15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου: Επίθεση και τραυματισμός φύλακα από συνοδό ασθενούς

 Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 23 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της εφημερίας του νοσοκομείου, σημειώθηκε επίθεση και τραυματισμός φύλακα του νοσοκομείου από συγγενείς νοσηλευόμενου ασθενούς, οι οποίοι μάλιστα διαπληκτίστηκαν και απείλησαν και άλλους, παρευρισκόμενους συνοδούς!!!

Το απαράδεκτο περιστατικό προστίθεται σε αντίστοιχα περιστατικά εριστικής και επιθετικής συμπεριφοράς συνοδών ασθενών στο νοσοκομείο μας.

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά.

Στην αύξηση των επιθέσεων σε βάρος συναδέλφων συμβάλλει η συνεχιζόμενη εκστρατεία συκοφάντησης των υγειονομικών ως συλλήβδην «διεφθαρμένων», ως δήθεν «συνυπεύθυνων» για τα προβλήματα στις δημόσιες μονάδες υγείας. Έτσι συγκαλύπτεται ότι η βαθύτερη αιτία της απαράδεκτης κατάσταση των δημόσιων μονάδων υγείας είναι η υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος, προς όφελος της επέκτασης της επιχειρηματικής δράσης. Οπωσδήποτε όμως το άγχος, η αγωνία, η συναισθηματική φόρτιση ακόμη και τα προβλήματα στην λειτουργία των νοσοκομείων δεν δικαιολογούν την στοχοποίηση και την επίθεση κατά εργαζομένων, που δεν ευθύνονται γι αυτά. Αντίθετα, τέτοιες συμπεριφορές προσθέτουν προβλήματα και υποβαθμίζουν περαιτέρω το νοσοκομείο μας.

Οι συχνές επιθέσεις κάνουν επιτακτική την ανάγκη να εξασφαλιστεί, με κρατική ευθύνη,  πλήρης νομική κάλυψη και στήριξη στους υγειονομικούς, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Για να μην επαναληφθούν παρόμοια απαράδεκτα περιστατικά σε βάρος υγειονομικών, ζητάμε:

► να κινηθούν οι αναγκαίες νομικές διαδικασίες για τους εμπλεκόμενους στις επιθέσεις και προπηλακισμούς σε βάρος υγειονομικών

► να εξασφαλίζεται πλήρης νομική στήριξη και κάλυψη στους εργαζόμενους, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους

► να ενισχυθεί η φύλαξη του νοσοκομείου, με πρόσληψη επιπλέον μόνιμων εργαζομένων. Να μην ανατεθεί η φύλαξη σε ιδιωτική εταιρεία και οι εργολαβικοί και συμβασιούχοι φύλακες να προσληφθούν από το νοσοκομείο με μόνιμη σχέση εργασίας και πλήρη δικαιώματα.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου

Περισσότερα Άρθρα

ΕΠΣ Αργολίδας: Οι σημερινοί αγώνες στη 2η αγωνιστική της Α1 κατηγορίας

Χθες Σάββατο 29 Οκτωβρίου στο μοναδικό παιχνίδι της Α1 κατηγορίας Αργολίδας ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΡΥΑΣ κέρδισε τον ΚΕΡΑΥΝΟ ΙΡΙΩΝ στο γήπεδο ΚΙΒΕΡΙΟΥ με σκορ 3-0 Σήμερα Κυριακή 30 Οκτωβρίου έχουμε τους αγώνες:  ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ 2017 – ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 30-10-2022 ΩΡΑ : 15:00 ΓΗΠΕΔΟ ΔΑΚ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΟΡΟΥ – ΣΠΕΤΣΕΣ Κυριακή 30/10/22 ΩΡΑ: 15:00  ΓΗΠΕΔΟ ΓΑΛΑΤΑ     […]