19 °C Argos, GR
7 Οκτωβρίου 2022

Νοσοκομείο Άργους: Κλείνει και η Γυναικολογική Κλινική;;

Μια γενική εικόνα της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Άργους είναι τουλάχιστον απογοητευτική. Η Ψυχιατρική Κλινική έχει αναστείλει τη λειτουργία της, η Παιδιατρική δεν λειτούργησε ποτέ, η Νευρολογική είναι ανύπαρκτη, οι ελλείψεις ιατρών στις  κλινικές  Ουρολογική, Νεφρολογική είναι μια πραγματικότητα. Επίσης, πραγματικότητα είναι η εξάντληση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού της μονάδας από την έλλειψη προσωπικού σε όλους σχεδόν τους τομείς. Παρόλα αυτά φτάσαμε στο σημείο  να απειλείται με υπολειτουργία και η Γυναικολογική Κλινική.

Είναι πλέον ολοφάνερη η κατάρρευση της λειτουργίας του   νοσοκομείου. Αυτή η  κατάρρευση του  νοσοκομείου είναι  αποτέλεσμα της πολιτικής υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και υποβάθμισης  του ΕΣΥ που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις. Στόχος τους : αφού πρώτα αποδιοργανωθούν οι δημόσιες δομές υγείας, να παραδοθούν στον ιδιωτικό τομέα.

Οι ειδήσεις που καταφθάνουν για τις εξελίξεις στα νοσοκομεία όλης της χώρας, επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες μας και  φανερώνουν το μέλλον που προγραμματίζεται  και στα νοσοκομεία του νομού. Θα αναφερθούμε στους  γειτονικούς νομούς. Το γνωστό Νοσοκομείο Σπάρτης  είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου  Δικαίου. Το νέο Νοσοκομείο που ετοιμάζεται θα λειτουργεί ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), δηλαδή ως επιχείρηση του Δημοσίου. Θα λειτουργεί  με όρους αγοράς, όπως κάθε ΝΠΙΔ του δημοσίου (βλ ΔΕΗ). Θα λειτουργεί ως επιχειρηματική μονάδα, δηλαδή ο λαός της Λακωνίας,  καλείται να πληρώσει τη νοσηλεία του. Παράλληλα, στο Νοσοκομείου Κορίνθου, πρόσφατα, έγινε ανάθεση σε εργολάβους των υπηρεσιών εστίασης, φύλαξης, καθαριότητας. Για να προκύψει το ανάλογο κέρδος του ιδιώτη θα χρειαστεί οι ασθενείς να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Αυτά σηματοδοτούν πώς εννοεί η κυβέρνηση το «νέο ΕΣΥ» που νομοθέτησε.  Αυτά σηματοδοτούν πώς εννοεί η  Ευρωπαϊκή  Ένωση την  μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες».

Την ολοφάνερη  κατάρρευση της λειτουργίας του νοσοκομείου Άργους, συνεχίζουν να παρακολουθούν η Περιφέρεια, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, ο Δήμος, οι βουλευτές μας. Αρκούνται σε ανώδυνες υποσχέσεις, μεγάλες κουβέντες, επερωτήσεις, συναντήσεις και επισκέψεις. Είναι οι ίδιοι που στηρίζουν τις πολιτικές υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και υποβάθμισης  του ΕΣΥ. Δεν μπορούμε να τους ακολουθήσουμε στην τακτική που πορεύονται.

Αποφασίσαμε να καλέσουμε όλους τους συμπολίτες μας στην προσπάθεια να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν υγεία. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συσπειρωθούμε και  να αντιπαλέψουμε την υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας. Να αγωνιστούμε  ενάντια σε κάθε σχέδιο ιδιωτικοποίησης και διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των δομών του. Ενάντια στα ΣΔΙΤ και στους σχεδιασμούς για το «νέο ΕΣΥ» που περιλαμβάνει κλείσιμο δομών, συγχωνεύσεις και ιδιωτικοποίηση.

29/6/ 2022

Ομάδα γυναικών Άργους (Μέλος της ΟΓΕ)

Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Λάλουκα  “Αμυμώνη”

Ομάδα γυναικών Ναυπλίου (Μέλος της ΟΓΕ)

 

Περισσότερα Άρθρα

Κατάθλιψη: Τι μήνυμα θέλει να μου δώσει;

Μήπως αισθάνεσαι πως βρίσκεσαι σε ένα σκοτεινό τούνελ, μέσα σε ένα πηγάδι; Μήπως νιώθεις ένα βάρος να σε διαπερνά σαν να σε τραβάει κάτι προς τα κάτω, σαν να είσαι δεμένος με αόρατες αλυσίδες, σαν να έχεις μπει σε ένα φαύλο κύκλο απόγνωσης και απελπισίας; Αναρωτιέσαι τι μπορεί να σου συμβαίνει και δεν αναγνωρίζεις τον […]

Εμβόλιο – Τρίτη δόση: Ποιοι ΔΕΝ πρέπει να την κάνουν – Όλοι οι συνδυασμοί

Δημοσίευση οδηγιών σχετικά με το πότε και με ποιο εμβόλιο θα κάνουν την τρίτη δόση όσοι εμβολιασμένοι νόσησαν, προανήγγειλε  ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση για την πορεία της εμβολιαστικής κάλυψης στην χώρα μας. Όπως διευκρίνισε ο γγ οι οδηγίες θα ανέβουν μέχρι αύριο στις 12 μεσημέρι στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr […]