19 °C Argos, GR
7 Οκτωβρίου 2022

Καθαριότητα σπιτιού: Σημεία που πρέπει να προσέξουμε

Ο καθαρισμός του σπιτιού είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνεται τακτικά. Αυτό είναι απαραίτητο για τη δημιουργία ενός άνετου και υγιούς περιβάλλοντος στο σπίτι. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν αυτή τη διαδικασία πολύ ενοχλητική και βαρετή, ειδικά αν δεν έχουν αρκετό χρόνο.

Σε ποιους τομείς πρέπει να δίνουμε προσοχή κατά τον καθαρισμό;

Ο καθαρισμός του σπιτιού περιλαμβάνει βασικές καθημερινές εργασίες. Αυτό περιλαμβάνει το σφουγγάρισμα, το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα, το ξεσκόνισμα κ.λπ. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές άλλες περιοχές που πρέπει να καθαρίζονται κατά διαστήματα.

Καθαρισμός χαλιών

Ο καθαρισμός χαλιών είναι ένα από τα πιο δύσκολα μέρη του νοικοκυριού. Για να είναι τα  παιδικά χαλιά https://my-carpet.gr/product-category/xalia-carpets/paidika-xalia/  και τα χαλιά σαλονιού https://my-carpet.gr/product-category/xalia-carpets/ ωραία για μεγάλο χρονικό διάστημα, πρέπει να τα φροντίζουμε καθημερινά σκουπίζοντάς τα με ηλεκτρική σκούπα. Είναι επίσης σημαντικό να αφαιρούμε εγκαίρως τους λεκέδες που εμφανίζονται. Αν περιμένουμε πολύ καιρό πριν αφαιρέσουμε τους λεκέδες ή τη βρωμιά από τα χαλιά μας, η απομάκρυνσή τους θα είναι πολύ πιο δύσκολη και χρονοβόρα. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε τα χαλιά κρεβατοκάμαρας και τα χαλιά σαλονιού είναι η χρήση επαγγελματικών μηχανημάτων καθαρισμού χαλιών, όπως οι ατμοκαθαριστές ή τα στεγνά καθαριστήρια. Αυτά τα μηχανήματα έχουν σχεδιαστεί για να αφαιρούν ακόμη και βαθύτατους λεκέδες χωρίς να καταστρέφουν τις ίνες του χαλιού κατά τη διαδικασία καθαρισμού.

Καθαρισμός δαπέδου

Οι μέθοδοι καθαρισμού χαλιών είναι διαφορετικές από τον καθαρισμό δαπέδου. Πρώτα απ’ όλα, είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε αν το δάπεδο είναι λείο ή τραχύ. Εάν έχετε δάπεδο από μασίφ ξύλο τύπου παρκέ, θα πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό το ζήτημα.

Η πρώτη σύσταση για δάπεδα από μασίφ ξύλο είναι να μην καθαρίζετε όσο το δυνατόν περισσότερο με νερό ή σαπουνόνερο. Επειδή αυτά τα δάπεδα είναι κατασκευασμένα από φυσικό ξύλο και το νερό θα απορροφηθεί από αυτά και θα αφήσει λεκέδες με την πάροδο του χρόνου. Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε ειδικά προϊόντα σφουγγαρίσματος για ξύλινα δάπεδα στον καθημερινό καθαρισμό.

Καθαρισμός κουζίνας

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η κουζίνα είναι ένας από τους πιο δύσκολους χώρους όσον αφορά τον καθαρισμό. Αρχικά, θα πρέπει να ξεκινήσουμε αφαιρώντας όλα τα αντικείμενα από τους πάγκους ώστε να μπορούμε να φτάσουμε σε όλα τα σημεία. Το επόμενο βήμα είναι να τα σκουπίσουμε καλά με ένα αντιβακτηριδιακό ή απολυμαντικό προϊόν. Αν υπάρχουν λεκέδες από λίπος, μπορείτε να τους αφαιρέσετε με ξύδι αναμεμειγμένο με νερό. Επίσης, στο χώρο της κουζίνας, μην ξεχάσετε να καθαρίσετε το φούρνο, αν είναι απαραίτητο, συνιστάται να το κάνετε τουλάχιστον 2 φορές το μήνα.

Περισσότερα Άρθρα

Πλούσιο πρόγραμμα στη «ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ 2019»

Οι εκδηλώσεις της «ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ» που διοργανώνει και φέτος ο Προοδευτικός Σύλλογος “Ο Παλαμήδης”, ο Σύλλογος Απανταχού Ναυπλιέων ” Ο Ναύπλιος”, ο Δήμος Ναυπλιέων και η Λιμενική Αρχή Ναυπλίου καθιερώθηκαν ως θεσμός στην συνείδηση των Ναυπλιέων και των επισκεπτών της Αργολικής Πρωτεύουσας Η «ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ 2019» αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό γεγονός για την πολιτιστική ζωή […]

Συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο στο Άργος

Στο Δημαρχιακό Κατάστημα στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Οδός Καποδιστρίου αριθ. 9 – ισόγειο) στις 17 Ιουλίου 2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:30, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση του Σώματος, (θα διεξαχθεί), δια ζώσης, κεκλεισμένων των θυρών με τα παρακάτω θέματα: 1. Περί υποβολής πρότασης με τίτλο: «Αναβάθμιση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων 1ου Γυμνασίου Άργους», […]