22 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Που θα πάμε σήμερα; Στη Νέα Κίο, στο Άργος, στην Επίδαυρο, στο Ναύπλιο;

 

 

 

 

Κυριακή 10 Ιουλίου, Βουλευτικό (12μ)
Στάθης Καλύβας: Η πρόκληση της πολιτικής μετάβασης

Η ομιλία θα εστιάσει στην ευρύτερη, συγκριτική και διαχρονική, διάσταση της μετεπαναστατικής πολιτικής διαδρομής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, όπου ξεχωρίζει η δίκη του. Θα εστιάσει στο φαινόμενο των «πολιτικών μεταβάσεων» και ιδιαίτερα στις μεγάλες προκλήσεις που τις χαρακτηρίζουν. Η έμφαση αυτή οδηγεί σε μια ερμηνεία της δίκης του Κολοκοτρώνη που ξεφεύγει από τα γνωστά μοτίβα του πολιτικού διχασμού, της προδοσίας ή της αδικίας που υπέστησαν οι αγωνιστές της Επανάστασης και αναδεικνύει ορισμένες καίριες πτυχές στην διαδικασία της κρατικής συγκρότησης.

Κυριακή 10 Ιουλίου, Θέατρο ΟΣΕ (9μμ)
Nosferatu, με τον Μάνο Κιτσικόπουλο
Βωβός κινηματογράφος με ζωντανή μουσική

Aπό τους πιο πολυδιάστατους σολίστ της γενιάς του, o Μάνος Κιτσικόπουλος, συνθέτει τη μουσική και αυτοσχεδιάζει συνοδεύοντας ζωντανά στο πιάνο μια ταινία-σταθμό στην ιστορία του σινεμά, το Nosferatu του Φρήντριχ-Βίλχελμ Μούρναου.

Η ταινία, γερμανικής παραγωγής του 1922, συμπληρώνει φέτος έναν αιώνα ζωής και σταθερής παρουσίας ως κορυφαίο αριστούργημα του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Αποτελεί την πρώτη κινηματογραφική μεταφορά του θρύλου του Κόμη Δράκουλα από το βιβλίο του Μπραμ Στόκερ.

Περισσότερα Άρθρα

ΕΠΣ Αργολίδας: Οι σημερινοί αγώνες στη 2η αγωνιστική της Α1 κατηγορίας

Χθες Σάββατο 29 Οκτωβρίου στο μοναδικό παιχνίδι της Α1 κατηγορίας Αργολίδας ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΡΥΑΣ κέρδισε τον ΚΕΡΑΥΝΟ ΙΡΙΩΝ στο γήπεδο ΚΙΒΕΡΙΟΥ με σκορ 3-0 Σήμερα Κυριακή 30 Οκτωβρίου έχουμε τους αγώνες:  ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ 2017 – ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 30-10-2022 ΩΡΑ : 15:00 ΓΗΠΕΔΟ ΔΑΚ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΟΡΟΥ – ΣΠΕΤΣΕΣ Κυριακή 30/10/22 ΩΡΑ: 15:00  ΓΗΠΕΔΟ ΓΑΛΑΤΑ     […]

Θανατηφόρο τροχαίο με εκτροπή Ι Χ στη Νέα Κίο

Θανατηφόρο τροχαίο έγινε λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στο 3ο χιλιόμετρο του δρόμου Άργους-Νέας Κίου, κοντά στη Χονδρική Αγορά. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 44χρονος Β.Τ. από το Άργος, ξέφυγε στη στροφή από την πορεία του με αποτέλεσμα να κάνει αναστροφή και να πέσει σε μαντρότοιχο. Η πρόσκρουση έγινε στην αριστερή πλευρά […]