27 °C Argos, GR
11 Αυγούστου 2022

Αλλού με τρίβεις γούμενε κι αλλού με σφάζει ο πόνος….

Πουλάς vs Χειβιδόπουλος και στο βάθος Χρηστίδης

Είδαμε τις προηγούμενες ημέρες μία συνέντευξη στο SUPERTV που συζητήθηκε πολύ. 

Ήταν μία επιτυχία της Σοφίας Μπαλή που πήρε συνέντευξη από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννη Μαλτέζο και εκεί ειπώθηκαν πολλά και διάφορα….

Μίλησε καταρχήν για το έργο της παράταξης Νίκα που ειδικά στην Αργολίδα δεν το λες και λίγο. Να θυμίσω ότι η Αργολίδα τα τελευταία τρία χρόνια ερχόταν πρώτος νομός στην απορρόφηση του ΠΔΕ, έγιναν δρόμοι, έγιναν διαγραμμίσεις, έγιναν γήπεδα, προχώρησε ο Ανάβαλος, παραγγέλθηκαν μελέτες, καθαρίστηκαν ρέμματα, συγυρίστηκε η περιφέρεια, γίνανε πράγματα που δεν είχαν γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Ο Νίκας άλλωστε το ξέρει το παιχνίδι, όσο κανένας. Και ο Μαλτέζος έχει αποδειχτεί …ο πιο καλός ο μαθητής…! 

[hfe_template id='397365']

Αυτά όμως δεν ήταν καινούργια. Τα είχε παρουσιάσει και πάλι  και σε άλλες συνεντεύξεις, στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Άλλωστε ο Μαλτέζος είναι από εκείνους τους τύπους που ό,τι έκαναν το ανέβαζε κατευθείαν στο Facebook. Ήταν κι αυτός ένας λόγος να σκάνε κάποιοι…

Το θέμα είναι όμως αυτά που δεν είχε ξαναπεί ο Μαλτέζος και τα είπε πρώτη φορά. Εκεί ήταν που ανέβηκε πάλι το θερμόμετρο. 

Είπε λοιπόν ότι ο ίδιος βάζει θέματα στο τραπέζι για συζήτηση σχετικά με την πόλη του, το Άργος και αντί να γίνεται κουβέντα μήπως και βρεθούν λύσεις, ο Δήμαρχος του κάνει επίθεση.  Θύμισε το τί έγινε όταν αποκάλυψε πριν από λίγο καιρό ότι αδίκως περιμένουν οι Αργολιδείς να δουν μουσικό σχολείο στην Προσύμνη γιατί απλούστατα ο ίδιος ο Δήμος πήρε απόφαση το Νοέμβρη να  καταργήσει το έργο. Και όχι μόνο αυτό αλλά δεν ενημέρωσε και κανέναν για αυτό!

Είπε λοιπόν όταν τον πίεσε η Σοφία Μπαλή στη συνέντευξη και άλλα. Είπε για το θέμα της Αστικής Ανάπλασης , κονδύλι Ευρωπαϊκό που περνά κι αυτό από την Περιφέρεια, ότι έδιναν στο Άργος και στο Ναύπλιο μαζί 12 εκατομμύρια, από 6 στην καθεμιά πόλη. Το Ναύπλιο τα πήρε, φτιάχνει την Αιγίου, φτιάχνει τον Ψαρομαχαλά, φτιάχνει την πλατεία Αγίου Σπυρίδωνας, φτιάχνει κοινωνικές δομές. Το Άργος; Δεν έκανε τίποτα απολύτως τίποτα. Κλείνει το ένα μαγαζί μετά το άλλο στο Άργος, ανοίγουν συνέχεια στο Ναύπλιο καινούργια, πολλές φορές μάλιστα από Αργείους. Φεύγουν τα μαγαζιά, φεύγει ο κόσμος, το ιστορικό Άργος γίνεται ένα χωριό. Δεν είπε μόνο αυτά ο Γιάννης Μαλτέζος.

Μίλησε μετά για το πως έχασε την ευκαιρία η Αργολίδα να έχει νερό καθαρό, φτηνό και άφθονο. Μας έδινε το Υπουργείο 13 ολόκληρα εκατομμύρια για να φτιαχτεί εργοστάσιο νερού στον Ανάβαλο, χωρίς να δώσει κανένας Αργείος ή κανένας Ναυπλιώτης φράγκο. Και το νερό αυτό θα ήταν πεντακάθαρο και σε όση ποσότητα θέλαμε. Το Άργος όμως δεν τα πήρε και χάθηκε το πρόγραμμα, χάθηκαν τα εκατομμύρια, τα πήραν άλλοι. Κι όλα αυτά τη στιγμή που το νερό στο Άργος έχει μία από τις πιο ψηλές τιμές στην Ελλάδα ανά κυβικό (παίζει να είναι και το ακριβότερο είπε ο Μαλτέζος. Το ψάχνω και θα σας κρατώ ενήμερους). 

Εγώ θα περίμενα από τον Δημήτρη Καμπόσο να καλέσει τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και να συνεργαστούν για το καλό των πολιτών, αλλά αντί να συμβεί αυτό, είπε ότι ο Μαλτέζος κακώς ανησυχεί τον κόσμο όταν είπε ότι ο οικισμός στους Μύλους επάνω από τη Λέρνη δεν έχει βιολογικό (που δεν έχει) και ότι δίπλα από τη Λέρνη υπάρχει κοιμητήριο (που έχει). Απείλησε δε με στρατιές δικηγόρων που θα μηνύσουν τον Μαλτέζο για ποιο λόγο δεν κατάλαβα, αλλά επειδή έχει έξυπνους συνεργάτες κάποιος του είπε μπάστα δήμαρχε, δεν είπε τίποτα που να μπορούμε να του κάνουμε μήνυση . Χρόνια τώρα το ξέρουμε ότι συμβαίνει αυτό, θυμάμαι δεκάδες ρεπορτάζ με τον τότε δήμαρχο Λέρνας Μιχάλη Χασάπη να αναδεικνύει το πρόβλημα και να προσπαθεί να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή βιολογικού στους Μύλους και να χρηματοδοτηθεί επίσης η μεταφορά του νεκροταφείου. 

Περίμενα από τον Δήμαρχο μόνο ένα ,να δει και προσπαθήσει να δώσει λύση στα θέματα που ανέδειξε ο Μαλτέζος, να δει για ποιο λόγο χάνονται τα έργα; για ποιο λόγο χάνονται τα εκατομμύρια; γιατί έχει σταματήσει η ανάπτυξη του άλλοτε εμπορικού κέντρου της Πελοποννήσου…

Περισσότερα Άρθρα

Ανδρέας Πουλάς: Καθυστέρηση στην πληρωμή των επικουρικών γιατρών

Την τρίμηνη καθυστέρηση στη μισθοδοσία των επικουρικών γιατρών επισημαίνει ο Ανδρέας Πουλάς με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή. Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής απευθυνόμενος στον Υπουργό Υγείας ζητά να πληροφορηθεί τους λόγους για τους οποίους καθυστερεί η πληρωμή των επικουρικών γιατρών, καθώς και τις προθέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τη μονιμοποίησή τους. Ακολουθεί ολόκληρο το […]

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας οι εκδηλώσεις για την Β΄ Εθνοσυνέλευση στο Άστρος

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας θα παρευρεθεί την  Παρασκευή στο Άστρος, στις εκδηλώσεις οι οποίες θα γίνουν -παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου– για την επέτειο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στην πιο πάνω περιοχή της Κυνουρίας μεταξύ 29 Μαρτίου και 18 Απριλίου 1823. Τις εκδηλώσεις διοργανώνει ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, προσαρμόζοντας το πρόγραμμα […]