15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά πέντε ανθρώπων στη Βούλα

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ συνελήφθησαν, χθες (13/7) το πρωί στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών δύο εκ των δραστών, ένας 42χρονος αλλοδαπός και 34χρονος ημεδαπός, ενώ ακόμα ένας δράστης, 35χρονος αλλοδαπός, είναι ήδη φυλακισμένος. Συγκατηγορούμενοι των παραπάνω είναι δύο ακόμα άτομα.

Σε βάρος των κατηγορουμένων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα πολλαπλής ανθρωποκτονίας και επικίνδυνες σωματικές βλάβες στο πλαίσιο συσταθείσας εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών εξακριβώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι συγκρότησαν ομάδα με διακριτούς ρόλους, για να πάνε να συναντήσουν δύο από τα θύματα, οι οποίοι συνοδεύονταν και από άλλα τρία άτομα σε φούρνο στην Βούλα, για να συζητήσουν μεταξύ τους διαφορές.

Κατά την συνάντηση που πραγματοποίησαν, δύο εκ των κατηγορουμένων με δύο από τους παθόντες, κάθισαν όλοι μαζί σε τραπέζι του καταστήματος, όπου αρχικά συνομίλησαν και στη συνέχεια ακολούθησε συμπλοκή, με συμμετοχή του συνόλου των δραστών, οι οποίοι με χρήση πυροβόλων όπλων και μαχαιριού τραυμάτισαν τους πέντε παθόντες και στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο.

Σημειώνεται ότι τρεις εκ των αλλοδαπών τραυματιών, μεταφέρθηκαν σε σοβαρή για την υγεία τους κατάσταση, σε νοσοκομεία όπου παρέμειναν για νοσηλεία μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του 42χρονου συλληφθέντα: πιστόλι με υποδοχή για σιγαστήρα και γεμιστήρα με 14 φυσίγγια κα φυσίγγιο στην θαλάμη του, 132 φυσίγγια, 3 γεμιστήρες πιστολιού, 2 μαχαίρια, τσεκούρι, ηλεκτρονική συσκευή παρεμβολής σήματος (gps blocker), ανιχνευτής ηλεκτρονικών συσκευών -κοριών παρακολούθησης, αλεξίσφαιρο γιλέκο, διόπτρα μακρύκανου όπλου, 2 φορητοί ασύρματοι και ένα tablet, 6 κινητά τηλέφωνα, 3 πακέτα τηλεφωνικών συνδέσεων, στέλεχος και κάρτα sim, 2 κάρτες μνήμης, usb stick, όχημα ιδιοκτησίας του, που χρησιμοποιήθηκε για την τέλεση των παραπάνω δράσεων καθώς και το χρηματικό ποσό των 10.750 ευρώ.

Στην κατοχή του 34χρονου συλληφθέντα βρέθηκαν ένα μαχαίρι, ένα κινητό τηλέφωνο και Δ.Χ.Ε ταξί.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Άρθρα

Ανατροπή αυτοκίνητου στην περιοχή του Κουτσοποδίου

Στην παλαιά εθνική οδό Άργους-Κορίνθου στο ύψος του Κουτσοποδίου, γυναίκα οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα αυτό να βγει από το δρόμο και να ανατραπεί. Στον τόπο του τροχαίου έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό της γυναίκας η οποία όμως ευτυχώς βγήκε από το αυτοκίνητο χωρίς να έχει κάποιον ιδιαίτερο τραυματισμό. Τα […]

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (6.10.2021), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν […]