22 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Μουσικές της Μικράς Ασίας στη Νέα Κίο

ΣΥΝΑΥΛΙΑ – ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΚΟ ΓΚΟΥΒΕΝΤΑ, ΚΑΙΤΗ ΚΟΥΛΛΙΑ, ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΣΟΥΡΑ, ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ
ΝΕΑ ΚΙΟΣ – ΠΕΜΠΤΗ 04/08/2022 στις 20:30 – ΠΑΡΚΟ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
Η πρώτη επετειακή συνάντηση  για τη Μικρασιάτικη μουσική θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Κίο της Αργολίδας από 1η έως 4 Αυγούστου 2022. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από το ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ και την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.

Το πρόγραμμα της συνάντησης θα περιλαμβάνει μαθήματα,  συναυλίες, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, αλλά και έθιμα από τις παραδόσεις των  Μικρασιατών, οι οποίοι πριν 100 χρόνια έφτασαν στην Ελλάδα φέρνοντας μαζί τους τον Μικρασιάτικο Πολιτισμό.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη ευκαιρία να βιώσουν για 4 ημέρες τη συμμετοχή σε μουσικές παρέες που θα παίξουν, θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν τα πιο όμορφα μικρασιάτικα τραγούδια. Παράλληλα, θα διδαχτούν από έμπειρους καθηγητές παραδοσιακής μουσικής, όπως η  υπέροχη Καίτη Κουλλιά στο τραγούδι, ο δεξιοτέχνης Κυριάκος Γκουβέντας στο βιολί, ο μοναδικός Βασίλης Κασούρας στο ούτι, το λαούτο το τραγούδι, και ο πολυτάλαντος Βαγγέλης Πασχαλίδης στο σαντούρι. Θα συμμετάσχουν επίσης στα μουσικά σύνολα που θα πλαισιωθούν από μαθητές και από καθηγητές, για τα απαιτούμενα βραδινά γλέντια που θα λάβουν χώρα σε επιλεγμένα μέρη και τις 4 ημέρες.

Το τετραήμερο θα λήξει πανηγυρικά με μια τελική συναυλία, στην οποία θα παίξουν όλοι οι συμμετέχοντες για να τιμήσουν την επέτειο των 100 χρόνων, με τη συμμετοχή και της χορευτικής ομάδας του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου.

Σας περιμένουμε!!

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ – ΠΙΝΑΤΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ – ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΑ

Περισσότερα Άρθρα

Ο Ανδρέας Πουλάς παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 200ης επετείου της Α΄ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων

Ο Βουλευτής Αργολίδας του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Πουλάς παραβρέθηκε σήμερα στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 200ης επετείου της Α΄ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων στη Νέα Επίδαυρο. Κατά τον χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων: – Η Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου σηματοδοτεί την βούληση του ελληνικού έθνους να αποκτήσει κράτος και πολιτειακή οντότητα με εθνική αυτονομία, συνοχή και […]

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ: Σαν πολλά φαντάσματα δεν μαζεύτηκαν στο Δημαρχείο κ. Καμπόσο;

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Άργους-Μυκηνών “Συμφωνία Δημιουργίας” του Παναγιώτη Παπαϊωάννου Ξέχασε τις «δυσοσμίες» ο κ. Καμπόσος Για μια ακόμα φορά απέδειξε πως δεν μπορεί να είναι δήμαρχος ενός από τους ιστορικότερους Δήμους της Ευρώπης, κάποιος που δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του και επιρρίπτει τα σφάλματα πάντα σε τρίτους. Στο μέιλ που είχε σταλεί στον Δήμο […]