22 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Στρατηγική εξοικονόμησης ενέργειας – 3 απλά βήματα για να μειώσετε το λογαριασμό ενέργειας σας

Εάν κάθε φορά που ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος φτάνει στην πόρτα σας τρομάζετε με τις χρεώσεις που θα αντικρύσετε, τότε πιθανόν να έχει έρθει η στιγμή να κάνετε μερικές αλλαγές για να εξοικονομήσετε χρήματα και να επωφεληθείτε από φθηνότερο ρεύμα. https://fthinorevma.gr/revma/poia-etaireia-exei-fthinotero-revma/

Μπορείτε εύκολα να μειώσετε τη χρήση ενέργειας στο σπίτι σας, κάνοντας κάποιες αλλαγές στις καθημερινές σας συνήθειες. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε κρύο ντους ή να κλείσετε τα παράθυρα. Η ενεργειακή απόδοση και το ευχάριστο εσωτερικό περιβάλλον λειτουργούν συνδυαστικά. Αυτές οι αλλαγές θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα αλλά ταυτόχρονα θα κάνει το σπίτι σας πιο άνετο.

Βήμα 1: Συνέπεια πληρωμής

Σε μερικές εταιρείες παροχής ρεύματος όπως η ΔΕΗ, η συνεπεία πληρωμής επιβραβεύεται. Μπορείτε να επωφεληθείτε από την έκπτωση συνέπειας και να μειώσετε το μηνιαίο κόστος λογαριασμών ρεύματος. Είναι σημαντικό να αποκωδικοποιείτε τις χρεώσεις του λογαριασμού σας και να μπορείτε να ερμηνεύσετε τους αριθμούς. Αυτό θα σας βοηθήσει να γνωρίζετε ποια είναι η τιμή κιλοβατώρας, ποια είναι η κατανάλωση που κάνετε ανά περίοδο, ποιες ώρες της ημέρας καταναλώνετε περισσότερο ρεύμα και με τις ανάλογες προσαρμογές στην καθημερινότητα σας να μειώσετε την κατανάλωση σας στο αναγκαίο. (https://fthinorevma.gr/revma/ekptosi-synepeias/)

Βήμα 2 : Ελαχιστοποιείστε τις απώλειες

Αντιπροσωπεύοντας περίπου το 18 τοις εκατό της απώλειας θερμότητας σε ένα τυπικό σπίτι, τα παράθυρα είναι ο πιο αδύναμος κρίκος, όπως η εξωτερική άμυνα του σπιτιού σας έναντι της απώλειας θερμότητας. Για να μειώσετε τον ενεργειακό σας λογαριασμό, συνιστάται να βελτιώσετε την απόδοσή του σπιτιού σας παράθυρα αλουμινίου καθώς και με εξωτερική μόνωση. Ένας ειδικός σύμβουλος μπορεί να σας ενημερώσει για το ποιες αλλαγές να αναβάθμιζαν το σπίτι σας ενεργειακά.

Ένα άλλο σημείο στο όποιο πρέπει να δώσετε προσοχή είναι οι ηλεκτρικές συσκευές και η απενεργοποίηση τους, όταν δεν τις χρησιμοποιείτε. Οι συσκευές αυτές, εξακολουθούν να καταναλώνουν ρεύμα ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιούνται. Οι φετινές λυχνίες και τα ρολόγια μερικών συσκευών όπως είναι ο φούρνος μικροκυμάτων ή η καφετιέρα, επίσης καταναλώνουν πολύ ενεργεία όταν βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής.

Βήμα 3: Σύγκριση παρόχων ενέργειας

Με τόσες διαθέσιμες επιλογές σήμερα σε παρόχους ρεύματος, είναι πολύ εύκολο να εξετάσετε ποιος καλύπτει τις ανάγκες του νοικοκυριού σας. Υπάρχουν πάροχοι ενέργειας που συνδυάζουν παροχή ρεύματος και φυσικού αεριού για μεγαλύτερη εξοικονόμηση χρημάτων.
Είναι σημαντικό να συγκρίνετε τις διαθέσιμες επιλογές πριν καταλήξετε σε κάποια που τελικά δεν θα ικανοποιεί τις ανάγκες σας.

Πραγματικά δεν είναι τόσο δύσκολο να μειώσετε τον λογαριασμό ρεύματος, το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε είναι τα βήματα για να φτάσετε εκεί και τα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν. Αλλάζω ρεύμα, συνήθειες, προστατεύω το περιβάλλον άλλα και το πορτοφόλι μου.(https://fthinorevma.gr/revma/allagi-paroxou/)

Περισσότερα Άρθρα

«Πράσινες Αποστολές – Green Missions» -Μαθαίνουμε να ανακυκλώνουμε σωστά & Κερδίζουμε δώρα! Μπες στον διασκεδαστικό κόσμο της ανακύκλωσης!

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων προσφέρει στους δημότες την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στον κόσμο της ανακύκλωσης, μέσα από ολιγόλεπτες εκπαιδευτικές «Πράσινες Αποστολές – Green Missions». Ο χρήστης ολοκληρώνοντας τους απαιτούμενους στόχους, κερδίζει επιπλέον πόντους επιβράβευσης από το ενημερωτικό υλικό και παράλληλα αποκτά συμμετοχή σε κληρώσεις Followgreen για υπέροχα δώρα. Κάθε […]

Κώστας Τζιούμης: «Νοιαζόμαστε για το περιβάλλον με έργα και πράξεις»

Εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του Πιλοτικού προγράμματος χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμων αστικών αποβλήτων, μέσω Γωνιών Ανακύκλωσης, στο Δήμο Τρίπολης, πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Πολυκέντρου Ανακύκλωσης, στην πλατεία Άρεως, τη το πρωί της Τρίτης (3/10/2023). Μία εκδήλωση που οργάνωσε ο Περιφερειακός Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου (ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου), στο πλαίσιο της υλοποίησης του ολοκληρωμένου Προγράμματος Διαχείρισης […]