13 °C Argos, GR
4 Δεκεμβρίου 2022

Τελετή απονομής των Packaging Awards 2022: Οι κορυφαίες συσκευασίες της χρονιάς

Η τελετή απονομής των Packaging Awards 2022 πραγματοποιήθηκε ζωντανά και σε κλίμα χαράς για την αγορά την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022, στο House 124 στην Αθήνα. Στην ώριμη πλέον έκτη τους διοργάνωση τα βραβεία της BOUSSIAS διοργανώνονται με τη συνεργασία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών και Συσκευασίας και επιβραβεύουν επιχειρήσεις που κατάφεραν να αποδώσουν την πραγματική αξία της συσκευασίας στο branding των προϊόντων τους. Η επιτροπή αξιολόγησης ανάδειξε τις κορυφαίες συσκευασίες της χρονιάς για την καινοτομία τους στον σχεδιασμό, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, την τεχνολογία που αξιοποιήθηκε και τις διαδικασίες, που προσδίδουν αξία σε ολόκληρη την αλυσίδα συσκευασίας ενός προϊόντος.

Οι εταιρείες που ξεχώρισαν μέσω των Packaging Awards 2022 έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στον κορυφαίο παγκόσμιο θεσμό World Star Packaging Awards 2023, που διοργανώνεται από τον World Packaging Organization.

                       Αντώνης Ποταμίτης

Ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Αντώνης Ποταμίτης, Πρόεδρος ΔΣ, Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος WEST, δήλωσε σχετικά: «Στις φετινές βραβεύσεις, εκτός από ποιοτικές, λειτουργικές, καινοτόμες, εντυπωσιακές, eco friendly συσκευασίες, είχαμε την ευκαιρία να δούμε και συσκευασίες που κάνουν τον καταναλωτή να αισθάνεται ασφαλής. Φυσικά στο μέλλον θα πρέπει να βάλουμε και νέες παραμέτρους στον σχεδιασμό της συσκευασίας, αλλά και στο υλικό που θα χρησιμοποιήσουμε. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα το 32% των εσόδων των εμπορικών επιχειρήσεων διεθνώς προήλθε από τα ψηφιακά κανάλια, ενώ το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί στο 54 % ως το 2024. Όπως καταλαβαίνουμε τα προϊόντα θα έρχονται σε επαφή με τον καταναλωτή αφού τα έχει αγοράσει και εδώ είναι καταλυτική η συμβολή των τμημάτων marketing προκειμένου να δώσουν μέσω έρευνας τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε για να οδηγήσουμε τα προϊόντα με επιτυχία στην αγορά.

Τα βραβεία στοχεύουν πέρα από τον αυτοσκοπό τους να δώσουν ερεθίσματα για αυτό που έρχεται ως τάση τα επόμενα χρόνια. Οι συμμετέχοντες στην αποψινή βραδιά, με τα έργα τους καταδεικνύουν ότι η συσκευασία είναι ένα πανίσχυρο όπλο στα χέρια των επιχειρήσεων, που περιέχει και προστατεύει το περιεχόμενο αλλά και προσελκύει τον καταναλωτή».

Οι νικητές στην τελετή απονομής είχαν την ευκαιρία να παραλάβουν τα βραβεία τους, να συζητήσουν και να φωτογραφηθούν με συνεργάτες και μέλη της επιτροπής. Η απονομή των Packaging Awards 2022 πραγματοποιήθηκε μαζί με την απονομή βραβείων των Supply Chain Awards 2022, καθώς οι εταιρείες που βραβεύονταν στους 2 διαφορετικούς κλάδους έχουν πολλά να μοιραστούν αλλά και να δημιουργήσουν συνέργειες. Η «πρωτότυπη» κάπως ενέργεια θα αξιολογηθεί, ώστε να αποφασισθεί πώς θα οργανωθεί η τελετή απονομής των 2 βραβείων την επόμενη χρονιά. Παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η δημοσιογράφος Μαρία Νικόλτσιου.

Βραβεία

Στα βραβεία συμμετείχαν εταιρείες από ένα ευρύ επιχειρηματικό φάσμα. Σε αυτό το πλαίσιο, τους κορυφαίους τίτλους της χρονιάς κέρδισαν οι: A.S Strategy Branding & Communication αναδείχθηκε (για 2η χρονιά) ως Packaging Design of the Year, η Coca Cola Τρία Έψιλον έλαβε τον τίτλο Brand of the Year και η La Petite Jumelle (επίσης για 2η χρονιά) αναδείχθηκε ως Packaging Company (Supplier) of the Year.

Στις κατηγορίες της πρώτης ενότητας «Excellent Company», Gold βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: MILK Branding Professionals, Coca Cola Tρία ‘Εψιλον, La Petite Jumelle, ABC Design Communication, DASC Branding και Pressious Arvanitidis.

Στις κατηγορίες της ενότητας «Design & Labelling», Gold βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: MILK Branding Professionals και A.S Strategy Branding & Communication (x3 βραβεία).

Στην ενότητα «Technology», με Gold βραβείο διακρίθηκαν οι εταιρείες: 3αλφα- ΑΦΟΙ Κ. Καραγεωργίου, Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός ΠΙΝΔΟΣ, PepsiCo Hellas Food & Beverages, Coca Cola Tρία ‘Εψιλον (x2 βραβεία) και Breakfast Box.

Στην ενότητα Printing, Gold βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: BEL και Nikolaou.

Στις κατηγορίες της ενότητας «Marketing», Gold βραβείο κέρδισαν οι εταιρείες: Coca Cola Tρία ‘Εψιλον, A.S Strategy Branding & Communication, 2yolk (x2 βραβεία) και ΛΥΧΝΙΑ.

Στις κατηγορίες της ενότητας «Sustainability», με Gold βραβείο διακρίθηκαν οι εταιρείες: PepsiCo Hellas Food & Beverages, KOTRONIS PACKAGING, Ελληνικά Γαλακτοκομεία και Daras Packaging.

Στην ενότητας «Supply Chain & e-shopping», Gold βραβείο απέσπασε η εταιρεία DENELPACK.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις βραβευμένες εταιρείες και τα προϊόντα που διακρίθηκαν στο http://www.packagingawards.gr

Υποστηρικτής των Packaging Awards 2022 είναι η La Petite Jumelle.

Περισσότερα Άρθρα

Ξεκίνησε η διανομή ψηφιακών υπογραφών νέου τύπου μέσω της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Δικαιοσύνης  Σε φάση υλοποίησης βρίσκεται η διανομή άυλων (νέου τύπου) ψηφιακών υπογραφών προς επιχειρήσεις και επαγγελματίες μέσω της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ). Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις να πάρουν απλά ψηφιακά εργαλεία, τα […]