27 °C Argos, GR
11 Αυγούστου 2022

Η εξέλιξη της προπόνησης στο σπίτι

Το Fitness είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Ακόμη και με την τρέχουσα οικονομική κρίση, οι προβλέψεις του κλάδου πιστεύουν ότι το τμήμα της αγοράς οικιακής γυμναστικής θα συνεχίσει να αυξάνεται, ενώ οι ασκούμενοι επιλέγουν τις προπονήσεις στο σπίτι αντί να ανανεώνουν τη συνδρομή τους στο γυμναστήριο.

Οι προπονήσεις αεροβικής σε βίντεο ήταν η πρώτη μορφή γυμναστικής για το σπίτι. Στη δεκαετία του 1980, η Jane Fonda έκανε δημοφιλή το αερόμπικ και έφερε το βίντεο ασκήσεων με την πρώτη της προπόνηση Jane Fonda’s Workout που κυκλοφόρησε το 1982. Η προπόνηση ξεκίνησε ένα κίνημα  όχι μόνο αεροβικής αλλά και γυμναστικής στο σπίτι. Η προπόνηση πούλησε περισσότερα από 17 εκατομμύρια αντίτυπα. Με το VCR να υπάρχει σε πολλά σπίτια, η αγορά βίντεο με ασκήσεις για το σπίτι άρχισε να αναπτύσσεται.

Η δεκαετία του 1980 έδωσε επίσης την αφορμή για την έναρξη πολλών τηλεοπτικών προγραμμάτων τα οποία συμπεριλάμβαναν βίντεο προπονήσεων, ενταγμένα στο καθημερινό πρωινό πρόγραμμα.

[hfe_template id='397365']

Στη δεκαετία του 1990 εμφανίστηκαν τα step aerobics.
Με την απελευθέρωση των κανονισμών της FCC στα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του ογδόντα, υπήρξαν μέσα που εκτόξευσαν περαιτέρω την ανάπτυξη της βιομηχανίας οικιακής γυμναστικής. Στη δεκαετία του 1990, συνεχίστηκε η διάδοση της προπόνησης από το σπίτι και της προπόνησης με εξοπλισμό στο σπίτι. Οι προπονήσεις με βίντεο στο σπίτι δεν γίνονταν πλέον μόνο για αρχάριους ή γυναίκες. Πολλές προχωρημένες προπονήσεις άρχισαν να γίνονται βίντεο.

Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων που οδήγησαν σε βίντεο προπονήσεων, από το ταπεινό ξεκίνημα της αερόμπικ μέχρι το kickboxing, τη γιόγκα, το πιλάτες, τον χορό, το MMA, τα kettlebells, την προπόνηση ενδυνάμωσης και το spinning. Σήμερα, μέσα από τα  ριάλιτι  διασημοτήτων παρακινούν πολλούς περισσότερους να ξεκινήσουν να αθλούνται από το σπίτι. Οι προπονήσεις στο σπίτι και η έμπνευση από τα ριάλιτι, έχουν οδηγήσει αρκετούς ανθρώπους με βάση τα όσα μαθαίνουν, να δημιουργούν δικές τους προπονήσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους.

Οι προπονήσεις σήμερα

Οι ασκήσεις στο σπίτι έκαναν το άλμα από τα προγράμματα της τηλεόρασης στο VHS και μετά στα DVD. Σήμερα, πολλές προπονήσεις είναι διαθέσιμες ως ψηφιακές λήψεις ή μπορούν να μεταδοθούν ζωντανά στον υπολογιστή του σπιτιού σας. Πολλοί νέοι εκπαιδευτές στην αγορά διαθέτουν προπονήσεις στο YouTube ως τρόπο να κερδίσουν δημοτικότητα. Υπάρχουν διαθέσιμοι ιστότοποι που προσφέρουν κριτικές, αναλύσεις και αποσπάσματα πολλών προπονήσεων. Με τόσες πολλές επιλογές που είναι διαθέσιμες σήμερα, είναι μια ευκαιρία να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προπονείστε από τον χώρο του σπιτιού σας. Είναι μια διαδικασία που θα σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήματα, ενώ παράλληλα θα διατηρείστε σε φόρμα. Τα πολυόργανα γυμναστικής https://www.kinissis.eu/organa-gymnastikis/myiki-endynamosi/polyorgana-gymnastikis αποτελούν εξαιρετική επιλογή ώστε να διαμορφώσετε στο σπίτι σας ένα προσωπικό χώρο γυμναστικής . Τα όργανα γυμναστικής https://www.kinissis.eu/organa-gymnastikis μπορούν να συνδυαστούν αποτελεσματικά κατά την διάρκεια μιας προπόνησης για να γυμνάσουν ταυτόχρονα διαφορετικές μυϊκές ομάδες.

Τα αποτελέσματα είναι ορατά στο σώμα και φυσικά στον οργανισμό σας γενικότερα. Μην παραμελείτε τη φυσική σας κατάσταση. Με απλούς τρόπους μπορείτε να εντάξετε την γυμναστική στην καθημερινότητά σας.

 

Περισσότερα Άρθρα

Εικόνες από τον Δρόμο Αξιών του 1ου Συστήματος Προσκόπων Άργους

Ο Δρόμος Αξιών αφιερωμένος στις πανανθρώπινες αξίες που διοργανώνει κάθε χρόνο το 1ο Σύστημα Προσκόπων Άργους, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή, με την υποστήριξη της ΚΕΔΑΜ και του Προέδρου της Παναγιώτη Σκούφη, του ΝΠΔΔ Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός και του Προέδρου του Νίκου Δελή. Συμμετείχαν δρομείς από την περιοχή μας και από την Αθήνα. Πριν […]

Ο Γιάννης Σκορδής στον πάγκο του Δαναού

Η ομάδα του ΔΑΝΑΟΥ Α.Ο. ΑΡΓΟΥΣ με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας της με τον προπονητή Γιάννη Σκορδή για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2019-2020 στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας γυναικών στο μπάσκετ. Ο Γιάννης Σκορδής είναι καθηγητής φυσικής αγωγής με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση και μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών. Έχει επίσης μεταπτυχιακό στην […]