19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το καθεστώς ενίσχυσης «Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα»

«Ξεκινά από σήμερα μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2022 η υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής στο καθεστώς ενίσχυσης “Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα” του νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022». Αυτό σημειώνει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρει ακόμη: «Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται μέσω του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Αναπτυξιακού Νόμου. Ταχύτητα και απλοποίηση σε ένα σύγχρονο και φιλικό ψηφιακό περιβάλλον».

Υπενθυμίζεται ότι την πρώτη προκήρυξη του νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022 για το Καθεστώς Ενίσχυσης «Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα» υπέγραψε στις 21 Ιουλίου 2022, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα μεταβάλει ουσιαστικά το περιβάλλον χορήγησης κρατικών ενισχύσεων στις ιδιωτικές επενδύσεις, προκειμένου να επιτυγχάνεται η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη αποδοτικότητα των δημόσιων πόρων. Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, επιτυγχάνοντας την τροποποίηση του Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων και πλέον σε όλες σχεδόν τις περιφέρειες της χώρας ορίζονται πολύ υψηλά ανώτατα όρια ενισχύσεων με ιδιαίτερη μέριμνα για τις περιοχές μετάβασης. Επίσης, για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα χορήγησης ενισχύσεων για δαπάνες που δεν περιλαμβάνονται στον Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων όπως δαπάνες για συμβουλευτικές υπηρεσίες προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δαπάνες για ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση αποβλήτων, δαπάνες για επαγγελματική κατάρτιση κλπ.

Ιδιαίτερη, σημαντική καινοτομία, αποτελεί και το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (Ο.Π.Σ. – Αν) που θα υποστηρίζει όλο τον «κύκλο ζωής» των επενδυτικών σχεδίων του Αναπτυξιακού Νόμου. Μέσα από σύγχρονες και αυτοματοποιημένες μεθόδους επιτυγχάνεται η απλούστευση των διαδικασιών και η μείωση της περιττής γραφειοκρατίας σε ένα ιδιαίτερα φιλικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις  με γρήγορες ταχύτητες.

Για την υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης «Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα», το ελάχιστο ύψος του επιλέξιμου κόστους του επενδυτικού σχεδίου ανέρχεται σε:

α. 1.000.000 ευρώ για μεγάλες επιχειρήσεις,

β. 500.000 ευρώ για μεσαίες επιχειρήσεις,

γ. 250.000 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις,

δ. 100.000 ευρώ για πολύ μικρές επιχειρήσεις,

ε. 50.000 ευρώ για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.), καθώς και τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς (Α.Σ.), τους Αστικούς Συνεταιρισμούς, τις Ομάδες Παραγωγών (Ο.Π.) και τις Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις (Α.Ε.Σ.).

Η υποβολή των αιτήσεων θα πραγματοποιείται μέσω του Ο.Π.Σ. – Αv(https://opsan.mindev.gov.gr) από την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022. Για το πλήρες κείμενο της προκήρυξης και περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να περιηγηθείτε στην νέα ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ (https://ependyseis.mindev.gov.gr).

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Σαραβάκος και Χ.Α. δεν έχουν καταθέσει ψηφοδέλτια…

Έχει κατατεθεί το 80% των συνδυασμών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε αγωνία μας κρατάνε ο Δημήτρης Σαραβάκος και η Χ.Α. οι οποίοι έχουν περίπου 3/4 της ώρας περιθώριο για να πάνε στο πρωτοδικείο της Τρίπολης και να καταθέσουν τους συνδυασμούς τους. Εν αναμονή αν τελικά καταθέσουν ή όχι…

Η εκτέλεση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου το τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου

Δημοσιοποιούνται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου τα στοιχεία εκτέλεσης Προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων για το τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου 2020 και συγκεκριμένα από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και την 30ή του περασμένου Απριλίου. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 15 του Ν. 4305/2014, η Περιφέρεια έχει την υποχρέωση να δημοσιεύει στην ιστοσελίδα που διατηρεί, καθώς και […]