18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ: «Ο Αγροδιατροφικός τομέας έχει ανάγκη μακροπρόθεσμων πολιτικών για να παραμείνει πυλώνας ανάκαμψης της οικονομίας και της διατροφικής επάρκειας της χώρας»  

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής με θέμα «Πώς μπορεί ο αγροδιατροφικός τομέας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του αύριο, σήμερα» ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς στην ομιλία του αναφέρθηκε αρχικά στην κρίσιμη καμπή στην οποία βρίσκεται ο αγροδιατροφικός τομέας τόσο στη χώρα μας όσο και παγκοσμίως μετά από δύο και πλέον χρόνια πανδημίας και εν μέσω οικονομικής και ενεργειακής κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία τονίζοντας ότι από τη μία πλευρά ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει μεγάλη έλλειψη σε σιτηρά, λιπάσματα και ζωοτροφές και έχει εκτινάξει το κόστος παραγωγής και τις τιμές των τροφίμων και από την άλλη πλευρά η κλιματική κρίση έχει μειώσει τη μέση παγκόσμια γεωργική παραγωγή και παράλληλα ήρθε στο προσκήνιο με τον πιο ηχηρό τρόπο το ζήτημα της διατροφικής ασφάλειας και της επισιτιστικής επάρκειας.

Στη συνέχεια ο κ. Πουλάς περιέγραψε την κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας της χώρας μας υπογραμμίζοντας ότι οι αγρότες αναζητούν και χρειάζονται άμεσα λύσεις και απαντήσεις για τις αυξήσεις των τιμών της ενέργειας και την πολύ μεγάλη αύξηση των τιμών των λιπασμάτων, των φυτοφαρμάκων, των ζωοτροφών και γενικότερα των αγροτικών εφοδίων που σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης καθιστούν τις περισσότερες αγροτικές εκμεταλλεύσεις μη βιώσιμες.

Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι για δέκα μήνες συνεχώς εξαγγέλλει μέτρα για  τους  αγρότες και κτηνοτρόφους  της χώρας αλλά καμία  από τις ενισχύσεις για την ακρίβεια της ενέργειας και των εφοδίων δεν έχει φθάσει ακόμη στους ίδιους και το μόνο που διαπιστώνουν καθημερινά είναι οι υπέρμετρες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής που τους εμποδίζει να συνεχίσουν την παραγωγική τους δραστηριότητα σε μια χρονιά όπου η επισιτιστική κρίση είναι προ των πυλών.

Ο βουλευτής του Ν. Αργολίδας τόνισε με έμφαση ότι μέσα σε αυτό το περιβάλλον οικονομικής και παραγωγικής ρευστότητας θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι για μια χώρα όπως η Ελλάδα με πλούσια παραγωγική ποικιλομορφία αγροτικών προϊόντων, η ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία και εξακολουθεί να αποτελεί πολύ βασικό πυλώνα για την ισόρροπη ανάπτυξη της χώρας υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν άμεσα, τώρα, ριζικές αλλαγές, με βάση ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και πράσινης ανάπτυξης.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Πουλάς παρουσίασε τις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής για τον αγροδιατροφικό τομέα προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος, σήμερα.

YouTube player

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το άνοιγμα στον τουρισμό

Ευρεία σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει του ανοίγματος της χώρας στον τουρισμό την 1η Ιουλίου. Στη σύσκεψη, στην οποία μετείχαν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας […]

Δημήτρης Κωστούρος: “Δεσμεύομαι να παραμείνω διαφορετικός από αυτούς με την ευλύγιστη πολιτική ηθική”

Δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μου να εμπλακώ σε μια άνευ ουσιαστικής σημασίας αντιπαράθεση. Λυπούμαι βαθύτατα για την εκκωφαντική σιωπή  των δημοκρατικά εκλεγμένων αλλά και των υποψηφίων ….. οι οποίοι δείχνουν ότι η πολιτική ηθική τους είναι τόσο ευλύγιστη που μπορεί εύκολα να φτάσει στο ψέμα και σε παραπλανητικές μεθόδους τύπου «ανώνυμα φυλλάδια γεμάτα ψέματα, […]