσό από το ίδιο πρόγραμμα έφτιαξε και φτιάχνει την οδό Αιγίου, τον Ψαρομαχαλά, την πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα; Υπήρχε κάποιος λόγος που τα έχασε; Αμέλεια, αδιαφορία ή ανικανότητα;
• Γιατί έχασε τα 4 εκατομμύρια του ΕΣΠΑ για το Μουσικό Σχολείο; Προσπαθεί από το 2013 να το εντάξει και να το εκτελέσει και δεν το κατάφερε ποτέ.

Προσπάθησε δε να μας πείσει ότι φταίνε τα μάτια μας που βλέπουμε κλειστά τόσα και τόσα μαγαζιά στο Άργος. Ότι λέμε ψέματα που βλέπουμε το Άργος να παρακμάζει οικονομικά, ενώ ήταν μία κατεξοχήν εμπορική πόλη. Χρησιμοποίησε μάλιστα κάτι γραφήματα με ελλιπέστατα στοιχεία σε ένα από τα διαγγέλματα του για να μας πείσει. Το τι συμβαίνει όλοι το βλέπουμε γύρω μας και βεβαίως αποδεικνύεται με σοβαρά και ακλόνητα στοιχεία.

Μέχρι τώρα, με το σκεπτικό που προανέφερα ότι οι πολιτικές αντιπαραθέσεις δεν έχουν να κάνουν με δικαστήρια, δεν μπήκα στη διαδικασία να τον μηνύσω για όσα εξυβριστικά και συκοφαντικά εκτόξευσε εναντίον μου, έχοντας άλλωστε τη βεβαιότητα ότι οι Αργείτες γνωρίζουν και εμένα και αυτόν και δε χρειάζεται να προσπαθήσω για να πείσω για τα αυτονόητα.

Αποφάσισε όμως ο ίδιος να απευθυνθεί στα Δικαστήρια ψευδομηνύοντάς με ότι δήθεν τον συκοφάντησα και, άκουσον άκουσον, τον εξύβρισα. Επειδή όμως όλα έχουν ένα όριο και επειδή προφανώς δεν μπορεί να περιμένει ούτε ότι θα με φοβίσει ούτε θα με σταματήσει να εκφράζω ελεύθερα τη γνώμη μου, ενημερώνω τον κόσμο για τη μήνυσή μου αυτή εναντίον του. Επίσης τον ενημερώνω ότι από εδώ και πέρα ότι – αφού εκείνος επέλεξε αυτόν τον δρόμο- έχω συνεννοηθεί με το συνάδελφο μου Ιωάννη Ηρειώτη, τον κορυφαίο από κάθε πλευράς ποινικολόγο και Αντιπρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, καθώς και με τον επίσης εξαιρετικό συνάδελφο μου, ποινικολόγο και πολλά χρόνια φίλο μου Νικόλαο Κανελλόπουλο, ότι καμμία άλλη πρόκληση δε θα μένει αναπάντητη. Επί τέλους πια με αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία έχει φέρει αυτός ο άνθρωπος τα πολιτικά πράγματα του Άργους. Θα πρέπει να καταλάβει κι αυτός ότι η συμπεριφορά του δεν θα μένει πια ατιμώρητη.

Γιάννης Μαλτέζος
Δικηγόρος
Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

 

Περισσότερα Άρθρα

Εργασίες συντήρησης οδοποιίας στο Δήμο Ναυπλιέων

Στοχευμένα έργα οδοποιίας σε δρόμους του Δήμου Ναυπλιέων που χρήζανε παρέμβασης πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τρίτη 6 Ιουλίου 2021. Πιο συγκεκριμένα οι Αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου με ειδικά μηχανήματα και με τον κατάλληλο εξοπλισμό προχώρησαν τόσο σε εργασίες ασφαλτόστρωσης σε δρόμο στην Τοπική Κοινότητα Δρεπάνου όσο και στην επούλωση λάκκων σε αρκετά σημεία της πόλης του Ναυπλίου. […]

Κ. Μαργαρίτης: Η φετινή Ανάσταση να έχει χρώμα ειρήνης

Η νόσος COVID-19 έχει αλλάξει τη ζωή μας. Το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό. Θα μπορέσουμε να πάμε εκκλησία, να ανταμώσουμε τους συγγενείς μας και να μοιραστούμε τις άγιες τούτες ημέρες με όσους αγαπάμε. Η ηγεσία της ΕΕ με τη σύσταση του ταμείου Ανάκαμψης προσπαθεί να ενισχύσει τις οικονομίες των κρατών-μελών της και να επαναδραστηριοποιήσει  την επιχειρηματικότητα. Να δώσει ώθηση στην καινοτομία και να αναπτύξει […]