14 °C Argos, GR
27 Φεβρουαρίου 2024

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΑΥΠΛΙΟΥ: Ιδιωτικοποιήσεις- Ένα συνεχιζόμενο και σε εξέλιξη .. «έγκλημα»

Η δημοτική αρχή χρόνια τώρα συνειδητά απαξιώνει τον τομέα της καθαριότητας. Με την υπηρεσία καθαριότητας διαλυμένη η πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα μένουν ακάθαρτα. Και πως να μην είναι διαλυμένη αφού οι εργαζόμενοι είναι ελάχιστοι  με άθλιες συνθήκες εργασίας και χωρίς δικαιώματα. Ακόμη και τα μηχανήματα, ο εξοπλισμός, τα αυτοκίνητα απορριμματοφόρα κλπ είναι υπό εγκατάλειψη. Οι αναθέσεις σε εργολάβους είναι συνεχείς με το  κόστος να γίνεται τεράστιο.

Η δημοτική αρχή με τη συνειδητή  απραξία της, όχι μόνο οδήγησε τα πράγματα σε αδιέξοδο αλλά φροντίζει και το ζεστό χρήμα που εισέπραξε από την τοπική φορολογία με τη σημαντική αύξηση των τελών να πάει σε εργολάβους.

Ο δήμαρχος με την «εργατικότητα» που τον διακρίνει αναθέτει με διεθνή διαγωνισμό την αποκομιδή των σκουπιδιών σε ιδιωτική εταιρεία  και το πάρτι με τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος  συνεχίζεται.

Χωρίς καμία ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου  στην συνεδρίαση  της στις 27  -5 – 2022 ενέκρινε το 3ο θέμα Εκτός Ημερήσιας Διάταξης με τίτλο «Έγκριση αιτήματος δαπάνης για εργασίες αποκομιδής απορριμμάτων & πλύσης κάδων του Δήμου Ναυπλιέων».  Αποφάσισε δηλαδή την παραχώρηση των υπηρεσιών  καθαριότητας σε ιδιώτη με αντίτιμο 3.909.630,94 ευρώ για τρία χρόνια που θα προέρχονται από ιδίους πόρους (ανταποδοτικότητα) σύμφωνα με το σχέδιο «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ» που υπογράφει ο δήμαρχος.

Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ήταν ομόφωνη χωρίς καμία αντίρρηση ούτε από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης που συμμετέχουν σε αυτή. Σε όλη αυτή τη διαδικασία, τη μεθόδευση και την απόφαση, ο δήμαρχος έχει τη συγκατάθεση τόσο της παράταξης του κ. Αναγνωσταρά και των ανεξάρτητων συμβούλων  όσο και του κ. Σαλεσιώτη.

Εφόσον δεν φέρουν καμία αντίδραση, δηλώνουν ότι  συμφωνούν με τη διαδικασία παραχώρησης υπηρεσιών σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Έτσι ολοκληρώνεται το έγκλημα. Μετά την ανάθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην  ΤΕΡΝΑ και την επιβάρυνση μας με επιπλέον χαράτσι πάνω από 85 € τον τόνο, έρχεται τώρα μια άλλη εταιρεία να μας πάρει άλλα  3.909.630 € . Τα σκουπίδια είναι χρυσάφι για τους λίγους και αιμορραγία για τους εργαζόμενους.

Η δημοτική αρχή δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας, πασχίζει με κάθε τρόπο να την επιβαρύνει με επιπλέον χαράτσια και συγχρόνως να την ξεγελάσει. Προετοίμαζε το έδαφος για να φαίνεται σχεδόν νομοτελειακή η σχετική απόφαση με το επιχείρημα ότι οι εργαζόμενοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους  και είναι η αιτία που η πόλη και οι τοπικές κοινότητες δεν είναι  καθαρές.

Η απαράδεκτη  αυτή απόφαση στρώνει το έδαφος  για ισοπέδωση του δημόσιου χαρακτήρα υπηρεσιών του δήμου, ανοίγει δρόμο σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Τι θα ακολουθήσει μετά;

Οι συνεχώς υποβαθμιζόμενες υπηρεσίες του δήμου, αποκαλύπτουν τη στρατηγική που υπάρχει και από την εκάστοτε κεντρική κυβέρνηση, της ΝΔ τώρα, με τους υποτακτικούς  σε αυτή τη πολιτική  δημάρχους, όπως ο κ. Κωστούρος και η παράταξή του. Οι Δήμοι γίνονται γρανάζι του κράτους που  εισπράττει χρήματα από τους δημότες και  τα μοιράζει στους εργολάβους, μικρούς και μεγάλους.

Ο λαός  δεν έχει τίποτα να κερδίσει με την εκχώρηση των υπηρεσιών καθαριότητας  και άλλων υπηρεσιών  σε ιδιώτες. Απεναντίας  είναι σε βάρος του. Η ιδιωτικοποίηση φέρνει άγριο χαράτσωμα των δημοτών, ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση των υπηρεσιών και τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Για εμάς, δεν μπορεί να υπάρχει εμπορευματοποίηση, δεν μπορεί να υπάρχει κέρδος στον κρίσιμο τομέα της καθαριότητας που έχει να κάνει και με τη δημόσια υγεία. Επομένως δεν μπορούμε να δεχτούμε την εμπορευματοποίηση στη διαχείριση των απορριμμάτων και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης που αυτή συνεπάγεται.

Στόχος μας είναι η διαχείριση όλων των υπηρεσιών που εξυπηρετούν τις ανάγκες των δημοτών να γίνονται από το δήμο με σωστή οργάνωση, σχεδιασμό, επαρκές μόνιμο και με ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις προσωπικό, έτσι ώστε να καλύπτονται  όλες οι σύγχρονες ανάγκες των δημοτών.

Καμία παραχώρηση στα ιδιωτικά συμφέροντα.

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 25 Αυγούστου

Σαν σήμερα 25 Αυγούστου συνέβησαν τα εξής: 1898 700 Έλληνες και 17 Άγγλοι σφαγιάζονται στο Ηράκλειο της Κρήτης από τους Τούρκους. Η σημερινή κεντρική οδός 25ης Αυγούστου στην πόλη ονομάστηκε έτσι από αυτό το γεγονός. 1900 Πεθαίνει ο Φρίντριχ Νίτσε, Γερμανός φιλόσοφος. 1920 Πολωνο-Σοβιετικός Πόλεμος: Η μάχη της Βαρσοβίας, η οποία ξεκίνησε στις 13 Αυγούστου, λήγει με […]

Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα: Στην παράταξη μας ο Γιώργος Νικ. Λυσίκατος

Έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε την υποψηφιότητα με την παράταξη μας στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Γιώργου Νικ. Λυσίκατου, Προέδρου της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ναυπλίου της Νέας Δημοκρατίας, επιχειρηματία, απόφοιτου του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Πειραιά και της Σχολής Δομικών Έργων. Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων και Επικεφαλής της παράταξης μας Δημήτρης Κωστούρος ανέφερε:  «Καλωσορίζω τον […]