25 °C Argos, GR
28 Σεπτεμβρίου 2022

Δικαιώθηκε η ΔΕΥΑΝ στην ”προεκλογική λάσπη”

Δικαίωση για την ΔΕΥΑ Ναυπλίου αλλά και για τους κατοίκους της Αγίας Τριάδας (Μέρμπακα) που δεν ”πιάστηκαν κορόιδα”, αποτελεί η δικαστική διαμάχη που έλαβε τέλος την περασμένη εβδομάδα μεταξύ της ΔΕΥΑ Ναυπλίου και της κας Καλύβα, όταν η ίδια μετά από μήνυση που κατέθεσε η Δημοτική Επιχείρηση παραμονές των δημοτικών εκλογών το 2019, με τον τότε πρόεδρο κ. Αλέξανδρο Λυκομήτρο, ύστερα από ψευδή και συκοφαντικά φέιγ βολάν που μοίρασε στην Αγία Τριάδα όπου ανάφεραν ότι το νερό του χωριού είχε εξασθενές χρώμιο*.

Η ίδια, η οποία σημειωτέον ήταν και υποψήφια με την παράταξη του κ. Αναγνωσταρά, σύμφωνα με τα πρακτικά του Τριμελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου, τα οποία ανέγνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο τότε αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Ναυπλίου κ. Καρέλης, κατηγόρησε τον πρώην Δήμαρχο Ναυπλίεων και τότε Υποψήφιο Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Αναγνωσταρά ότι εκείνος ήταν που της τα έδωσε με σκοπό να τα μοιράσει. Μάλιστα, αναφέρει, πως όλα αυτά έγιναν με στόχο να επηρεαστούν οι δημότες προεκλογικά. Τελειώνοντας την απολογία της, η κατηγορουμένη, ζήτησε συγνώμη για την πράξη της αυτή και έτσι έληξε η δικαστική διαμάχη, αφού ο σημερινός Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Γιώργος Καχριμάνης, δεν ζήτησε την περαιτέρω δίωξη της ως είχε δικαίωμα.

Τελειώνοντας την ανάγνωση, τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος, ο οποίος κατηγόρησε τον Παναγιώτη Αναγνωσταρά ενώ είπε πως δεν έχουν δικαίωμα να ομιλούν όσοι προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να κερδίσουν τις εκλογές, αφήνοντας αιχμές και για σημερινούς διεκδικητές του Δήμου, που προσπαθούν με παρόμοιους τρόπους να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Παράλληλα τόνισε ότι από εδώ και στο εξής δεν θα γίνονται ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές και θα προσφεύγει στην Δικαιοσύνη με σκοπό να προστατέψει την πόλη και τους δημότες της.

*Τι είναι το εξασθενές χρώμιο

Το εξασθενές χρώμιο που συναντάμε στο περιβάλλον είναι σχεδόν αποκλειστικά ανθρωπογενές αφού δεν υπάρχει ελεύθερο στη φύση παρά μόνο σε ορισμένα σπάνια πετρώματα. Προέρχεται κυρίως από διάφορες βιομηχανικές διεργασίες όπως η κατασκευή χάλυβα, η αποτέφρωση αποβλήτων και η παραγωγή χρωμάτων και τσιμέντων που εκπέμπουν στον αέρα, στο νερό και στο έδαφος πλήθος ενώσεων του. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, όπως και διάφορες υπηρεσίες υγείας και περιβάλλοντος ανά το κόσμο, το έχουν κατατάξει στις επικίνδυνα καρκινογόνες ουσίες. Πειράματα που έχουν γίνει σε ζώα είχαν σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση καρκίνου σε ζωτικά τους όργανα όπως τα νεφρά και όργανα του πεπτικού συστήματος.

Περισσότερα Άρθρα

Μετά τις συνεχείς οχλήσεις του Ανδρέα Πουλά το Υπουργείο Εργασίας δρομολογεί τη δημιουργία Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) στην Αργολίδα

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς, με την οποία ζητούσε τη δημιουργία Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) στην Αργολίδα ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Π. Τσακλόγλου εμφανίστηκε θετικός ότι το εν λόγω αίτημα εξετάζεται από τον ΕΦΚΑ και οδεύει προς υλοποίηση. Ο κ. […]

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ: «Οι αγρότες της Αργολίδας είναι σε απόγνωση, περιμένουν τις εκτιμήσεις των ζημιών και την έγκαιρη πληρωμή των αποζημιώσεων»

Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή «Οι αγρότες της Αργολίδας είναι σε απόγνωση, περιμένουν τις εκτιμήσεις των ζημιών και την έγκαιρη πληρωμή των αποζημιώσεων»  Συγκεκριμένες απαντήσεις αναφορικά με το πότε θα ξεκινήσουν οι εκτιμήσεις των ζημιών από τον παγετό της 26ης Ιανουαρίου στο Νομό Αργολίδας, καθώς και αν θα γίνουν ανά ζώνη ή εξατομικευμένα ζήτησε ο […]