27 °C Argos, GR
11 Αυγούστου 2022

Επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου στην Καλαμάτα

  • Συσκέψεις με τον Δήμαρχο και Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.
  • Υψηλό το επίπεδο ασφάλειας για τους πολίτες στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, βρέθηκε σήμερα, Σάββατο 25 Ιουνίου 2022, στην πόλη της Καλαμάτας. Ο Υπουργός επισκέφθηκε τη Μητρόπολη Μεσσηνίας, όπου συναντήθηκε με το Σεβασμιότατο τον κ. Χρυσόστομο και στη συνέχεια, μετέβη στο Δημαρχείο της πόλης και συμμετείχε σε σύσκεψη με το Δήμαρχο, κ. Αθανάσιο Βασιλόπουλο. Εκεί ενημερώθηκε για το Κοινό Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας και Παραβατικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας και του Δήμου, αλλά και για τα υπό εξέλιξη αναπτυξιακά έργα στην πόλη με πόρους από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Επόμενος σταθμός του κ. Θεοδωρικάκου ήταν η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, όπου ενημερώθηκε για τα στοιχεία της εγκληματικότητας. Οι Αξιωματικοί, παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα, ενημέρωσαν τον Υπουργό για τα στοιχεία των δεικτών παραβατικότητας  στην περιοχή, τα οποία είναι μειωμένα.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανακοίνωσε ότι σε χώρο που θα παραχωρηθεί απ’ τον ΟΑΕΔ θα κατασκευαστούν οι νέες εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

[hfe_template id='397365']

Στη συνέχεια ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε:

Ασφαλής πόλη η Καλαμάτα για τους δημότες και τους επισκέπτες

Η Καλαμάτα είναι από τις πόλεις  με την ισχυρότερη αναπτυξιακή δυναμική σε ολόκληρη τη χώρα και επομένως αυτό απαιτεί ένα πολύ υψηλό επίπεδο ασφαλείας για να μπορεί η πανέμορφη πρωτεύουσα της Μεσσηνίας να υποδέχεται τους τουρίστες και να τους εμπνέει ένα αίσθημα ασφαλείας, το ίδιο που οφείλει να εμπνέει σ’  όλους τους κατοίκους της Καλαμάτας.

Ενιαίο κέντρο συντονισμού ΕΛ.ΑΣ και Δήμου

Υπάρχει στενότατη συνεργασία ανάμεσα στην Ελληνική Αστυνομία και τις αρχές της αυτοδιοίκησης ιδιαίτερα τον Δήμο της Καλαμάτας με τον οποίο η ελληνική αστυνομία έχει το ενιαίο συντονιστικό κέντρο το οποίο λειτουργεί ήδη με 7 κάμερες παρακολουθούν μία σειρά επίμαχα σημεία στην πόλη και ενισχύει και με αυτό τον τρόπο τα αναγκαία μέτρα αστυνόμευσης.  ΄

Μείωση της μικρής και μεσαίας εγκληματικότητας κατά 25%

Η εικόνα είναι διαρκώς βελτιωμένη, υπάρχει μείωση γύρω στο 25% της χαμηλής και μεσαίας εγκληματικότητας και παραβατικότητας στην Καλαμάτα και σε ολόκληρη τη Μεσσηνία όπως το ίδιο ισχύει για ολόκληρη την Πελοπόννησο. Είναι από τις πλέον  ασφαλείς περιοχές και περιφέρειες της πατρίδας μας με 25% μείωση. Πιστεύω όμως, ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο για αυτό και βασικό θέμα στην σύσκεψη μας ήταν η ενίσχυση των μέτρων αστυνόμευσης και η παρουσία της αστυνομίας παντού έξω στις περιοχές και στις γειτονιές της Καλαμάτας.

Μπαίνουν οι βάσεις για το νέο Αστυνομικό Μέγαρο Καλαμάτας

Ενισχύουμε  και τις υποδομές της Ελληνικής Αστυνομίας. Το καλό νέο είναι που έχουμε σήμερα για τους πολίτες της Καλαμάτας είναι, ότι ύστερα από την κατάλληλη και συστηματική προετοιμασία είμαστε σε συνεννόηση και πρόκειται το αμέσως επόμενο διάστημα ο ΟΑΕΔ να εκχωρήσει στην Ελληνική Αστυνομία ένα ακίνητο περίπου 9 στρεμμάτων στην περιοχή της Αγίας Τριάδας προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου για την Αστυνομική Διεύθυνση της Μεσσηνίας.

Πιστεύω ότι είναι μία απόφαση που ανταποκρίνεται σε ανάγκες και σε αιτήματα της τοπικής κοινωνίας και το νέο Μέγαρο με τη θέση στην οποία βρίσκεται θα συμβάλλει πολύπλευρα στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Περισσότερα Άρθρα

Συνελήφθη ηλικιωμένος στη Μεσαρά Ηρακλείου για ασελγείς πράξεις σε 6χρονο κοριτσάκι

Ένας ηλικιωμένος από χωριό της Μεσαράς Ηρακλείου, συνελήφθη για την διάπραξη ασελγών πράξεων σε βάρος 6χρονου κοριτσιού. Όπως κατήγγειλε η μητέρα του κοριτσιού, ο 72χρονος ήταν φίλος της οικογένειας και προχώρησε σε ασελγείς πράξεις εναντίον της μικρής. Η μητέρα το αντιλήφθηκε όταν είδε μία περίεργη συμπεριφορά της κόρης της με το μικρό κορίτσι να αναφέρει […]

Συνελήφθη άνδρας που αφόδευε στο παραλιακό πάρκο του Λουτρακίου

Δεν πίστευαν στα μάτια τους όσοι βρέθηκαν σήμερα το πρωί στο παραλιακό πάρκο στο Λουτράκι. Ένας άνδρας ηλικίας περίπου 55 ετών, μπροστά στα μάτια όλων κατέβασε το παντελόνι του και αφόδευσε! Κάποιοι του φώναξαν μή μπορώντας να κατανοήσουν τη συμπεριφορά του. Ο 55χρονος όμως έδειχνε πως είχε κάποιο πρόβλημα. Ετσι ειδοποίησαν την αστυνομία που έφτασε […]