17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Αργολίδας για την ΠΥΡΚΑΓΙΑ στην ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

Με αγωνία και ενσυναίσθηση παρακολουθούμε από χθες το απόγευμα την φυσική καταστροφή, απόρροια πυρκαγιάς, που έπληξε την περιοχή του Δήμου Ερμιονίδας. Όλη η προσοχή μας, οι σκέψεις μας και η συμπαράσταση μας βρίσκονται με τους πληγέντες.

Σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση που έχουμε, η φωτιά έχει περιοριστεί στο μέγιστο βαθμό και έχει εκκινήσει η πρώτη αποτίμηση της κατάστασης. Άξιο συγχαρητηρίων το πυροσβεστικό σώμα, το οποίο με τις ακριβείς θαρραλέες και συντονισμένες προσπάθειες του κατάφερε να φέρει εις πέρας άλλη μια δύσκολη αποστολή πυρόσβεσης χωρίς να χαθεί ανθρώπινη ζωή, σε μια εποχή προκλήσεων κατά την οποία τα αιτήματα στελέχωσής του και υλικοτεχνικής αναβάθμισής του ανά την επικράτεια απευθύνονται σε κυβερνητικά ώτα μη ακουόντων.

Καίρια και η υποστήριξη των πυροσβεστικών δυνάμεων από τα σώματα της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Ερμιονίδας αλλά και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Παράδειγμα προς μίμηση οι εθελοντές και οι εργαζόμενοι της ξενοδοχειακής μονάδας «AMANZOE», οι οποίοι χωρίς δεύτερη σκέψη και με όλες τους τις δυνάμεις συνέδραμαν των προσπαθειών για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, την διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής, του περιβάλλοντος και των περιουσιών.

Επικροτούμε την πρόθεση της ιδιωτικής επιχείρησης, που εκμεταλλεύεται την ανωτέρω αναφερθείσα ξενοδοχειακή μονάδα να διαφυλάξει στο ακέραιο όλα τα εργασιακά δικαιώματα των ανθρώπων, που προσφέρουν την μισθωτή τους απασχόληση προς αυτή και απορρέουν από τις συμβάσεις εργασίας τους.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αργολίδας δηλώνει απερίφραστα ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επανέλθει η κατάσταση στην πληγείσα περιοχή της Ερμιονίδας στην πρωτέρα της κατάσταση.

Θα επιδιώξουμε και παράλληλα θα σταθούμε αρωγοί σε οποιαδήποτε προσπάθεια αναδάσωσης της περιοχής, στην κατασκευή έργων πυροπροστασίας, ενίσχυσης του πυροσβεστικού σώματος, και παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Οι άνθρωποι αλληλέγγυοι μπορούν να υπερκεράσουν οποιαδήποτε δυσκολία.

 

Με τιμή,

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Περισσότερα Άρθρα

Συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου- Δήμου Ναυπλιέων για την μαρίνα του Ναυπλίου

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι προφανές ότι θα κινηθεί σύμφωνα με τις επιλογές του Δήμου Ναυπλιέων, όσον αφορά το θέμα του έργου της μαρίνας του Ναυπλίου. Αυτό σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο Ναύπλιο με τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου Τάσο Ζαφείρη, […]

Δελτίο Τύπου “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ” – Υποψήφιος ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΚΟΥΡΑΣ

Ο Νικόλαος Σκούρας του Πέτρου και της Πέτρας-Μαρίας  ήταν  ένας από τους 50 πρώτους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους,  που εντάχθηκαν  στην “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ” την 03.02.2023. Κατοικεί μόνιμα στο Μοναστηράκι και είναι αγρότης. Ο πατέρας του Πέτρος Σκούρας είχε διατελέσει πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μοναστηρακίου του Καποδιστριακού Δήμου Μυκηναίων. Ο Νίκος,  που πάντα τον ενδιέφερε η ενασχόληση με τα κοινά, αποφάσισε […]