19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Επίθεση από την Αργολίδα του Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου στην Κυβέρνηση

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος από την Αργολίδα και συγκεκριμένα από τη Νέα Κίο ο οποίος χαρακτήρισε «χαμένη κάθε ημέρα με κυβέρνηση Μητσοτάκη» και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει «πολιτική πίεση και κοινωνική κινητοποίηση για την άμεση πολιτική αλλαγή».

Μιλώντας ενόψει εκδήλωσης του κόμματος στην Νέα Κίο όπου παρευρέθηκε, ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε: «Περιμένουμε σήμερα στην εκδήλωσή μας παλιά και νέα μέλη, και ανθρώπους που θέλουν να απευθυνθούν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να τους ακούσουμε. Συνεχίζουμε τον πολιτικό σχεδιασμό μας, δεν μας το επιτρέπουν οι εξελίξεις να εφησυχάσουμε».

Τον κύριο Ηλιόπουλο προλόγισε ο βουλευτής Αργολίδα Γιάννης Γκιόλας, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πολιτευτής Γ. Γαβρήλος και αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Αργολίδα
Συνεχίζοντας ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι έτοιμος να διεκδικήσει μια προοδευτική διακυβέρνηση από την πρώτη κάλπη, που θα γίνει με απλή αναλογική και θα μπορεί να αποδώσει κυβέρνηση συνεργασίας».
Σε σχέση με το χρόνο των εκλογών ανέφερε: «Δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το πότε θα πάει σε εκλογές. Αν θεωρήσει ότι υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας να πάει σε εκλογές θα πάει», ενώ σχετικά με την προτροπή του πρωθυπουργού σε δημοσιογράφους να πάνε διακοπές, συμπλήρωσε:
«Κανονικά ο κ. Μητσοτάκης θα ήθελε σήμερα και αύριο να μην υπάρχει γενικά ενημέρωση γιατί ανακοινώνονται τα νέα τιμολόγια για το ρεύμα. Όπως κατέρρευσε το ψέμα με το power pass των 600 ευρώ, θα καταρρεύσει το ψέμα για κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, αφού θα ενσωματωθεί στα κυμαινόμενα τιμολόγια».
Αναφερόμενος στην ακρίβεια δήλωσε: «Στην ΕΕ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία είμαστε η χώρα με τη μεγαλύτερη τιμολογιακή αύξηση στο ρεύμα για επιχειρήσεις και την 3η μεγαλύτερη για νοικοκυριά. Η βενζίνη εδώ είναι η πιο ακριβή, ο βασικός μισθός κάτω από τα επίπεδα του 2010, ενώ ο μέσος όρος των εργαζομένων που καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις είναι κάτω από 20%, όταν στην ΕΕ είναι στο 60%. Επιπλέον, τον 1ο μήνα της τουριστικής σεζόν παραιτήθηκαν πάνω από 5.000 άνθρωποι, και έχουμε πάνω από 50.000 κενά γιατί και στον τουρισμό η κυβέρνηση Μητσοτάκη φτιάχνει Μανωλάδες».
Όσο για την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Η κοινωνική δυσαρέσκεια είναι πολύ αυξημένη και είναι δική μας ευθύνη να καταθέσουμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα με βασικούς άξονες τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που γεννήθηκε εν μέσω πανδημίας, και διαγραφή μέρους του, τη μετατροπή τής επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα -διότι από μια επιχείρηση που θα κλείσει θα ανοίξει ένας νέος κύκλος ανεργίας και το κράτος δεν θα εισπράξει τίποτα- τη μείωση των ΕΦΚ και τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής. Με βάση τα επίσημα στοιχεία το α’ πεντάμηνο τα κρατικά έσοδα ήταν αυξημένα κατά 3,5 δισ. ευρώ. Εν μέσω ακραίου πληθωρισμού. Τι δείχνει αυτό; Ότι η κυβέρνηση συμμετέχει κανονικά στη λεηλασία της κοινωνίας».
Αναφέρθηκε και στις πυρκαγιές υπογραμμίζοντας το Εθνικό Σχέδιο που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών: «Πρόληψη, ενίσχυση της πυροσβεστικής και δασοπροστασίας, αναδιοργάνωση της πολιτικής προστασίας και νέο θεσμικό πλαίσιο είναι οι προτάσεις μας».
Χαρακτήρισε «κλιματικό έγκλημα το ν/σ της ΝΔ που διαλύει την προστασία των περιοχών Natura. Πέρυσι καταργήθηκε ο φορέας διαχείρισης στο εθνικό πάρκο Δάδιας και δυστυχώς βλέπουμε φέτος τα αποτελέσματα. Καταργήθηκαν επί της ΝΔ οι δασικοί χάρτες. Η κυβέρνηση το 2019 παρέλαβε ένα πρόγραμμα με 4,5 χιλ. εργαζόμενους δασοπροστασίας και τους απέλυσε. Δεν ψήφισε το πόρισμα που φέραμε για την αναδιοργάνωση της πολιτικής προστασίας αλλά έφτιαξε μια δομή κενή».

Περισσότερα Άρθρα

Δ. Καμπουράκης: Παίζουμε τώρα;

(Αποσπάσματα από συνεδρίαση αρμοδίων υπηρεσιακών περί την αναδάσωση) «Να βάλουμε κουτσουπιές.» «Μπα, καλύτερα τα κυπαρίσσια.» «Όχι, όχι, οι βελανιδιές είναι προτιμότερες.» «Ναι, αλλά το πεύκο είναι ενδημικό είδος και δεν γίνεται να εξοβελίσουμε από την μεσογειακή ζώνη την φυσική της χλωρίδα.» «Ε τότε να βάλουμε καρυδιές, που και ενδημικό δέντρο είναι και δεν καίγεται εύκολα.» […]

Δήμος Επιδαύρου: Σε νέο κτίριο η ΔΕΥΑΕΠ

«Μεγάλη μέρα σήμερα για την Δ.Ε.Υ.Α. και τον Δήμο Επιδαύρου! Επιτέλους η ΔΕΥΑΕΠ μπόρεσε να μετακομίσει σε νέο κτίριο, σε κεντρικό σημείο του Λυγουριού, με τους χώρους που χρειάζεται, ιδιαίτερα λόγω κορονοϊού, αλλά και με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή μιας σύγχρονης υγιούς επιχείρησης προς όφελος των δημοτών – καταναλωτών. Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου μόνο […]