fbpx
25 °C Argos, GR
24 Σεπτεμβρίου 2023

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο

Η μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο, είναι εύκολη, γρήγορη και φυσικά πεντανόστιμη. Δείτε παρακάτω τη συνταγή, η οποία είναι από το foodaholics.gr.

ΥΛΙΚΑ

3-4 μελιτζάνες
4-5 πιπεριές Φλωρίνης
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
4 αυγά
300 ml γάλα
200 ml λάδι
1 baking powder
150 γρ. φέτα
100 γρ. κεφαλοτύρι
Μαϊντανός-Άνηθος
Ρίγανη
Δυόσμο
Αλάτι-Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψήνουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
Τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και τον άνηθο.
Κόβουμε και ψημένες πιπεριές Φλωρίνης.
Αναμειγνύουμε τις μελιτζάνες με τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, μαϊντανό, άνηθο, ρίγανη, δυόσμο και την σπασμένη φέτα.
Αλατοπιπερώνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε.
Προσθέτουμε το μισό αλεύρι, το baking powder και ανακατεύουμε.
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα και απλώνουμε την ζύμη σε ταψί 34×27 με αντικολλητικό χαρτί.
Ρίχνουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 180C μέχρι να ροδίσει.
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
Βγάζουμε, κόβουμε και απολαμβάνουμε!

ΠΗΓΗ: Γόβα Στιλέτο

Περισσότερα Άρθρα

Κοκορέτσι: Η προέλευση του πασχαλινού μεζέ

Ο μεζές του καλοφαγά Το κοκορέτσι είναι ο απόλυτος μεζές για τον καλοφαγά, ένα ελληνικό ψητό έδεσμα από εντόσθια ζωών, συνήθως αρνιού, περασμένα στη σούβλα και ψημένα στα κάρβουνα. Το κοκορέτσι συνήθως ψήνεται δίπλα στο πασχαλινό αρνί, γίνεται όμως πεντανόστιμο  στο φούρνο. Είναι το κατεξοχήν φαγητό που πρωταγωνιστεί με τα υπόλοιπα ψητά της σούβλας στο τραπέζι […]