20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ξαφνικός θάνατος 23χρονου φοιτητή στις διακοπές του

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Λαμίας με τον ξαφνικό θάνατο του 23χρονου φοιτητή, ο οποίος κατέρρευσε σε παραλία της Σίφνου. Ο Θανάση Ζέρβας βρισκόταν με την παρέα του στη Σίφνο, όπου έκαναν διακοπές όταν ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία, έκανε εμετό και στη συνέχεια έχασε τις αισθήσεις του.

Ο Θανάσης είχε πάει διακοπές με άλλα δέκα παιδιά από τη Λαμία και είχαν κατασκηνώσει σε ένα κάμπινγκ στη Σίφνο.

Όλα όσα αρχικά ακούστηκαν ότι έκανε μπάνιο και μόλις βγήκε από τη θάλασσα έπαθε ανακοπή δεν ισχύουν. Ο 23χρονος φοιτητής από το πρωί της Τρίτης δεν αισθανόταν καλά και το μεσημέρι έκανε self test και βγήκε θετικός στον κορωνοϊό. Συμπτώματα είχε ακόμα ένας από την παρέα, ωστόσο το τεστ για αυτόν ήταν αρνητικό.

Το απόγευμα της Τρίτης η παρέα πήγε στην παραλία, όχι για μπάνιο, αλλά για να καθίσουν στην σκιά των δέντρων που υπήρχαν εκεί. Ο Θανάσης είχε μείνει στη σκηνή και κατέβηκε λίγο αργότερα όταν αισθάνθηκε καλύτερα. Κάθισε μάλιστα και σε απόσταση ασφαλείας από τα άλλα παιδιά επειδή ήταν θετικός. Λίγη ώρα αργότερα έκανε εμετό και αμέσως μετά έχασε τις αισθήσεις του.

Οι φίλοι του έτρεξαν να βοηθήσουν, ταυτόχρονα κάλεσαν ασθενοφόρο και αναζήτησαν ιδιώτη γιατρό στο κάμπινγκ. Το ασθενοφόρο έκανε να φτάσει στο σημείο 25′ λεπτά περίπου, σύμφωνα με πληροφορίες. Ο γιατρός που βρέθηκε στο σημείο και οι φίλοι του προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Ο 23χρονος φοιτητής παρελήφθη από το ασθενοφόρο και διακομίστηκε στο ΚΥ της Σίφνου. Εκεί τον παρέλαβαν οι γιατροί σχεδόν χωρίς σφυγμό και για 40′  περίπου λεπτά προσπάθησαν να τον επαναφέρουν, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

Οι φίλοι του συντετριμμένοι, που είχαν ακολουθήσει το ασθενοφόρο και περίμεναν με αγωνία έξω από το Ιατρείο της Σίφνου, δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι από τη μια στιγμή στην άλλη ο Θανάσης είχε «φύγει», τόσο απρόσμενα και τόσο άδικα.

Θα «μιλήσει» η ιατροδικαστική

Η σωρός του 23χρονου έφτασε αργά το απόγευμα της Τετάρτης στο λιμάνι του Πειραιά και το πρωί της Πέμπτης θα γίνει νεκροψία – νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πειραιά, η οποία θα ρίξει φως στην αιτία θανάτου του αδικοχαμένου φοιτητή, που ξεκίνησε για διακοπές με τους φίλους του και δεν ξαναγύρισε.

Σήμερα η κηδεία

Η κηδεία του 23χρονου Θανάση Ζέρβα θα γίνει στις 6:00΄το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πλατείας Ελευθερίας στη Λαμία.

Πηγή: lamiareport.gr

Περισσότερα Άρθρα

Στον εισαγγελέα ο 48χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της συντρόφου του

Στον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης θα οδηγηθεί ο άνδρας που προσήχθη και συνελήφθη για τη δολοφονία της 56χρονης συντρόφου του, το μεσημέρι της Δευτέρας, μέσα στο διαμέρισμά της, στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για 48χρονο, με καταγωγή από τη Γεωργία, εις βάρος του οποίου αστυνομικοί της Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής, αφού τον εξέτασαν, σχημάτισαν δικογραφία για ανθρωποκτονία […]

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων για την εκδημία του πρώην Πρόεδρου της Δημοκρατίας Χρήστου Σαρτζετάκη

Τη θλίψη του εξέφρασε ο  Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Χρήστου Σαρτζετάκη. Ο κ. Τασούλας δήλωσε τα εξής: «Σήμερα έφυγε από κοντά μας ένας εξέχων πολίτης αυτής της χώρας, πρότυπο ήθους και αγωνιστικότητας. Ο Χρήστος Σαρτζετάκης πέρασε στην ιστορία, με τους αγώνες του για […]