18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Στον ανακριτή ο 59χρονος μητροκτόνος

Στον 7ο ανακριτή Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να απολογηθεί ο 59χρονος που κατηγορείται για την άγρια δολοφονία της 84χρονης μητέρας του, χθες το πρωί, στο σπίτι όπου διέμεναν, στο Ξηροχώρι Χαλκηδόνας, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Προηγουμένως, ο εισαγγελέας πρωτοδικών άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, σωματική βλάβη εναντίον αδύναμων ατόμων και ενδοοικογενειακή βία. Οι δύο τελευταίες πράξεις αφορούν περιστατικά που συνέβησαν σε παρελθόντα χρόνο με θύμα την κατάκοιτη και τυφλή μητέρα του, όπως προέκυψαν από καταθέσεις που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί.

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης, με ιστορικό ψυχικής ασθένειας και εξάρτησης από αλκοόλ, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση. Κατά πληροφορίες, ενώπιον του εισαγγελέα φέρεται να δήλωσε μετανιωμένος για το έγκλημα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι φρόντιζε επί 5 έτη την μητέρα του και πως δεν άντεχε άλλο.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα η άτυχη 84χρονη έφερε θλαστικές κακώσεις στο πρόσωπο, όπως επίσης στη δεξιά τραχηλική και στερνική χώρα, αλλά και τραύμα στην αριστερή μετωπιαία περιοχή. Τα περισσότερα χτυπήματα φαίνεται πως έγιναν με τα χέρια, ενώ βρέθηκε και τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα σπασμένο μπουκάλι. Κατά πληροφορίες, στο τέλος ο δράστης φέρεται να έπνιξε το θύμα του.

Την ηλικιωμένη γυναίκα εντόπισε νεκρή ο άλλος γιος της και αμέσως κάλεσε την αστυνομία. Από μαρτυρίες προκύπτει ότι ο 59χρονος νοσηλεύτηκε παλιότερα σε ψυχιατρικές δομές, ενώ δημιουργούσε συχνά προβλήματα στην περιοχή λόγω της επιθετικής του συμπεριφοράς.

Περισσότερα Άρθρα

Συλλήψεις σε Αργολίδα, Κορινθία, Μεσσηνία

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ   Συνελήφθη ένα (1) άτομο παράβαση της νομοθεσίας για τα βεγγαλικά Συνελήφθη, χθες (16.3.2022) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ερμιονίδας Αργολίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας, 51χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, -14- ναυτικές φωτοβολίδες και -5- ναυτικά καπνογόνα. Συνελήφθη ένα […]

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει απάτες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών

Εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει απάτες, κλοπές και απόπειρες κλοπών στην Κόρινθο, καθώς και σε περιοχές της Αττικής. Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται -4- ημεδαποί, ηλικίας από 36 έως 46 ετών, μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία […]