15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Με δύο επιτυχημένες μουσικοχορευτικές παραστάσεις έκλεισε η φετινή χρονιά για το Λύκειον των Ελληνίδων Παράρτημα Άργους

Ανοίγοντας τον κύκλο των φετινών χορευτικών εκδηλώσεων, το Λύκειο των Ελληνίδων Παράρτημα Άργους, πραγματοποίησε 2 μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις ύστερα από 2 χρόνια.
Αρχής γενομένης από την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, το Περιφερειακό Τμήμα Χορού του Λυκείου των Ελληνίδων Άργους στο Κουτσοπόδι πραγματοποίησε την παράσταση με τίτλο: «Σαν άλλοτε…Να ανταμωθούμε αληθινά» με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας (Ιωάννης Παυλόπουλος βιολί τραγούδι, Ιορδάνης Κουζινόπουλος Λαούτο, Λευκοθέα Φιλιππίδη τραγούδι, Χρήστος Λυκουρέντζος κρουστά, Δημήτρης Μπάκος γκάιντα, Πέτρος Δολιανίτης ακορντεόν).
Μία παράσταση με παλμό αλλά και συγκίνηση, στο κατάμεστο υπαίθριο θέατρο του Γυμνασίου Κουτσοποδίου, όπου συναντήθηκαν επί σκηνής χορευτικές γενιές, ξεκινώντας μ’ ένα μεγάλο αφιέρωμα στις αλησμόνητες Πατρίδες του Ελληνισμού. Στη συνέχεια, οι φερέλπιδες νέοι χορευτές μας ταξίδεψαν με την απλότητα και την αθωότητά τους σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας, από την Ήπειρο, τα Ιόνια Νησιά, την Κρήτη και το Ανατολικό Αιγαίο. Το μεγάλο φινάλε αφιερωμένο στην Ανατολική και Βόρεια Θράκη ενθουσίασε το κοινό με τους γρήγορους ρυθμούς, την εναλλαγή των χρωμάτων στις φορεσιές και την άρτια παρουσία των χορευτών.
Ψυχή του Περιφερειακού Τμήματος Χορού  Κουτσοποδίου όλα αυτά τα χρόνια είναι ο δάσκαλός μας κ. Δημήτρης Αργυρόπουλος, ο οποίος με την άοκνη εργασία του εμπνέει και καθοδηγεί στα βήματα της παράδοσης μικρούς και μεγάλους χορευτές.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Αργολίδας ΝΔ κ. Ιωάννης Ανδριανός, η πολιτευτής Αργολίδας κ. Σόνια Τάνταρου Κρίγγου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ κ. Παναγιώτης Σκούφης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Άργους Μυκηνών κ. Μάριος Ρέσκος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Παναγιώτης Δούρος, Νίκος Δελής, Γιώργος Σαρρής, Χάρης Νενεκούμης και Γιάννης Γαλάνης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Κουτσοποδίου, κ. Βασίλης Στάμος. Επίσης περέστη ο Περιφ. Σύμβουλος κ. Βασίλης Σιδέρης.
Το Περιφερειακό Τμήμα Χορού Κουτσοποδίου του Λυκείου των Ελληνίδων Άργους ευχαριστεί από καρδιάς όλα τα μέλη του που εργάστηκαν εθελοντικά για την προετοιμασία και την ολοκλήρωση της παράστασης καθώς και τους πολυπληθείς χορηγούς που πάντοτε στηρίζουν το έργο τους.
Έπειτα, στις 27 Ιουνίου 2022, είπαμε με τη σειρά μας «Καλώς ανταμωθήκαμε φίλοι μου αγαπημένοι..», στην ετήσια παράστασή μας που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγίου Πέτρου, με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων του Λυκείου, της παραδοσιακής χορωδίας και ορχήστρας του Λυκείου των Ελληνίδων αποτελούμενη από: Βασίλη Βήλο (κλαρίνο-τραγούδι), Θάνο Καρανάσιο(βιολί-τραγούδι), Βασίλη Καλαγκιά (λαούτο- τραγούδι), Μάριο Καραχάλιο και Στυλιανό Ντεβέ (κανονάκι-τραγούδι), Βαγγέλη Μητροσύλη (κρουστά), του Περιφερειακού Τμήματος Χορού του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άργους και του Περιφερειακού Τμήματος Χορού Κουτσοποδίου.
Εδώ το ταξίδι μας ξεκίνησε από τις παιδικές χορευτικές ομάδες που μας ταξίδεψαν στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τον Έβρο και τα Δωδεκάνησα, ενώ τη σκυτάλη πήραν οι ομάδες παρουσιάζοντας χορούς από την Ανατολική Ρωμυλία, την Κεντρική Μακεδονία και την Κρήτη.
Φυσικά οι χοροί από τα Μικρασιατικά παράλια δεν έλειπαν καθώς αποτίναμε κι εμείς φόρο τιμής στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.
Η παράσταση έκλεισε με την εμφάνιση της παραδοσιακής χορωδίας με τραγούδια της Πελοποννήσου που συνόδεψε χορευτικά η χορευτική ομάδα του Περιφερειακού Τμήματος Κουτσοποδίου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ κ. Παναγιώτης Σκούφης, ο κ. Νίκος Δελής Πρόεδρος ΝΠΔΔ- Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμού Δήμου Άργους – Μυκηνών, η πολιτευτής Αργολίδας κ. Σόνια Τάνταρου Κρίγγου.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς μας που βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, ιδιαιτέρως την ΚΕΔΑΜ, όλες τις κυρίες του ΔΣ, τους εθελοντές, τους χορευτές όλων των τμημάτων, τα μέλη της παραδοσιακής χορωδίας, τα μέλη της ορχήστρας, τον ΕΕΣ Περιφερειακό Τμήμα Άργους, τον Άρη Τζονευράκη και το ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΗΜΑ, τον Σύλλογο “Κίνηση Γυναικών” Κουρτακίου, φυσικά τους δασκάλους μας: Κατερίνα Δωροβίνη – Πίκουλα, Δημήτρη Αργυρόπουλο, Μάριο Καραχάλιο και Ιωάννη Χαβιαρλή οι οποίοι με χαρά και μεράκι διδάσκουν τους μαθητές του Λυκείου όλων των ηλικιών.
Τέλος, το μεγαλύτερο «Ευχαριστώ» ανήκει στους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στο Λύκειο των Ελληνίδων Άργους για 57 ολόκληρα χρόνια τώρα.
Οι δράσεις μας συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ οι εγγραφές για τη νέα λυκειακή χρονιά ξεκινούν την 1η Σεπτεμβρίου.
Καλή Αντάμωση και καλό καλοκαίρι σε όλους!

Περισσότερα Άρθρα

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ: Εορταστικό Ωράριο Μεγάλης Εβδομάδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ Μ.ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 2022 Τονίζουμε ότι ταυτόχρονα με το προτεινόμενο Εορταστικό Ωράριο, της Μ. Εβδομάδας το Σάββατο 16/4/2022 (Παραμονή της Κυριακής των Βαΐων και του Μαραθωνίου) τα καταστήματα της πόλης θα παραμείνουν ανοιχτά σύμφωνα με το ενιαίο πλαίσιο ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων κατά τη θερινή περίοδο, προς διευκόλυνση όλων καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον αυτές τις […]

Θερινές προβολές σινεμά στην Τρίπολη

Οι προβολές στον Θερινό Κινηματογράφο του Δήμου Τρίπολης ξεκινούν στις 7 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 9 Αυγούστου 2022. Όλες οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στον προαύλιο χώρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου. Σε μήνυμά του, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, αναφέρει: «Πρόλαβε (και) η γενιά μου «τα θερινά τα σινεμά»: Αύρα – Αλέα, οι παλιότεροι Έσπερο […]